Beklager dersom overskriften er noe overdrevet, men den er like fullt sann.
Jeg gikk i fjor sommer gjennom kur og kiloene forsvant på relativt kort tid. utover høsten etablerte jeg meg på en vekt på ca 67-68 kg, enkelte dager på 66-tallet, andre dager rundt 68. Men generelt lå jeg på 67, en vekt jeg lærte meg å trives med.
Kostholdet var noenlunde greit med fast salatlunsj og ellers karbofattig middag (ikke karbofri).
Ble dessverre litt bråkjekk en periode i vinter (februar/mars) hvor jeg la inn noen karborike økter innimellom, men ikke oftere enn en gang annenhver uke. Da begynte ting å skje. Skal sies at jeg i samme periode skiftet jobb, og dette resulterte i at min faste lunsj-salat forsvant. De siste månedene har jeg ikke spist lunsj, men kun karbofattig middag.
Poenget er at jeg nå har gått opp i vekt til 69-70. Helt umulig å gå ned igjen. Fortsatt karbofattig mat generelt sett, uten lunsj, men vekta vil rett og slett ikke ned. Vi snakker måneder... Dette resulterer igjen i at jeg nesten ikke spiser lenger, har flere fastedager i uka hvor det kun går i kaffe og evt noen mandelnøtter og Atkins-barer, men vekta vil ikke ned!!! Har forsøkt med ny kur (14 dager Atkins), men vekta vil ikke ned!!! Fortsatt 69-70!
Ingen krise selvsagt at vekta er 69-70 når jeg forrige sommer var over 80, men likefullt er det tøft psykisk siden jeg hadde et halvt år på 67 pluss/minus.
Anyone? Er det lunsjen min som må på plass igjen? Andre meninger? Aktivitetsnivået er ikke endret til tross for ny jobb.
Men du må da spise, det går ikke an å sulte seg ned i vekt på lavkarbo. Og i allefall ikke spise atkinsbarer flere ganger i uka. Det er jo sukker selv om det er kunstig og kunstig søtning er jo kjent for å være en vektstopper.
Jeg vil ikke påstå at jeg har bevisste fastedager. Disse kommer heller som et resultat av badevekta. 70-grensen er liksom "smertegrensen" psykologisk sett, og hver gang jeg veier meg (veier meg 1-2 ganger i uka), og vekta er 70 eller mer, da er det naturlig å tro at man må spise mindre for å komme seg under 70 igjen...
Jeg har vel havnet i en eller annen "ond sirkel", hvor kostholdet blir lagt til side siden all mat og drikke har vekt i seg selv osv... Dermed føles det litt som at jeg går opp i vekt hver gang jeg putter noe i munnen.
Når det gjelder Atkins-barer så er disse en substitutt for middag siden disse ikke inneholder alt for mye karber. Og det er ikke ofte disse konsumeres, bare så det er sagt.
Jeg vil tro at jeg må begynne å spise oftere (flere ganger om dagen inkl lunsj) og selvsagt karbofattig. Spørsmålet da er om jeg går enda noen kilo opp før jeg evt går ned igjen.
Siden det tydeligvis er Atkins du har fulgt, så kanskje du skal ta induksjonen på nytt og spise KUN det som på på tillatte-lista og spise det det står at man SKAL spise.
Jeg har ikke noe tro på at man går ned i vekt fordi man kutter ut mat, det du helt sikkert gjør er å klusse med forbrenningen og forvirrer kroppen.
Jeg spiser dobbelt så mye nå som jeg gjorde i vinter, og da la jeg på meg flere kilo i måneden, nå går jeg ned flere kilo i måneden;) Lavkarbo virker når man gir det en sjanse og spiser seg mett. Sulte seg ned i vekt er for kaloritellere, ikke karbotellere;)
Atkinsbarene innholder ikke så mye karber, men de innholder MYE annet rart. Blandt annet søtstoffer som før kroppen til å tviholde på vann f.eks.
Noe som derimot ikke inneholder karber er jo
Kjøtt, koteletter, kylling, egg, fisk... Dessuten bør man ha en liten karbokildei hvert måltid. I tillegg til fett.
Hmmmm, nå er jeg en smule fortvilet kan man si. Har tatt rådene deres til følge, lunsjen er tilbake, og også middag. Alt er nesten karbofritt og Atkins-barer og annet "snacks" er fullstendig kuttet ut. Har holdt dette kostholdet nå i tre uker. Karboinntaket pr dag varierer mellom 10g og 30g (max!).
Vekt i dag tidlig: 71 kg !!!
Er kroppen min så totalt ute av lage? Jeg har altså gått opp ytterligere etter innføringen av det normale lavkarbokostholdet igjen.
Jeg skal bite tenna sammen og kjøre på videre, kanskje ting vil endre seg jo lenger tid som går. Men skal ærlig innrømme at det var et slag i trynet da badevekten gjorde narr av meg i dag tidlig.
kanskje du kan sette inn eksempel på dagsmeny de siste dagene? Så er det lettere å se mer eksakt hav som kan være fellen.
Forøvrig samler mange (inkl meg! ) endel vann i kroppen når det er sommer og varmt. Eller hvis man spiser spekemat o.l.
Jeg tror tålmodighet er tingen her. Kroppen din er sikkert forvirret etter fasting og lite mat i perioder. Derfor tar den kanskje vare på dette de siste tre ukene i redsel for trangere tider. Jeg tror at dersom du tar det litt med ro, puster med magen og spiser deilig lavkarbomat og holder deg unna alt unødvendig (kunstig søtede ting, ting du spiser selv om du ikke er sulten, men kanskje bare fordi du har lyst på noe), så vil vekten regulere seg etterhvert. Men når man har så lite ekstra som deg, så vil ikke kroppen gå ned mye på kort tid. Men over tid, så vil den regulere seg ned til normalvektig.
Tja, jeg spiser salat til lunsj (revet ost, salat, sjampinjong (korrekt stavet?), minimais (ikke vanlig mais), skinke, egg). En vanlig prosjon.
Middag er som regel: kjøttdeig, minimais, sjampinjong (?), tacosaus medium (5,5g karb pr 100g), eventuelt biff, kotelett, annet kjøtt av ymse slag, kylling, kyllingvinger, og da gjerne med tilbehør i form av saus (sjekker alltid karb-innhold på pakka). Fisk er for øvrig ingen favoritt...
Får du i deg mye søtningstoffer i form av lettbrus e.l.? Jeg merker at vekten stagnerer når jeg får i meg dette.
Forøvrig tror jeg kroppen din er inne i en sparemodus etter å ha fått for lite mat i lengre periode. Få i deg litt mer fett, gjerne fra morgenen av, drikk nok vann og lite kaffe, og ta tiden til hjelp.
Lykke til:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.