Jeg føler meg skikkelig dårlig.. Både i går og i dag ble det en 0,1 % Yoplaiat youghurt til frokost:o Nå sjekket jeg karbinnholdet, og ble nokså paff (siden Lindberg anbefaler den som et mellom-måltid). Den har faktisk 9,4 karbs pr 100 g, og jeg prøver å holde meg til matvarer under 5 karbs/100 g.
Lager dere frokost hver dag? Jeg er så stressa om morgen at jeg ønsker noe raskt. Har spist så mye egg i de siste ukene at jeg klarer nesten ikke tanken på det:p Typisk meg - eggerøre til frokost, og omelett til kvelds...
Hva gjør dere for å motivere dere?
Og en annen ting. Hvordan er det med formen? Jeg har vel gått på slik mat i over 2 uker nå, og sover nesten hver dag etter middag. Er så trøtt at jeg knapt klarer å sitte oppreist før jeg bare legger meg ned og sovner. Er dette vanlig? Har lest her inne at dere blir så full av energi. Er dette med det samme eller etter litt tid? Har hatt sånn hodeverk også noen dager...
Jaja...men ellers er jeg fornøyd. selv om vekta ikke rører seg så er jeg super-fornøyd med hva dette gjør med kroppsfasongen min nå:) så det er min motivasjon!! Aldri tilbake til karbo-mat!!
Jeg er ikke så erfaren ennå, og kjenner ikke ditt opplegg godt nok, men for meg fungerte det å lage frokosten på jobb. Da slapp jeg det stresset hjemme, samt jeg ble mindre kvalm. Da spiste jeg vel halvannen time etter jeg hadde stått opp.
Jeg lager frokost og lunsj ferdig kvelden før, og spiser det når jeg har kommet meg på jobb. Ikke noe stress :)
Det blir som oftest Cottage cheese med noe søtt og kanel, eller eggemelk.
Takk for svar:) Tror jammen jeg skal begynne å ta med mat på jobb jeg også...får dårlig samvittighet hvis jeg ikke spiser frokost, men føler meg kvalm og lei av mat når jeg våkner - ikke sulten nok;)
jeg klarer aldri å spise før tidligst et par timer etter jeg våkner. Så jeg har med meg cottage cheese på jobb, og spiser på plassen min i fred og ro i stedet for å stresse rundt med det hjemme :)
Høres ut som meg det, men etter 1-2 store glass med vann så glir maten ned også. Tror jeg er kvalm fordi jeg er tørst, bare klarer ikke registrere det... Kroppen min er visst litt rar :rolleyes: men er greit når man finner løsninger.;)
Jeg steiker ofte egg og bacon
ellers hvis jeg har det travelt mauler jeg litt salami, fårepølse ol. liker du majones kan du jo klemme på det også. Samt ost.
Grunnen til at Lindberg anbefaler den yoghurten er vel forde det er den 'beste' ifg han og forde han ikke teller karber så har jo ikke karbene noe å si (iallefall ikke så mye å si). Uansett, alt med måte :)
Men jo, frokost er vanskelig. Jeg vil helst ha knekkebrød om morran, det kan jeg glatt få ned med en gang jeg våkner og har tid til å spise men det er jo ikke så lavkarbo at det gjør noe.
Nå fikk jeg tips om å lage knekkebrød av Kalvi smelteost og gjorde det igår, var jo helt genialt og smakte alldeles fortreffelig. Tror nok det blir en vane her, kjempe godt med pålegg på :) (ja uten pålegg også men litt kjedelig da)
Siden de står seg godt etter laging kan man lage masse og oppbevare de i tett boks. Det er Gerd her inne som har kommet med dette tipset.
Eg har laga knekkebrød sjølv av generell proteinbrødoppskrift, og det funka ganske bra. Litt kladdete å spre utover på bakepapiret, men resultatet vart bra!
Eg et alltid frukost. Fungerer ikkje utan! Lagar ferdig både frukost og lunsj kvelden før, og tek med og et på jobben.
Det er veldig vanlige startproblemer at man blir slapp og uvel og har hodepine. Det går over etter en stund. :) Energien kommer når kroppen har blitt vant til å gå på fett istedet for karbohydrater. Hvis du ikke orker mat om morgene, er det ikke nødvendig å spise frokost heller. Hva med å ta med noe på jobb?
Det er absolutt en omstilling å komme i ketose. Jeg venter som regel til jeg har panikk og tenker at jeg ikker orker mer(får karbosug), også venter jeg litt til - og da kommer plutselig energien :)
Du må over den kneika, men på den andre siden er det ganske greit.
Eg eter som oftes 2 steikte egg med ei oste blingse mellom saman med bacon. Har eg ikkje tid å lage dette tar eg proteinbrød. Pleier å ha ein eller to cherry tomat attåt eller litt paprika.
Merket at eg verte kvalmen vist eg venter for lenge med å ete.
Lykke til !! Energien kommer nok :)
Kokt laks eller stekt skinke, grønn paprika, løk, evnt andre opphakkede grønnsaker, 6 egg og litt matfløte. Ha i de ingrediensene du liker ;) Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en muffinsform-panne eller bruk store amerikanske muffinsformer i papir. Stek evt. skinke og grønnsaker. Ha i eggene og fløten.
Ha røren i muffinsformene og strø over revet ost. Stekes i 20 min eller til eggene har stivnet. Ca.6 store muffinser.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.