hmm... skjønner ikke stort egentlig.. håper det er noen her som er klokere enn meg :p
vel...sånn er det: jeg startet på OE for ca 3 mnd siden. La meg på karbo-tallet 30-40 g. Og har fulgt ca 1 g protein pr kroppsvekt. Resten har vært fett. Og fett har jeg fått.
8 kg på 8 uker! altså OPPGANG..fett på magen og rumpa. Det har jeg ikke hatt før. Jeg har alltid vært slank, men nå er jeg ved grensen på overvekt(BMI 25-26). ikke spiser jeg noe melk, kunstig søtning. Jeg har fokus på rene varer og har pøset på med mettet fett(smør, kokosolje, bacon, egg) og grønnsaker ved siden av...
Jeg prøver nå å gå ned til 10 g karbo og øke fett-andel.
Men jeg lurer altså på: hvorfor skjer dette? hvorfor lagrer kroppen dette fettet? virker jo nesten litt skummelt med alt fettet når jeg ser hvor det er blitt av... ikke har det gitt meg energi, bare et belte rundt magen...
Noen som kan forklare litt om dette? noen tanker/teorier?
PLEASE, trenger litt motivasjon til å fortsette akkurat nå:o
Trimmer du noe da? Jeg er ingen ekspert, men kanskje det er for høyt med 30-40 karfber i forhold til fettmengde for deg? Og hvis du ikke trimmer noe særlig, så tar du inn mer enn det du bruker opp.
Vet ikke jeg altså, men dette var det jeg kom på i farta;)
Du finner nok ut av det, og hva som passer kroppen din, og da forsvinner alle 8 kg med mer;) - ikke gi opp! :heia:
Hei
takk for svar. Det er riktig at det går mer inn enn ut:p
Men trener alle her som går ned da? trodde fettet skulle øke forbrenning jeg...uansett aktivitet eller ikke...
Jeg vet at trening er viktig, men når man har kronisk utmattelse så fungerer det ikke så bra. Jeg går noen turer og gjør det jeg klarer.
Men jeg lurer på hvorfor kroppen gjør dette? hvorfor har jeg gått opp og de aller fleste går ned i vekt...
Jeg har en mistanke om at jeg må lavere på karboene, det er greit, men jeg lurer på hvorfor det har blitt sånn?
ja, rart, ikke sant? for første gang i mitt liv må jeg slanke meg :o ..ikke at jeg skal klage over det, men det virker bare helt utenom/motsatt av "alle" andre her...at lavkarbo virker sånn..
Mine karboer har nesten utelukkende kommet fra paprika, løk, tomat, nøtter, mandler, kakao, kokos, bær, litt potet/gulrot. Sannsynligvis ligger problemet her, men det hadde vært fint å få tak i hvorfor kroppen har lagret fettet...det gir motivasjon til å holde karbo enda lavere og fortsette på lavkarbo
Kjedelig... Jeg tipper du har fått i deg for mye karbohydrater.Når du spiser karbohydrater er dette brennstoffet som kroppen foretrekker å bruke.Fettet og proteinene du inntar vil ikke bli brukt som brennstoff før du er tom for karbohydrater,og dermed lagres fettet.Det står bla en advarsel om dette i Ketolyse boka som kun tillater 15 g karbo (for kvinner): Hvis ikke kuren følges nøye er det lett å gå opp i vekt.. Har hørt at 1 kg fett tilsvarer ca 8000 kalorier, så hvis du har spist mye fett og fått for mye karbo legger disse seg rett på..
Jeg vet ikke hvor mye fett du spiser, men jeg ville enten:
begrenset fett inntaket, kun litt til hvert måltid for å holde insulinproduksjonen lav og spist 30-40 g karbo, og holdt kontroll med kaloriinntaket eller:
gått den andre retningen, kutta drastisk ned på karbo og spist mer fett og proteiner.(karbo terskelen for å indusere ketose er forskjellig for folk, men 30-40 g karbo er for mye for meg ihvertfall)
Du får nok kiloene kjapt av igjen :-)
Jeg ville kuttet ut poteter, gulrot og andre kilder med mye stivelse først og fremst. Hvis kroppen din ikke vet hvordan den skal behandle disse vil den gå i ball med det andre også.
Jeg tåler ikke noe med stivelse, og jeg tror det er vansligere enn vi vet om.
Hvis du var ganske slank fra før, tror jeg det er mye av grunnen. Dette kostholdet skal jo være regulerende mot normalvekt. Kanskje du og kroppen din er uenige om hva som er normalt for deg, og derfor holder på fettet.
Jeg tror også som noen andre her at veien å gå videre må være å gå enda lenger ned på karbohydratene og spise enda mer fett. Muligens også passe på kaloriinntaket, siden dette er et litt spesielt tilfelle. Mener ikke at du skal spise lavkalori i tillegg, men bare passe på at du ikke ligger "unødvendig" høyt.
Er det en riktig antakelse at du spiste mer karbohydrater tidligere enn du gjør nå? I så fall er det hverken gulrøtter eller poteter som gjør at du går opp nå mens du ikke gjorde det tidligere.
Og er det en riktig antakelse at du spiste færre kalorier før enn du gjør nå?
Kronisk utmattelse? I retning ME, eller "mildere"? Kroppen oppfører seg rart i en slik tilstand. Fordøyelsen og stoffskiftet virker ikke som det skal.
Min erfaring er at det ikke var noe "skummelt" å gå ned til 15 g karber pr dag, tvert imot... kroppen elsker det! ME-messig er jeg "over kneika" og på bedringens vei, før jeg begynte kuren, men allikevel... å være i ketose er det mest behagelige jeg har kjent på mange år. Jeg tåler til og med å gå turer! (Men for all del... lytt til kroppen hvis den ikke tåler aktiviteter.)
Ja jeg spiste mer karbo før. Før jeg begynte på OE spiste jeg diett ala Fedon/mager steinalder(inkl kornvarer). Lå på ca 60-80 g karbo og fettandel ganske lavt.Protein omtrent det samme.
Altså endel lavere på kcal.
Har alltid holdt vekten på 56-57 kg(jeg er 163 cm), med moderat/litt mosjon. Pga andre helse-problemer ønsket jeg starte på OE. Svingende blodsukker, kronisk utmattelse, lavt blodtrykk etc.. Jeg har blitt endel bedre på OE, men fikk altså disse 8 kg ekstra på på ganske kort tid. Ser ut til at det vekten har vært stabil den siste mnd nå...
Å telle kcal er noe skikkelig møkk. Jeg vil ikke slanke(les sulte) meg på den måten. Heller ikke i mitt tilfellet. Jeg tror løsningen er enkel: lavere på karboene. mye lavere. Men hvorfor jeg har gått opp 8 kg på OE skjønner jeg ikke noe av..
tja...kanskje "kroppen" mener BMI på 25-26 er det ideelle for meg? eller er det bare en tilpasningsperiode? på 3-4 mnd?? tåler jeg ikke karboer i det hele tatt(hvorfor har jeg alltid vært slank da tro)...
Takk Vaffel:)
som sagt prøver jeg 10-15 karboer nå, må jo gjøre noe når det er blitt sånn. Men det er fortsatt en gåte hvorfor OE ble sånn.. muligens at det hadde rettet seg opp etterhvert av seg selv...i dont know..
Synes bare det var rare greier å legge på seg av OE. hvis jeg ikke tåler karboer burde jeg hatt mye mer overvekt fra tidligere..
Det å ikke tåle karbohydrater er ikke alltid synlig. Halvparten av de som dør av hjerteinnfarkt er normalvektige, og det er ikke bare de som er overvektige som sliter med livsstilssykdommer (som egentlig betyr overforbruk av karbohydrater over lengre tid). Kanskje du har gluten- eller melkeintoleranse? Det kan man enkelt sjekke ved en urinprøve.
Enig med Nalana...Hvis du ETTER at du la på deg 8 kg nærmer deg bmi 25-26, hva slags bmi hadde du FØR det da?? Nå vet jeg at bmi ikke er den kjekkeste greia, men et pekepinn er det jo likavel??
jeg har alltid hatt BMI på mellom 21-22. nå er den på 24.5. Ja det kan jo være at det er normalvekt for meg, og at jeg egentlig har vært noe undervektig(selv om jeg aldri har vært tynn) tidligere... men kan hende"kroppen" synes det...at litt spekk skal vi da ha..
hmm ..:rolleyes:
Da er det DU som sitter med fasiten! Vil du oppnå optimal ernæring eller følge bmi? OE gir deg tydeligvis noen kilo ekstra. Eller har du håp om bmi som var lavere enn det du var???
Hei
ja sant det du sier der egentlig.:rolleyes: .. kan hende at jeg blir mer og mer sensitiv for karboer etterhvert.
Jeg startet på OE med å innføre melkeprodukter(ost/rømme). Hadde ikke rørt melk på et par år da...
dette fikk blodsukker til å svinge veldig de første 3-4 ukene, men jeg trodde det var generell omstilling av kosten... Allerede da hadde jeg lagt på 3-4 kg. Muligens det tok 3-4 uker etter det igjen for å stabilisere det igjen(og 4 kg til), for nå har jeg holdt meg på samme vekt i 1 mnd og ikke rørt melk ... kan altså ha vært melken som har vært den store synderen..
tenkte egentlig ikke på det før du nevnte det .....det var bra:)
..(gluten har jeg ikke i kosten)..
Det kan jo være en grei historie hvis andre opplever det samme
Da jeg startet på OE var det kun helse. Det spiller egentlig ikke så stor rolle for meg om jeg la på meg 8 kg, hvis jeg kan ha god helse;)
Jeg skal ikke klage så mye over det altså...jeg bare lurte på om det var noen grunn til det....
Kanskje noen hadde noen tanker om det.
Veggpryd nevner melkeprodukter også. Det kan ha vært årsaken for jeg startet OE med å innføre det(etter å ha kuttet det ut i et par år). Men bare litt. Men jeg tror det kan ha gjort alt ustabilt i starten. Nå har jeg kuttet det ut igjen og ligger stabilt på vekten(siste mnd)...
Jeg går også ned på karboene og ser hvordan det går fremover..UTEN MELK:p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.