Ønsker tips til god mat man kan lage av de (få) ingrediensene man kan spise på de såkalte ekstremvariantene av lavkarbo. Dvs først og fremst fett, kjøtt og egg. Og kanskje også litt ost og andre meieriprodukter?
Av krydder elsker jeg pepper!
Men alt av urter, timian, sitrontimian er herlig, basilikum, oregano, løpstikke, kjørvel, gressløk, persille, hvitløk... og salt sef.
Jeg bruker sjelden blandingsbrydder, kan inneholde mye rart, dessuten nå er urtene best friske:)
Biff og løvstek med bearnaise saus og en neve ruccola, nammenam!
Tacosalat, med mest kjøtt stekt i masse smør, en neve ost, litt salat,litt agurk, rømme og en ts eller to med tacosaus ( kan fint droppes).
Grilla kjøtt i alle varianter med hvitløksdressing og kanskje litt ruccola til.
Spekemat ( obs les på karoboinnholdet, noe kan inneholde litt vel mye druesukker) med eggerøre spekket med smør, agurkskiver og majones. Veldig godt i sommervarmen.
Jeg bruker mye rart av krydder, så lenge det ikke inneholder sukker, tacokrydder blander jeg av spisskumming, paprikapulver, salt, pepper/chili/cayennepepper og hvitløkspulver. Man kommer langt med salt, pepper og sitronsaft.
Dressinger, sauser og annet tilbehør har plutselig blitt vanskelig her, siden jeg har bestemt meg for å teste ut en mer Skaldemann/Atkins-inspirert diett i en periode. Plutselig er ikke kryddersmøret fra Norby kjøpesenter med 11 g karbs greit lenger! :eek: Så tilbehøroppskrifter er meget ønsket. :)
Har du oppskrift på en god hvitløksdressing? Jeg har forsøkt diverse "på sparket"-varianter, men de ender alltid opp med å bli litt kvalmende. :o
Men det kryddersmøret jeg har blitt "avhengig" av ("Café de Paris"-smør i rød og blå pølse, fra Nordby kjøpesenter) har jeg ikke oppskrift på. Tror det inneholder ganske mye rart.
Jeg har forsøkt å finne oppskrift selv, men nå bare tar jeg bare creme fraiche og har oppi hvitløkspulver, litt sitronsaft eller eplecidereddik, pepper, salt, biffkrydder el.l. Blir aldri det samme:o
Hvitløksdressingen jeg lager er:
1 boks seterrømme
1-2 fedd hvitløk - finhakket eller igjennom hvitløkspresse
litt salt og pepper.
rør alt i sammen og la det stå ca 1 time før servering.
Vil en ha en spicy dressing, finhakk en chili og ha oppi - snadder :D
Takk for oppskrift! Skal teste den ut når jeg begynner å spise meieriprodukter igjen! :)
Men hva med de som ikke spiser meieriprodukter heller, da? Vil gjerne ha oppskrifter fra dere også. :)
Hva er gode frokostalternativer til egg og bacon? Begynner å bli litt lei dette. Og det frister ikke helt å gnage på gårsdagens tørre kotelett tidlig på morgenen, heller. :p
Eggesalat av rømme, majones, salt, pepper, vårløk, et par kokte egg og litt røkelaks er veldig godt. Eller bytt ut laksen med bacon eller tunfisk. :sikle:
Omeletter med bacon og ost- eller med skinke og ost. Parika og agurk ved siden av.
Ribbe, bibringe med pepperot, store kjøttkaker med pepper, salt og chili.
Medisterkaker med masse krydder.
Favorittene mine!!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.