Mt2t sa for siden:
Hmm, kjøpte Tine Smør og stekte gårsdagens frokost i det, men synes den smørsmaken ikke var noe særlig... Er det andre alternativer? Altså, smaker andres smør veldig anderledes?
Mt2t sa for siden:
Hmm, kjøpte Tine Smør og stekte gårsdagens frokost i det, men synes den smørsmaken ikke var noe særlig... Er det andre alternativer? Altså, smaker andres smør veldig anderledes?
Chantelle sa for siden:
litt enig med deg. Jeg kjøper usaltet Tinesmør mest...så vanlig meierismør, setersmør,litt Røros og litt Kvitseidsmør. Synes Kvitseid er det beste smaksmessig, men alle smaker SMØR uansett(:p så klart..er jo smør). Jeg klarer heller ikke "smør"-smaken.
Mitt tips er å bruke krydder/urter. Hvis du tåler meieri, kan du blande med fløte/rømme/ost..
Jeg tåler ikke meieri, men må bruke litt krydder for å få mindre smørsmak. feks til frokost idag lagde jeg salat(med pølser). Til dressing hadde jeg smeltet smør, kokosmelk, cajennepepper, chili, kumin.
Til feks fisk lager jeg saus av smør, eggeplomme og masse fersk DILL..
Jeg har det samme problemet med majones. Jeg klarer ikke majones-smaken, men hvis jeg bruker litt krydder og blander den med feks skinke eller egg så går det bra.. :D
The Dude sa for siden:
Prøv å klarne smøret.
Ta et smørstykke, smelt i en gryte og kok opp. Det vil da skille seg hvor melkeproteinene havner på bunn og fettet på topp. Hell av fettet i en beholder og bruk dette til steking. Holder seg bra i kjøleskapet. Tåler høy varme og gir liten smak.
Mt2t sa for siden:
Takk for tips! Da skal det både krydres og kokes her:))
Kula sa for siden:
Du har ikke oppgitt alderen din, men jeg antar at du er voksen? Har du virkelig aldri smakt smør før nå?
Mt2t sa for siden:
Jeg er 35 og nei; her har vi alltid brukt melange.
Svigermor bruker Kviteseidsmør, men da i sauser, så jeg merker ikke smaken da.
Chantelle sa for siden:
Jeg er 34 og hadde heller aldri smakt smør før! Vi har alltid hatt soft soya og melange da jeg var barn. Jeg likte heller aldri det. Som 13 åring sluttet jeg med "smør" på brødet.
Som voksen begynte jeg å steke i olje(bakte med melange).
mitt første møte med smør var for 1,5 år siden da jeg startet på lavkarbo.. tror ikke at det er uvanlig historie?:rolleyes:
Carisma sa for siden:
Jeg er gald jeg er oppvoskt på norsk tradisjonsrik bondekost jeg. :rolleyes: Smør var den foretrukne varianten. Aldri lettmargarin :eek: (ikke at jeg spiste smør før, men det ble brukt til steking osv).
Veggpryd sa for siden:
Margarin er mer salt enn smør. Kanskje Setersmør passer bedre for deg? Den er tilsatt mer salt. :)
Mt2t sa for siden:
Hmmm, prøve. Takk.
Kula sa for siden:
At man som barn hadde foreldre som valgte bort smør til fordel for margarin, er vel ikke noe uvanlig. Det var jo ofte en blanding av økonomi og propaganda som påvirket valget.
Det jeg syns er forbløffende er at man har klart å unngå smør når man var på besøk hos venner eller familie, på ferie, i festlig lag/selskap, når man gikk ut for å spise på restaurant etc. Smør er jo tross alt en basisvare i det norske kostholdet.
At man eventuelt ikke liker smaken er jo så sin sak, men prøv Kviteseidsmør før du avskriver smør som noe du ikke liker.
Mt2t sa for siden:
Det kan jo godt være jeg har spist smør på restauranter ol. Men da som ingrediens i sauser. Da kjenner ikke jeg smaken... Og nei, her omkribg går det stort sett i margarin. Og Brelett o.l. til brødskiva.
Veggpryd sa for siden:
Men, spiser du margarin nå istedet for smør?
Carisma sa for siden:
Her er en samling linker om hvorfor margarin ikke er menneskeføde: forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=619083&postcount=10 :rolleyes:
Mt2t sa for siden:
Neida, jeg bruker smøret, men på langt nær så mye som jeg kanskje burde...
Luna* sa for siden:
Kjekt å se at det ikke bare er meg som ikke liker den smør-smaken så godt...
Mt2t sa for siden:
He he, ja, fint å se jeg ikke er alene:)
Lava sa for siden:
Jeg likte det ikke før, men på ketolyse har jeg lært meg å spise,
og like mye jeg ikke spiste før :ja:
Tidl. medlem sa for siden:
Jeg elsker smørsmak! Starter ofte dagen med 2 egg stekt i smør og en kopp med "kakao" (2ss smør, 1ts 100% kakao, kokende vann og en dæsj fløte når smøret har smelta)
Zhadra sa for siden:
Jeg har litt problemer med andre ting som feks Creme Fraiche, men smør....NAM!
Den kakaoen din hørtes god ut, energibombe! Jeg er skeptisk til eggemjølk-oppskrifta, men denne tror jeg jeg kan klare! Med litt espressopulver i blir det sikkert en flott start på dagen :)
Mt2t sa for siden:
Nam Nam, dette må jeg prøve i morgen, til lørdagskosen:)
Yonah sa for siden:
Prøv eggemjølk før du sier noe;) Lag den med 2 eggeplommer, 50g usalta smør, litt kakao, litt kaffepulver, litt kanel, vaniljeessen ( 10-15dråper) og evt en sukett for deg som er ukjent med smaken. Jeg syntes eggemjølk hørtes ekkelt ut, men jeg hadde så lyst på latte at jeg prøvde. Og nå drikker jeg det minst en gang for dagen.
Zhadra sa for siden:
Hihi, jeg har samlet mot lenge nå altså, så du skal snart se jeg prøver og blir hekta ;)
Liv:) sa for siden:
Var skeptisk til eggemelk jeg også, men ble veldig positivt overrasket. Det er skikkelig nam!
Ellers er smaken av smør helt grei, men lukten er jo heslik.
Mt2t sa for siden:
Den eggemjølka... når det står kaffepulver; hva slags kaffe:confused:? Ikke vanlig pulverkaffe regner jeg med?
Og "litt", er det ca en teskje=?
Jeg må ha det inn med teskje jeg ser du. Er over hodet ingen kokk:o
Og æsj, jeg skulle lage den "kakaoen" i kveld og glemte å kjøpe fløte. Søren. Jeg som skulle ha lørdagskos:(
Yonah sa for siden:
Pulverkaffe ja, gjerne av espressotypen. Det du foretrekker eller har i skapet. Kan lages på vanlig sterk kaffe også, bruk kaffe og ikke vann da.
Hillelille sa for siden:
Jeg liker IKKE tine smør. Det smaker rett og slett vemmelig.
Nå har jeg kjøpt kviteseidsmør bare for å smake. Dyre saker. 39 Kr pakken.
Kula sa for siden:
Men, var det verdt pengene?
Sostråle sa for siden:
Hei:)
Hvorfor drikker du ikke latte, er det fordi det er mer karber i den? du kan jo lage den på fløte!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.