< Tilbake til oversikten

Proviant til padletur - trenger tips fra dere erfarne

#1

Sivi sa for siden:

Hei

Jeg startet ketolysekuren for 1,5 uke siden, har gått ned 4 kilo og er superfornøyd så langt. Dette forumet gjør livet på ketolyse så mye lettere, så takk for alle innlegg og oppskrifter!
Jeg har en utfordring som jeg behøver hjelp til. Jeg skal på en 5 dagers kanotur og behøver tips til proviant. De andre satser på real turmat og andre poseprodukter som inneholder veldig mye karbohydrater og jeg er litt rådvill.

Har dere tips til mat som holder seg i romtemperatur og som har liten vekt?
Jeg har kjøpt noen poser med wildchips - tørket kjøtt...


#2

Sivi sa for siden:

Jeg fant også noe som heter tørkede soyabiter på helsekosten. Disse skal legges i vann og kan brukes i gryteretter etc....
Tar med disse og godt krydder....tørrfisk....noe tørket kjøtt...men burde hatt noe hermetisert e.l. som jeg kunne hatt til og fått en slags gryte av noe slag.
Tenkte også å forsøke meg på å bake knekkebrød...


#3

Yonah sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe masse svensk ølkorv og mumse på tur, de inneholder masse fett og nok protein. Babbel mini( små runde oster, med rødt papir) holder seg i romtemperatur.

Skal dere bære noe særlig, eller blir det bare i en innsjø og ikke en del bæring? For i såfall er det ikke krise med litt hermetikk som picnikskinke, hakkede tomater( finnes i pappkartong og) mm. Ellers må man pakke lett og unngå disse tunge tingene.

SJekk karboinnholdet på de sojabitene om du ikke har gjort det. Det høres ut som masse karber nemlig.

Bak deg lavkarbo knekkebrød. Søk på nemiis. Lavkarbobrød kan spises, men jeg er ikke sikker på om det holder seg godt i en uke, men brød de første dagene også knekkebrød siden. Noen kompromisser må man nok ta dessverre.

Ta med en boks enn to med ekte smør, men ha smøret i en solid eske, smeltet smør i sekken på tur er ikke lurt;)


#4

Sivi sa for siden:

Soyabitene inneholdt veldig lite karbo...jeg sjekket i går, men husker ikke tallet.

Hakkede tomater var lurt...pluss at jeg kan ha med brød til de første dagene! Det hadde jeg ikke tenkt på selv :)

Padler kajakk, så må pakke så lite som mulig...men men, får heller slenge ut noe annet utstyr!


#5

Yonah sa for siden:

Ok, pakking i kajak vet jeg ikke så mye om, jeg er vandt med kano og da får man med seg en del, sålenge man ikke skal bære kanoen fra vann til vann.

Ta i allefall med deg det du absolutt trenger da.

Spekemat holder seg greit, det kan du ta med, en elgpølsesnabb e.l. Godt å snaske på;)


#6

Grovsnus sa for siden:

pakk maten nederst i kanoen, mot vannet. Det hjelper. Og det finnes vanntette pakksekker i gjennomsiktig mjuk plast. Da kan du "senke" maten når du ligger i leir.
Mvh Grovsnus
"Dra ut og erobre verden- men når dere samles ved leibålet-
husk hvor du kommer fra"


#7

Sivi sa for siden:

Godt tips...
Klippfisk, løk, hvitløk og grovhakkede tomater blir med på tur.
I tillegg til noen pølsesnabber, soyabiter og kokosmelk.
Jeg leste også et innlegg om folk som tørker kjøtt og grønnsaker selv. Lurer litt på å forsøke meg på det :)


#8

xtra sa for siden:

Tubeost? Holdbart, karbofritt og ikke for tung emballasje.


#9

Bulldog sa for siden:

Sardiner, bogskinke, annen hermetikk...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.