Fant en oppskrift i et blad her om dagen på semofreddo (?) med kakao og blåbær som så så fryktelig god ut :sikle: Men den hadde jo en del sukker, så det må jeg jo bytte ut med splenda. Det er vel slik at 1 dl sukker tilsvarer 1 dl splenda, men i oppskrifta er sukkeret oppgitt i gram, så hva blir forholdet mellom sukker og splenda der?
Altså: Hvor mange gram splenda tilsvarer 100 gram sukker?
Det er ikke søtere enn sukker. Det bare veier mindre. Splenda er sukker, men det er kjemisk behandlet, sånn at det, for å si det veldig enkelt, bare er skallet.
Splenda har like mye karbohydrater som sukker, det bare veier mye mindre :)
Men omregnet i vektforhold, slik man bruker Splenda sammenlignet med sukker, så har Splenda en tiendedel av karbohydrat ift. sukker. Hvis jeg da har forstått dette riktig?
Takk for svar!
Da er det bare å kjøpe inn ingredienser og forsøke seg på denne saligheten som så så vannvittig god ut :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.