< Tilbake til oversikten

Aspartam . tillatt eller ikke??

#1

Iset sa for siden:

Jeg stusser sånn over dette. er det jeg som ikke har lest skikkelig gjennom boken eller? for det står jo ingenting om at aspartam påvirker ketosen negativt. men det står:

Følgende drikke er tillatt: lettbrus (sjekk etiketten for karbo)

og så står det: folk på atkinsdietten må selv velge om de vil bruke søtningsstoffer eller ikke, men følgende er tillatt: ASPARTAM, og noen andre jeg ikke husker navnet på.

er det flere enn meg som blir forvirret her? jeg har da drukket lettbrus og spist sukkerfri gele hele introfasen, og har gått ned 11 kg, så det må vel bare være noen som reagerer negativt på dette som ikke kan ha det?

greit at det er usunt, men det viktigste for meg nå er å gå ned i vekt, og det gjør jeg jo, til tross for aspartam.


#2

nalana sa for siden:

Jeg reagerte også på dette, men har ikke rukket å sjekke i boka enda. Var ganske sikker på at aspartam var en av de lovlige søtningsmidlene. Det kan jo selvfølgelig være at noen ikke har godt av det, men siden Atkins selv har sagt at det er lov, så kan vi bruke det så lenge vi går ned i vekt i hvert fall. Så får vi se om vi ønsker å kutte det helt ut når vi blir slanke, for sunt er det jo ikke, men noe må vi jo ha å trøste oss med mens vi forsaker en del for å gå ned i vekt. Det mener nå jeg i hvert fall ; )

Nalana : )


#3

HP sa for siden:

Hva som er tillat og ikke tillat av søtstoffer på Atkins:
atkins.com/helpatkins/faqs/faqsweeteners/index.html

Hvorvidt du påvirkes av aspatam eller ikke finner du ikke ut før du har vært uten i 2 måneder... Så lang tid tar det før stoffet er ute av kroppen. Jeg kuttet det helt ut for 3 uker siden, og merker forskjell nå... :)

#4

Iset sa for siden:

hmm de bør vel revidere boken egentlig da? for der står det jo at Atkins tillater aspartam, og ingen plass at han fraråder det.


#5

HP sa for siden:

Dette skriver Atkins i Boken:

Dette er vel alt du finner om kunstige søtstoff i boken?

I avsnittet over leser jeg ingen anbefaling av noen av alternativene... Det står at du selv må avgjøre, og nyere forskning har resultert i at de ikke kan anbefale aspertam.

"Atkins for livet" går grundigere inn på emnet, den er nyere og mer oppdatert på dette emnet... Denne boken er for dem som nærmer seg avslutting av slanking...

For oppdatert info om alt som har med atkins å gjøre: www.atkins.com :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.