< Tilbake til oversikten

Halloumi ost

#1

Lykkelig sa for siden:

Har der forsøkt det? Det er bare snadder. Stekt i meierismør er det verdens beste snacks eller til å ha i salat osv. Tyrkisk ost. Fås kjøpt i innvandrerbutikker eller butikker av typen ultra/meny/maxi osv.

Jeg er hekta!


#2

Liv sa for siden:

Har hørt om den osten, men har liksom ikke turt å prøve den!
Skal herved prøves nå!:p


#3

Bee sa for siden:

Jeg har faktisk en hel del liggende i kjøleskapet.
Det smaker godt, men jeg liker ikke konsistensen. Litt som fiskekaker tilsatt gummi. :p


#4

Lykkelig sa for siden:

Nei jeg har ikke akkurat "fiskekaker med gummi" assosiasjoner. Men heller kanskje "uttygd bugg" følelse. Men innmari god for det synes jeg da.


#5

Ana sa for siden:

Jeg elsker stekt halloumi, spiser det på ferie sammen med egg i stedet for bacon. Mmmm, må sjekke fryseren om jeg har flere igjen


#6

Iset sa for siden:

Den er fantastisk, jeg har elsket den i flere år. Synd den er dyr i Norge, i Danmark koster den halve prisen av her. :rolleyes:


#7

Ana sa for siden:

De er ikke så ille dyre i Sverige, tror jeg. Har ihvertfall kjøpt det ett par ganger der, i mengder så jeg kunne fryse ned


#8

Iset sa for siden:

De kan altså fryses og er like gode etter tining? Det er jo knall, jeg må hamstre om jeg får tatt en tur til Sverige i sommer!


#9

Ana sa for siden:

Ja, jeg har ikke merket noen forskjell ihvertfall. Løp og kjøp :)


#10

nellie sa for siden:

Neei, i Sverige er det ikke så dyrt:) Trodde det var en gresk ost jeg..


#11

Ana sa for siden:

Kypriotisk ost, minner meg om deilige sommerferier når jeg spiser den. Før hadde jeg alltid dårlig samvittighet fordi den er så fet, men det trenger jeg jo ikke lenger lykkelig


#12

Lykkelig sa for siden:

Går det an å fryse?? Jeg så det i butikken i går men 71 kroner for en liten bit ble litt i overkant av hva jeg tar meg råd til.

Skal til Sverige i mai så da får jeg hamstre. Der har de mye mer variasjon synes jeg. Men det er jo lenge til mai da...... sukk


#13

Ana sa for siden:

Hamstre og frys, det skal jeg igjen neste gang jeg er i Sverige for nå er det tomt i fryseren.


#14

blåbær sa for siden:

Jeg har kjøpt en bit sånn her og i kveld skal vi ha raclette. Det må vel gå an å steke den på raclette?

Noen som vet om den kan marineres, eller er den best naturell? Tenkte å prøve litt begge deler.


#15

Cornelia sa for siden:

Åh denne osten er skikkelig god. Jeg skjærer den i staver, snurrer bacon rundt hver enkelt og griller den på grill-varmluft i komfyren så baconet blir sprøtt og godt. Kjempegodt!


#16

ada-emilie sa for siden:

Kan noen fortelle meg hva næringsinnholdet er?


#17

Elizabeth sa for siden:

Denne tror jeg jeg skal kjøpe neste gang vi skal til Sverige. Begynner å minke i frysen både for det ene og det andre så vi må nok ha en harryhandel snart. :D Praktisk å bo i østfold. :p


#18

Furine sa for siden:

Prøvde denne, smaken var forsåvidt grei nok, men eg fekk hetta av konsistensen! Det var som å tygge gummistrekk!:eek: Synd å kaste ting, men resten gjekk i bøtta.... :o Er det slik, eller var det noko feil med osten eg kjøpte/gjorde eg noko feil? Steikte den berre i stavar i meierismør.


#19

Karla sa for siden:

Jeg ELSKER den også, var nettopp på Kypros med all inclusice, gjett hvem som spiste Halloumiost to ganger om dagen, grillet er aller best! Digger forøvrig konsistensen. :)
Da skal jeg se etter den i Danmark, og kjøpe mye - for ja, den er svindyr i Norge! Veldig god i salater også.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.