< Tilbake til oversikten

I går fikk jeg vite at min bror har fått kreft, nå trenger jeg hjelp av dere!

#1

Thalen sa for siden:

Hei

I går, på bursdagen min av alle ting fant legene ut at min bror på 21 har fått kreft i brystet. (i lymfen)
Dette var så klart et sjokk og jeg tror fremdeles ikke det har gått helt opp for meg.

Jeg leste en gang en tråd her inne om en med kreft som hadde blitt kvitt det ved hjelp av kosthold. I går satt jeg sammen med min bror og søkte i forumet og på internett for og finne ut om det finnes hold i det.

Jeg lærte da at kreft celler lever av cellulose og at de vokser fortere ved tilførsel av hormonet insulin. Dette kan jeg jo en del om etter og ha vært lavkarbo i et halvt år,.

Det jeg lurer på er om dere kan hjelpe meg med linker til forsknings resulter, egne historier og evt tips om hva vi kan gjøre for at dette skal gå bra. Og generelt informasjon som vi kan ha nytte av....


#2

Chunky sa for siden:

Hei!

Jeg skjønner for et forferdelig sjokk dette må ha vært for dere alle. Og det blir ikke bedre av hans unge alder. Jeg har ikke så mye å bidra med for å dempe de vonde følelsene, og jeg vil være den siste til å gi råd i en så alvorlig sak. Men her er i det minste noen konkrete fakta, og så kan du jo trekke konklusjonene selv:

Det er bevist at kreftceller ikke produserer energi på samme måte som vanlige celler. Mens vanlige celler forbrenner fett, er kreftceller avhenig av glykolyse (= karbohydrater). Dette kalles Warburg-effekten, etter Otto Warburg, som fikk nobelprisen for denne opdagelsen.

Jeg har ikke sett bevis for at karbohydrater er blant årsakene til kreft (problemet er at det blir gjort alt for lite forskning på akkurat dette), men det er veldig mye som peker i den retningen.

Men uavhengig av hva som forårsaker kreft, er det naturlig å anta at siden kreftceller kun kan bruke glukose som energi, og videre at det kreves masse energi for å utvikle kreftcellene, så bør det være mulig i det minste å bremse veksten ved å stoppe tilførselen av glukose. Her er for eksempel en studie som viser at ketogene dietter stopper ondartet hjernekreftsvulster hos mus: Studie

I ketose produseres ketoner som erstatning for glukose. Kreftceller kan IKKE bruke ketoner som energi. Håpet er da at ved å forsinke fremveksten av kreftceller, rekker kroppen å utvikle et fungerende immunforsvar. Akkurat dette er spekulasjoner, men velfunderte sådanne.

Det er også en artikkel i Time Magazine som nevner akkurat disse tingene. Absolutt verdt å lese: Time Magazine artikkel

Til slutt - masse, masse lykke til!! Jeg håper inderlig det går bra med dere!


#3

Thalen sa for siden:

Takk for svar, veldig inntresang lesning.

Min bror er heldivis motivert for og kjempe og villig til og prøve dette.
Selv er jeg veldig overbevist om at det kan fungere, har jo lest om andre her inne også som mener at det hjulpet mye og "sulte" kreft cellene.

Jeg er bare så redd for og ta feil:(
Det jeg tenker på er at han spiser ikke så mye overhodet, og antagelig blir det ikke bedre av cellegift, jeg er så redd at immunforsvaret ikke vil få nok energi så det ikke jobber bra nok og vinningen går opp i spinningen.

Huff, vet at det er vanskelig for andre og gi råd eller svare på noe av dette, men jeg er fryktelig redd for ham og føler at vi kan i alle fall ikke bare sitte her og la det gå sin gang med cellegift osv, ikke hvis det faktisk er mer vi kan gjøre.


#4

Carisma sa for siden:

En liten trøst, men det er veldig mye større sjanse for å bli frisk om man får diagnosen i ung alder. :o Da er både kroppen og en selv bedre rustet.
Også har man ov til å bli sint, forbanna, oppgitt! Å blåse ut litt tror jeg er veldig sunt i sånne situasjoner, for å holde ting inni seg svekker både immunforsvar og gjør at man mister fokus på hva som er viktig.


#5

Thalen sa for siden:

Ja det er sant, han har god fysikk og er ung så vi trøster oss jo litt med det.

Du har helt sikkert rett, men desverre har broren min alltid vært typen til og flaske ting inni seg, det merkes så klart at han er redd, men han er likevell forbausende rolig på overflaten, kansje jeg skal si det til ham, at det er litt viktig og slippe ut følelsene og jobbe med det. Men akkuratt nå tror jeg han kjemper for og være positiv og ikke la dommedags følelsen ta overhånd.

Men nå har lest mye om studier på ketogene dietter og kreft, det ser jo lovende ut men det er nok 10 år til det er skikkelig godt dokumentert og akseptert av legestanden, og ikke minst de som tjener penger på medisinering.

Han vil antagelig ikke få noen diett av legen, men vil det ikke være mye det samme som i de forskellge studiene hvis han rett og slett følger ketolyse kuren?

Det er jo en ketogen diett selv om den ikke er utviklet som kreft behandling...


#6

LenaBeatrice sa for siden:

Thalen......
Du har min største medfølelse!!!
Finnes lite jeg kan si for å trøste.

Det jeg vil råde deg og din bror til, hvis dere står fast ved besluttningen om at han skal spise lavkarbo, det er å snakke litt sammen om hva han liker å spise, hvordan han kan tenke seg å leve, og så se på de forskjellige kostholdsfilosofiene her inne og plukke ut den som passer best.
Hvis han skal i gang med cellegift mm, så ser jeg for meg at matlysten hans kan bli ganske dårlig...?
Og da er det kanskje ekstra viktig at han spiser det han liker best.

Har dere tenkt igjennom hvordan dere løser dette med kosten hvis han skal ligge på sykehus?
Det serveres vel neppe lavkarbomat der?

Skal ha dere i tankene begge to! :klem:


#7

Trolljenta sa for siden:

Hei,

Det står litt om kreft i boken bedre uten brød av Lutz. Kanskje du kan låne den på biblioteket. Blant annet det som er nevnt over om kreftceller og at han behandlet kvinner med brystkreft med lavkarbo-kosthold.

Vil tippe du også finner noe om du søker på matoghelse.no

Har også sett noen interessante artikler på mercola.com


#8

tnutt sa for siden:

D-vitaminer styrker immunforsvaret, og hjelper mot kreft. Hvis man tar blodprøver av kalsidiol (hormonet som utvikles i leveren av d-vitaminer) og sørger for at det ligger på mellom 125 og 220 nmol/l, eller kanskje helst over 160 nmol/l ved alvorlig sykdom, så har man gjort et bra grep.

Mest omfattende informasjon om dette finner man på www.vitamindcouncil.org og heartscanblog.blogspot.com/search/label/vitamin%20D men søker man på google på for eksempel "d-vitamin kreft" så er det nok å lese på.

D-vitaminer har god effekt sammen med magnesium- og kalsiumtilskudd. I naturlig form så ligger man da ute i solen (D-vitamin) og spiser nøtter (magnesium) og drikker melk (kalsium).:)


#9

Ndure sa for siden:

noe så tirst..... bare 21! :eek:


#10

celma sa for siden:

Hei!
Så trist når kreft rammer, spesielt så unge mennesker. Føler med dere.

Jeg har lest om dette i mat og helse for ikke så altfor lenge siden. Har nok ikke bladet lenger, men hvis det ikke ligger noe på nettsiden deres, er det sikkert mulig å sende e-post for å få tilsendt artikkelen.

Husker spesielt at jeg leste at norske sykehus gir sukker intravenøst til kreftpasienter.... Ekstra næring til kreftcellene!!??!:eek: Huff.

Jeg har også tro på at dette kan ha noe for seg. Det er uansett helt klart vært et forsøk!



#12

Chantelle sa for siden:

Hei!
Jeg føler med dere. En vanskelig og tøff beskjed å få.

Mitt bidrag her er å kikke litt på ph-miraklet til dr. robert Young(bok).
Der kommer det frem at OKSYGEN til cellene er uhyre viktig. Og at basisk blod tar livet av sopp, parasitter og andre mikroformer. Og renser ut avfallstoffer og syre i kroppen. Og kan ta livet av kreftceller.
Prinsippet her er altså å drikke grønn drikk(supergreens) og renset basisk vann(tilsetter feks oksygenrik ph-dråper) i 3-4 liter om dagen. Og spise så mye basisk mat man klarer(helst 80%).
For å få en sjekk på blodets tilstand kan man ta fersk blod analyse på blodanalyse.no eller phforlivet. De vil også bistå med råd om kosthold etc i forhold til å få blodet friskt igjen. På disse analysene kan man se om man spiser for mye karboer, for mye protein, sopp/parasitter, syreopphopning etc...
Det kan være et tips til din bror, men jeg kjenner ikke selv personlig til noen som har vært syke og gjennomført en slik analyse og fulgt rådene(kostholdet) over tid.

En klem til dere:)


#13

tnutt sa for siden:

Det der med ph-balansen i kroppen er nok uhyre viktig.

Men jeg har sett det slik at det ikke har så stor betydning i hvilken grad man tilfører kroppen sure eller basiske matvarer, men derimot i hvilken grad kroppen selv er i stand til å stille inn kroppen på rett ph. På samme måten som kroppen selv stiller inn blodsukkernivået.


#14

Chantelle sa for siden:

Jo mer sure matvarer du spiser jo mer tærer du på MINERAL-statusen. Noen er født med gode lagre og har en kropp som tar godt opp mineralene i kosten . Disse vil nok tåle sure matvarer bra.innntil en grense.Det har ikke noe med hva kroppen selv er istand til å utføre.. men hva den har å ta av..(tære på).. Det er dette kroppen bruker for å justere ph-verdien(mineraler). Når lagrene er tomme, går det løs på beinmassen, vev, organer... alt for å opprettholde ph-verdien. Og det er da sykdommer oppstår. Og skadelige mikroformer vokser og overtar slik at du ikke tar opp så mye næring(mineraler/vitaminer) og blir enda surere..
har du først fått igang denne spiralen er det bare en vei å gå: bli basisk igjen! mikroformene kan ikke overleve i basisk kropp og kroppen vil igjen ta til seg næringsstoffene etc...
vanlige blod-prøver hos legen vil ofte ha normal mineralstatus(holde ph stabil), men du kan altså ha mineral-mangler og ikke minst for lite oksygen til cellene for det.
En blodprøve på mikroskop vil avdekke disse forholdene og tilstand.
Håper det var litt mer oppklarende;)


#15

tnutt sa for siden:

Dette var en lærerik leksjon i hvordan kroppen justerer sine ph-verdier.

Hvis man da for eksempel gjør et av følgende grep:

  1. Spise samme type mat med den samme ph, men spise mindre, som igjen fører til mindre mat som må ph-justeres, og dermed mindre belastning på mineral-lagrene.

  2. Stresse mindre, spise mindre sukker, alkohol, kaffe, røyke mindre og gjøre andre ting som fører til mindre forbruk av viktige mineraler, og når man da belaster mineral-lagrene mindre med slikt, så er det flere mineraler igjen til ph-justering.

  3. Ta tilskudd eller gjøre grep som gjør at kroppen lettere tar opp mineraler. F.eks skal garvesyre i te/kaffe/vin hindre sinkopptak i kroppen, og ved å ta fjerne garvesyre fra kostholdet så har plutselig kroppen et større minerallager.

Høres dette ut som noen bra strategier for å hjelpe kroppen å holde ph-balansen?


#16

Chantelle sa for siden:

til tnutt:
Det var en ENKEL forklaring. bare prinsippet i det. les også om skadelige mikroformer også, ikke bare mineralstatus.
Det er ikke så enkelt som jeg beskrev det, men nesten.. og da snakker vi kun om ph-verdien.

Spise mindre for å bruke mindre mineraler? Men det hjelper lite om det lille du spiser da er surt. Kroppen bruker fortsatt av mineral-statusen. Og mikroformer får vokse enda mer. så det har ikke noe for seg!
Ved å spise mindre(ikke nok) vil det forstyrre andre balanser for kroppen. Det spiller ikke så stor rolle med mengden, men om det er surt eller ikke!

Du kan tilsette så mye mineraler du bare vil, men dersom du har mikroformer som lever i blodet, vil ikke kroppen ta opp dette særlig bra og du fortsatt være i underskudd.. det er først når du får en basisk kropp at du kan lagre det opp igjen og få tilbake balansen...
Og det eneste du kan klare det på er å spise basisk(ca 80% av kosten)


#17

tnutt sa for siden:

Hvis man faster i noen dager da, vil dette gjøre samme nytten som å spise 80 % basisk?

Og når man da har fått ph-balansen på rett kjøl, og de stoffene i kroppen som regulerer mineralopptak og slikt er normalisert, så kan man avslutte basekuren, og spise normalt igjen?


#18

Chantelle sa for siden:

Ikke rette tråden å diskutere dette i. Det er flere andre tråder som handler om syre/base-dietter. Vi tar det videre der:)
Så kan THALENS tråd få handle om tips til broren hennes:)


#19

tnutt sa for siden:

Det med fasting i form av at man ikke spiser noe enkelte dager og så spiser desto mer andre dager kan være et kraftfullt virkemiddel for å oppnå bedre helse.

I den engelske wikipediaen om fasting så står det at en slik måte å faste på kan forlenge livet og forhindre sykdommer som er assosiert med innflammasjon, oksidativt stress og foreldelse. Altså en ytterligere forsterking av effektene som man allerede får med lavkarbo.


#20

Carisma sa for siden:

kremt All den tid wikipedia er et glimrende oppslagsverk, så er ikke alt som står der 100% holdbart. Man kan i utgangspunktet skrive akkurat hva man vil der, om ingen dementerer det står der der om det er bull**** fra ende til annen... :rolleyes:



#22

tnutt sa for siden:

Hvorvidt "vitamin" B17 virker, det vet jeg i grunnen ikke, men jeg lurer på om det kan ha noe for seg. Det jeg har lest om dette stoffet er at det består av en gift (blåsyre) som kun utløses i kroppen når det kommer i kontakt med kreftceller.

Det kan dog være dumt å kaste seg på en bølge av alternative ting, som Gunn Hild Lem gir uttrykk for i denne bloggartikkelen:
www.arachne.no/?p=212


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.