< Tilbake til oversikten

Kylling og soltørkede tomater i fløte - 5 gram karbo

#1

LenaBeatrice sa for siden:

Dette er digg altså!!
Noe av det beste jeg vet :-)

[url]www.lenabeatrice.net/generelt/kylling-og-soltorkede-tomater-i-flote[/url]

(med bilde)


#2

Yonah sa for siden:

Nam! Får ta en kikk etter det i morra, vi skal bade, og drar over grensen (ikke lengere enn til nærmeste norske badeplass;) ), og skal vel handle litt, jeg hamstrer ølkorv.


#3

LenaBeatrice sa for siden:

Jeg kjøpte faktisk denne boksen med soltørkede tomater i Norge, ølkorv kjøper jeg også i Norge innimellom, selv om det er en fordel å handle i Sverige pga pris og kurs. ICA her på ørje har en del produkter fra Ridderheims.
Har også sett disse produktene på MENY i Mysen (før den butikken ble til SPAR nå nylig).
Ølkorv er kjempegodt! liker godt "thai" varianten jeg, og jeg bruker de gjerne sammen med annen spekemat :-)

Men vær altså obs når det gjelder de soltørkede tomatene fra Ridderheims, en av variantene inneholder 22 gram karbo/100 gram, mens den jeg brukte inneholder 4,4 gram karbo/100 gram (se link i første innlegg).

Tips til dere som lurer på produkter som ikke finnes i matvaretabellen, eller ikke har oppgitt karboinnhold:
Sjekk produsentens hjemmeside!!
Mange er flinke til å opplyse om næringsinnhold i produktene på hjemmesidene sine.


#4

Yonah sa for siden:

De hadde såklart ikke riktig type soltørka tomater på ICA.. Så det ble ingen.


#5

Brukernavn sa for siden:

Og jeg har lett i mange forskjellige butikker uten å finne de nevnte tørkede soltomatene. I hvilken avdeling i butikken står de? Tenker å sjekke på Meny etterhvert, for de har som regel det jeg ikke finner andre steder.


#6

LenaBeatrice sa for siden:

I Norge har jeg kjøpt de på ICA i det siste, og der står de sammen med det jeg vil kalle delikatessematen; andre produkter fra Ridderheims, tapas-mat, serranoskinke m.m.


#7

Balma sa for siden:

Heisann!

Eg e so vanvittig IMPONERT over kva du har fått til :o)

Sjølv har eg prøvd vel 1 veke, men har ikkje godt ned stort. Lurar sjølvsagt heise på kva eg gjer gale.... eg rører ikkje noko anna enn det som står i lista over matvarer i introduksjonsfasen til Atkins. MEN eg har ikkje vore flink (orka) vega og rekna ut karbohydratene. Har tenkt at det er så lite at det kan umogeleg koma over 20 pr dag.
Lurar rett og slett på om det blir for mykje rømme og fløyte.....
Eg har spist egg, og bacon til frukost. Nokre dagar med sopp, løk, gressløk for å variera. Brukar meierismør til steikefett.
Når eg tenke meg om har eg brukt forholdsvis lite olje, berre litt valnøttolje i ein salat ein dag...
Kan det vera ein ide å bruka rapsolje til steiking i stede for meierismør?
Dei der pannekakene dine med blåbær kan eg vel ikkje prøva i denne fasen av dietten ! ???
Hm. akkuratt no er eg litt rådlaus.....


#8

Yonah sa for siden:

Du har prøvd i en uke, det er ikke me akkurat. Og ellers er det ikke sikkert du går ned 2kg i uka, jeg går ned 1/2kg i uka, men i perioder kan det stå stille også gå ned en kg eller to. Rådløs etter en uke trenger du ikke å bli, vekta vil røre seg etterhvert! Om du har gått ned 1/2-1kg så skal du være kjempefornød!

Bruk meierismør fremfor rapsolje, rapsolje blir veldig lett for varm og ødelegges.

Om du ikke veier matvarene så skal du ha god peil om du skal kunne vite om du spiser riktig. Atkins har klare regler for hvor me du skal spise og hvor me du kan spise. Fløte og rømme bør du veie uten tvil! Dvs atkins sier vel så og så mange spiseskjeer av disse to og det er ikke m*e i introduksjonsfasen.

Bær er ikke tillat de første 14 dagene, og ellers inneholder bringebær bare halvparten så mange karber som blåbær!


#9

Veggpryd sa for siden:

Det så veldig godt ut! Ble sittende en stund på den bloggen din, jeg. Det er så koselig der, atte! :)

Men - jeg har helt glemt å linke til deg! Er det greit at jeg bruker bloggbildet ditt, eller vil du lage en egen "knapp"?


#10

Balma sa for siden:

Takkar Imse!
Eg trur eg skal ta tak å begynna å vega litt ja. Kuttar ned på fløyte og rømme, og ser om da løsnar. Veit eg ikkje må bli motlause no, og i grunn kjenne eg at det finnes ikkje noko anna alternativ, vil ikkje tilbake til sukkeret og hvetemelet, det gjer meg slapp.
Men du veit når ein les om både den eine og andre som tek av 7-8 kg i løpet av 2-3 veker, tenkjer eg at eg gjerne skulle hatt DEN oppskrifta. I introduksjonsfasen kunne eg veeeeldig gjerne ønska meg ein meny eg sku fylgja slavisk, det hadde eg greidd fint, og då hadde eg vore sikker på å ikkje gjort feil :o)

I alle fall takk for motivasjon, ser du har virkelig vore flinke ! :)


#11

LenaBeatrice sa for siden:

Bildet mitt er helt ok å bruke :-)
Og takk for linken!! Oppdaget den i statistikken for bloggen min nå nettopp faktisk, og så at noen hadde klikket seg inn i bloggen min via LCHF Norge.
Blir så rørt og glad da noen synes det er koselig i bloggen min :):)


#12

LenaBeatrice sa for siden:

Imse har vel egentlig sagt det meste....
Du kan ta 2 ss rømme/dag i induksjonsfasen og en drøy dl med fløte.
Men det er klart, ikke alle klarer fløte i kosten.
Mangel på fett tenker jeg nok kan gjøre at du ikke går ned i vekt også, og hvor mye drikker du? Vann da selfølgelig.
Drikker du noe brus, eller får du i deg noe annet med søtningsstoff?
Hva med kaffe? drikker du det?
Bruker du mye salt?

Og ja, for all del, vei og regn ut karbo. Det er uhyre vanskelig å ta det på øyemål i starten.
Løk er en av de tingene jeg alltid veier, fordi det inneholder en del karbo, og løk i kosten "skrur" fort opp karboinnholdet i en rett.
En annen ting er at du faktisk kan ha en ganske lav toleransegrense for karbo, det er ikke alle som kan spise så mye som 20 gram karbo/dag.

Så følg nøye med på hva du putter i munnnen: vei, skriv opp og regn ut :-)


#13

Balma sa for siden:

Takkar for innspel.
Eg drikk kun vatn og grønn the, og eg trur faktisk eg drikk 3 liter om dagen. Har alltid vore flink til å drikka, så heldigvis er det eit punkt eg ikkje slit med. Kaffien har eg kutta ut i denne fasen.
Trur du kan ha eit poeng med å få i meg meir fett, eg har tenkt at rømme og fløyte er fett og dynga litt for mykje på med det. Fett er det då smør og oljer?
Skal byrja vega mest mogeleg når eg har anledning.
Hm salt, eg er veldig OBS på det med salt, fordi nyerne mine jobbar ikkje så godt, og det merkast straks eg får for mykje salt med at eg vert hoven. Men eg ser at det lett kan bli meir salt i løpet av ein dag, fordi eg ikkje spis noko søtt. Har faktisk ikkje laga noko mat der eg har brukt søtningsmiddel til no. Må kanskje sjå litt på det òg.

I alle fall, tusen takk for tips! :)


#14

Jabba sa for siden:

For oss som ikke får tak i Ridderheims tomatene - hva er det beste alternativet?


#15

LenaBeatrice sa for siden:

Da tror jeg nesten du må sjekke litt i butikkene.
Jeg vet ikke helt hva annet som finnes, for jeg kjøper bare disse tomatene.
Men det finnes sikkert andre produsenter :-)


#16

LenaBeatrice sa for siden:

Fløte og rømme er det mye fett i ja, men det er best med smør og olje, helt klart!! Så der bør være overvekt av det.
Søtningsstoff bør du være veldig forsiktig med, men det ser det jo ut til at du har vært til nå :-)
Og ja, vei maten.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.