Jeg har kjørt ketosediett et par uker nå, med mellom 10 og 30 gram karbohydrat om dagen. Jeg tok av meg minst 25kg på det i fjor, men stoppa da det flata ut og har siden lagt på meg 15 igjen. Denne gangen, derimot, går jeg ikke ned noe som helst. Gikk ned et par, tre kilo helt i starten, men nå er de tilbake igjen.
Jeg kjøpte ketostix for å spore hvordan ketosen gikk, og som i fjor viste de lite ketoner i starten, men mere etter over ei uke. Denne gangen har jeg dog mye bedre resultater, iht. fargeskalaen på ketostixpakkene. I fjor kom jeg sjelden opp på mer enn moderat, men nå har jeg så mørk farge man kan ha.
Likevel går jeg ikke ned i vekt. Det er som da jeg flata ut i fjor sommer, bare at nå kom jeg til denne sperren med det samme.
Jeg drakk én kopp kaffe tidlig i kuren og fikk da ei måling som tyda på at jeg var ute av ketosen. Dagen etter var den dog igang igjen. Jeg har drukket en del lightbrus og spist noen Atkins Advantage bars, for å ikke tyne meg selv for mye (sliter nok med motivasjonen nå som det er), men har stadig like fremragende resultater på urinprøvene.
Det jeg vel lurer på, etter denne avhandlinga, er om kunstig sukker kan ødelegge ketosen selv om man fortsetter å brenne ketoner som om det var pølsefett på et St.Hans-bål?
Eller er det bare kroppen min som, sin vane tro, omsider har funnet ut hvordan den skal unngå å brenne fett også på denne dietten?
Ikke noe rart om kroppen er forvirra med en ’litt av hvert’ kostholdsfilosofi…
Ser at du kjører ketoste og når det gjelder sticksen så er utslag utslag, mørk farge kan indikere at du drikker for lite vann. …man er i ketose uansett utslag – det er ikke noe som heter lite moderat eller sterk ketose.
Kunstig søtningsmidler er en stor partystopper for enkelte… så det er en mulig vektbrems, ja.
Hvorfor ikke legg ut hva du spiser så kommer sikkert noen av de durkdrevne folka her innom med en kommentar eller to på det du spiser og drikker i løpet av dagen.
Deri ligger kanskje kjernen til problemet?
En livsstilsendring krever at man gjør det med hjertet, ikke bare fordi man syns man bør. Siden det er lenge siden du gikk på kuren sist har du sikkert glemt hvor godt det føles når man kommer inn i det :D
Lag deg en liste på hvorfor du ønsker dette, og en med hva som gjør det vanskelig. Utfra disse er det lettere å se hva som veier tyngst.
Og når det gjelder søtning, barer o.l. Prøv å kutte det ut i to uker, en dag av gangen. Det høres uoversiktig ut, men det er bare to uker av hele livet! :ja: Og lag en plan for hver dag, og sørg for å ha nødmat i bakhånd (oster, pålegg å maule osv)
Arnakristin:
Kall meg gjerne gal, men jeg tror ikke kroppen min blir forvirret over at jeg ikke har fyllt ut lavkarbo som "kostholdsfilosofi" på et skjema på en nettside. Jeg har ikke tenkt å leve på Atkinsdiett resten av livet---da hadde jeg blitt dritlei av kjøtt, fisk og fløte. Når jeg har tatt av meg det flesket jeg vil ha bort, har jeg tenkt å bli vegetarianer ei stund og se hvordan dét går. Om kjøtthungeren skulle bli for sterk får jeg finne på noe annet da. Jeg ser ingen grunn til å skulle binde meg til én filosofi som attpåtil er kontroversiell, når det fortsatt er mange andre ting som kan fungere.
Å holde vekten sin lav er ikke det samme som å slanke seg.
Bare fordi man finner én metode som fungerer betyr det ikke at det er lurt å binde seg til den for alltid. Det er mange veier til Rom.
Jeg har også tatt væskebalanse i betraktning. Det kunne vært forklaringa for en dag eller to, men vet at jeg ikke er varig dehydrert nå i forhold til før. Jeg har hele tiden trodd at bortsett fra ujevnheter i væskebalanse, så er konsentrasjonen av ketoner i blodet en indikasjon på hvor mye energi kroppen trenger å ha tilgjengelig fra ketoner. M.a.o at om du er ute og arbeider hele dagen vil leveren forbrenne mer av det enn om du sitter inne og klør deg en viss plass. Stemmer ikke dét?
Når det gjelder diett er den ganske enkel så langt:
Fisk -- Røykelaks/-ørret, kokt og stekt torsk
Egg
Kjøtt -- stekt og kokt okse, får, svin og kylling, og fenalår.
Tomater, særlig cherry
Grønne salater
Broccoli
Champignon
Løk
Hvitløk
Fløte
Rømme
Oster, særlig blåmuggoster
Atkins bars
Sukkerfri tyggis (åndedreper)
Lightbrus og -saft
Jeg nøyer meg med å grovtelle karbohydrater, men passer på å holde meg mellom 10 og 30 gram pr. dag. I snitt vil jeg tro jeg ligger litt under 20 gram pr. dag.
Carisma:
Nei, der ligger ikke kjernen av problemet. Dette er ikke en livsstilsendring, for meg, det er en slankekur. Som ved alle slankekurer blir man demotivert når man ikke ser resultater. Det er ikke motsatt, at jeg ikke ser resultater fordi jeg ikke er motivert.
Det kan selvsagt funke å droppe lightprodukter ei stund, men siden jeg allerede er frustrert over mangelen på progresjon er det ikke et lett tidspunkt å gå cold turkey på alt som smaker søtt. Det er kanskje hva man kaller en catch 22...
Det er så enkelt at man bare må bestemme seg for å velge enten det ene eller det andre. Er man ikke motivert til å gjøre det kroppen trenger for å se resultater, får man heller ikke resultater.
Man kan sitte foran tv'n og ønske seg til en middelhavstrand, men før man reiser seg, bestiller biletten og betaler for den så sitter man foran tv'n og ser på en strand! Så enkelt er det.... :rolleyes:
Jeg har nesten aldri hatt de to mørkeste fargene på stixen.
Hvis du har det ganske ofte så vil jeg råde deg til å tenke over hvor mye vann du drikker.
Nok vann er viktig for vektnedgangen.
For lite vann i tilleg til atkinsbarer og brus, ville for meg hemmet vektnedgang kraftig!!
En "litt av hvert" holdning ville også hemmet vektnedgang for meg, særlig hvis litt av hvert innebærer stivelsesholdige grønnsaker,for mye frukt/bær, for lite riktig fett osv.
Du trenger ikke nødvendigvis sverge til en lavkarbo kostholdsfilosofi for å gå ned i vekt,men det gjør saken mye enklere å ha et sett regler å holde seg til da kostholdene varierer noe, eller ganske mye.
Ta som et eksempel Atkins-Lindberg, hvis du bruker litt av hvert her kan du fort få problemer med vektnedgang, da mengden karbo i Lindbergs kosthold ikke er forenlig med mengden fett i Atkins kosthold.
Når det gjelder kosthold resten av livet: Atkins kosthold som du refererer til innebærer langt i fra at du skal leve på kjøtt, fisk og fløte.
Ikke engang under vektnedgang skal du leve på kun dette.
Jeg ble selv overrasket i starten med Atkins over hvor mye grønnsaker jeg kunne spise, og kvittet meg fort med forestillingen om at Atkins innebar kun biffer og fete sauser.
Jeg ser at du spiser fet fisk, oster, rømme og fløte.
har du andre fettkilder i maten din, som oljer og skikkelig smør?
Fett er kjempeviktig!
Carisma:
Takk for at du sier dette. Jeg hadde aldri skjønt på egenhånd at man faktisk må gjøre noe for å få resultater.
Dreamy:
Jeg skrev klart og tydelig i den første posten at jeg følger en ketogen diett nå. Må man ha "lavkarbo," "Atkins," "Skaldeman," eller "Ketolyse" oppført som "kostholdsfilosofi" på profilen sin for at folk på dette forumet skal tro på at man følger en ketogen diett? Holder det ikke å skrive i tråden sin at man gjør det nå? Er dette forumet bare for lavkarbofundamentalister? Uten rom for folk som ikke vil dedikere seg til hellig krig mot karbohydratene resten av livet?
Jeg har t.o.m ført opp helt konkret hva dietten min består av, men likevel begynner du å snakke om stivelsesmettede grønnsaker, frukt og bær, og Atkins kontra Lindbergh, som er helt irrelevant for mitt problem: jeg følger en ketogen diett men går ikke ned i vekt.
Videre har jeg heller ikke sagt at ketogen diett innebærer å leve av kjøtt, fisk og fløte. Jeg sa at jeg hadde blitt lei av kjøtt fisk og fløte av å leve på en ketogen diett. Det er en forskjell der. Hvordan du videre tolker det jeg skrev som at man skal leve /kun/ på kjøtt, fisk og fløte er meg en enda større gåte. Særlig tatt i betraktning at menyen min står opplista i posten du svarer på, og den inneholder mer enn kjøtt, fisk og fløte.
Når det gjelder fett bruker jeg (tillegg til fett i kjøtt, fisk, rømme, fløte og oster, smør i matlagingen, og får i meg mer enn nok av det. For min del er det dog ikke sånn at mye fett er viktig for vekttapet; jeg prøvde å variere litt i starten, da jeg slanka meg i fjor, og gikk fortest ned med moderat fettinntak og høyt proteininntak. Uansett: jeg er altfor glad i fett til at det noensinne kommer til å bli for lite av det i diettene mine.
Takk for lykkeønskningen, men hvis jeg må gjøre dette uten å kunne smake søtt, overhodet, vet jeg ikke om det er verd bryet. Det er kanskje på tide å se seg om etter alternativer.
Det slutter aldri å forundre meg når folk tar seg bryet med å poste et innlegg for å be om hjelp, når det etterhvert blir tydelig at de egentlig ikke ønsker råd fra andre :cool:
Her har jeg så godt jeg kan skrevet noen svar og råd til deg. Jeg beklager om noen av rådene ikke er hva du vil høre, men tro meg når jeg sier at folk her inne kun ønsker å hjelpe folk som ber om nettopp det, enn om svarene ikke alltid rimer med forespørselen.
Nå har jeg gått uten antydning til kunstige søtstoffer eller sukkeroalkoholer siden lørdagskvelden og har lagt på meg et halvt kilo. Et eller annet får det tydeligvis til å skjære seg helt denne gangen.
Jeg har lest svaret ditt og leste litt om induksjonsfasen til Atkins på Atkinsforumet, her, og ser jo at mye har gått i glemmboka siden jeg leste Atkins sist. Det er Aktins-dietten jeg har prøvd å følge når jeg har kjørt ketosediett tidligere. Men jeg har glemt mye om hvordan induksjonsfasen skal gjøres, med null alkohol, ikke søtstoffer, svært begrenset fløteinntak og nesten alt av karbohydrat fra übersunne grønnsaker.
Når det nå har gått så galt av sted som dette, er det lurt å fortsette som ingenting, eller er det bedre å ta en pause noen dager for så å indusere på nytt, på den rette måten denne gang?
Når jeg slanka meg i fjor og det skjedde et eller annet som gjorde at alt stoppa opp, synes jeg jeg fikk bedre resultater av å avbryte og spise normalt noen dager for så å starte på nytt, enn med å tviholde på dietten.
Dette kan kanskje ha noe med stress å gjøre. Stress er kun et problem i kraft sin natur: at man ikke kan slå det av og på når det er formålstjenlig. Denne dietten er såpass upraktisk og krevende, både sosialt og fysiologisk, at det er stressende å følge den uten å få resultater. Grunnen til at å avbryte for så å indusere på nytt virker for meg, er kanskje at jeg stresser ned når jeg ikke dietterer lenger.
Du spør om hvor lenge jeg har stått stille --- det har jeg gjort mer eller mindre hele tiden, siden jeg begynte for en tre ukers tid siden.
Det virker avslutningsmessig som du tror jeg ikke vil høre ting som bryter med hva jeg allerede tror, men det er overhodet ikke dét jeg har reagert på når det kommer til svarene her. Det jeg ikke vil høre er luftige, ukonkrete ting som f.eks å gjøre dette med hjertet, eller på den annen side utredninger om ting som er helt irrelevante i forhold til hva jeg allerede har informert om, som å si til noen, som har sagt de følger en ketogen diett, at man må unngå å spise mye stivelse.
Jeg setter på den annen side pris på alles helt sikkert genuine ønske om å hjelpe og takker for det, som jeg også takker for alle relevante svar: Takk :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.