lett med fett sa for siden:
Eksperimenterte litt på kjøkkenet, og kom frem til en veldig god sjokoladekake:)
jeg bruker ikke kunstig søtning, så derfor styrer jeg unna den "sukkerfrie" sjokoladen, og bruker isteden 86% sjokolade (som inneholder litt sukker) man kan selvfølgelig gjøre kaken enda mer lavkarbo, ved å bruke den sukkerfrie typen.
Den inneholder ca 40g karbo på hele kaken. (som veier ca 850g)
Jeg fikk ca 12 biter ut av kaken, så det vil si ca 3,5 karber pr bit. (8,5 pr 100g)
100g mandelmel
150 g sukrin
3 egg
1/2 ts bakepulver
150 g 86% sjokolade
50 g bakekakao
100 g smør
50 g grovhakkede hasselnøtter
0,75 dl fløte
Pisk sukrin og egg til eggedosis.
Bland inn mandelmel, bakepulver, kakao og hasselnøtter.
smelt sjokolade, smør og fløte, og rør inn med det andre.
Stekes på 175 grader i ca 35-40 minutter.
(jeg lagde den som formkake i avlang brødform)
enjoy!