Jeg startet ketolysekuren for 1,5 uke siden, har gått ned 4 kilo og er superfornøyd så langt. Dette forumet gjør livet på ketolyse så mye lettere, så takk for alle innlegg og oppskrifter!
Jeg har en utfordring som jeg behøver hjelp til. Jeg skal på en 5 dagers kanotur og behøver tips til proviant. De andre satser på real turmat og andre poseprodukter som inneholder veldig mye karbohydrater og jeg er litt rådvill.
Har dere tips til mat som holder seg i romtemperatur og som har liten vekt?
Jeg har kjøpt noen poser med wildchips - tørket kjøtt...
Jeg fant også noe som heter tørkede soyabiter på helsekosten. Disse skal legges i vann og kan brukes i gryteretter etc....
Tar med disse og godt krydder....tørrfisk....noe tørket kjøtt...men burde hatt noe hermetisert e.l. som jeg kunne hatt til og fått en slags gryte av noe slag.
Tenkte også å forsøke meg på å bake knekkebrød...
Jeg pleier å kjøpe masse svensk ølkorv og mumse på tur, de inneholder masse fett og nok protein. Babbel mini( små runde oster, med rødt papir) holder seg i romtemperatur.
Skal dere bære noe særlig, eller blir det bare i en innsjø og ikke en del bæring? For i såfall er det ikke krise med litt hermetikk som picnikskinke, hakkede tomater( finnes i pappkartong og) mm. Ellers må man pakke lett og unngå disse tunge tingene.
SJekk karboinnholdet på de sojabitene om du ikke har gjort det. Det høres ut som masse karber nemlig.
Bak deg lavkarbo knekkebrød. Søk på nemiis. Lavkarbobrød kan spises, men jeg er ikke sikker på om det holder seg godt i en uke, men brød de første dagene også knekkebrød siden. Noen kompromisser må man nok ta dessverre.
Ta med en boks enn to med ekte smør, men ha smøret i en solid eske, smeltet smør i sekken på tur er ikke lurt;)
pakk maten nederst i kanoen, mot vannet. Det hjelper. Og det finnes vanntette pakksekker i gjennomsiktig mjuk plast. Da kan du "senke" maten når du ligger i leir.
Mvh Grovsnus
"Dra ut og erobre verden- men når dere samles ved leibålet-
husk hvor du kommer fra"
Godt tips...
Klippfisk, løk, hvitløk og grovhakkede tomater blir med på tur.
I tillegg til noen pølsesnabber, soyabiter og kokosmelk.
Jeg leste også et innlegg om folk som tørker kjøtt og grønnsaker selv. Lurer litt på å forsøke meg på det :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.