< Tilbake til oversikten

Beuf Bourguingnon

#1

Nannah sa for siden:

Nydelig fransk gryte på en regnfull dag :)
Mat til mange!

750 g oksekjøtt i småbiter
100g bacon
250g løk
100g gullerot
200-300 g brocollistilker(ikke bukettene)
250g champinjonger
2 hvitløksbåter
2cl cognac
1/2 l rødvin (helst burgunder)
(og gjerne 1/2 liter kalvekraft om du vill ha den litt mildere)
salt og kvernet pepper

Skjær bacon,løk,sopp,gullrot og brocollistilkene i tynne skiver.
Legg halvparten av baconet i en stor,tykkbunnet gryte.Fordel halvparten av løk,gullerot,broc. oppå. Legg på halvparten av kjøttet. Salte og peppre.
Press en hvitløksbåt over. Så resten av løk,gullerot,broc...resten av kjøttet salt,pepper og press over den andre hvitløksbåten..
Over der legges soppen..deretter resten av baconet.
Hell over væsken. Legg lokk på gryten og la det småkoke i 4-5 timer
uten å ta av lokket!!!

Nyyyyt! Gjerne med resten av vinen :p


#2

Gerd sa for siden:

:sikle:


#3

Splendid sa for siden:

Dette er fantastisk. Bruk høyrygg av okse så får dere utrolig mørt kjøtt. Før brukte jeg potetstappe med masse parmesan eller ovnsbakte poteter, nå blir det blomkålpure og det funker det også. Nam nam!!!


#4

Nannah sa for siden:

Det er jo enslags suppegryte dette...så vi bruker ikke noe ved siden av vi :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.