< Tilbake til oversikten

"Hvorav sukkerarter"

#1

nanban sa for siden:

Hei. Mannen min og meg har gått på ketolysekuren i ca. 5 uker, og nå prøver vi å finne litt fler matvarer vi kan spise. Men vi er litt i villrede ang. innhold av karber i forskjellige matvarer. F.eks. i Finncrisp eller Rugsprø så står det: Karbohydrater pr.100 gram = 63. Of which sugars = 0,9. Betyr dette da at vi skal telle det som 0,9 karber??
Ettersom jeg har forstått skal vi prøve å spise mat som helst har under 4-5 karber pr. 100 gram.
Vi er ikke lenger (etter de første ukene i ketose) hysteriske på om vi følger Ketolyse, Atkins eller Lindberg, for vi skal prøve å leve på denne måten lenge, så vi har økt salat og protein inntaket betraktelig, og holder oss helt unna potet, ris, pasta, sukker, brød etc. Men hvis vi bare skal telle "hvorav sukkerarter"-karbene, så er det jo ganske mye vi kan spise litt av etterhvert:)
Fint hvis noen kan hjelpe oss litt med dette- og takk på forhånd!:)


#2

arnakristin sa for siden:

Det er kun sukkeralkoholer man kan trekke fra ikke sukkerarter. Så på Finncrisp eller Rugsprø må du nok regne med alle KH som står på pakka, ikke noe og trekke fra der. Det som står der er 63 g karbohydrater pr 100 gram hvorav 0,9 gram utgjør sukker.


#3

ninanett sa for siden:

Ang sukkeralkoholene, da, kan noen være så greie å forklare konseptet der? Hvordan finner jeg ut av hva det er og hvor de brukes/har blitt brukt?
:confused:


#4

Gracella sa for siden:

Sukkeralkoholer brukes i artikler som gjerne går under betegnelsen "sukkerfrie".
Maltiol, xylitol, sorbitol er eksempler på sukkeralkoholer.
Sorbitol gir blodsukkerøkning, det samme gjør xylitol til en viss grad, derfor bør man unngå produkter med disse som hovedsøtningsmiddel.
Polyols eller polyoler er en samlebetegnelse for sukkeralkoholer

Mange blir oppblåst i magen/får diare hvis de spiser for mye sukkeralkoholer, men dette er individuellt.

Det var det jeg kom på nå, du finner sikkert mye mer hvis du googler litt ;)


#5

Photobscura sa for siden:

Karbohydrater er mer enn rent sukker, i knekkebrød o.l er det snakk om stivelse. Det blir til sukkeri kroppen, så de knekkebrødene har fortsatt 63 gr kh.
De mest gunstige knekkebrødene er vel fiberrik.



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.