< Tilbake til oversikten

Ukemeny med handleliste og oppskrifter!

#1

Kosebamsen sa for siden:

Her er en hel ukes meny for deg på lavkarbo diett!

Jeg har fangeleir regler om MAX 20 Gram karbohydrater pr dag i min kost men om din kur tillater mere må kan du øke mengden grønnsaker.
Jeg har også valgt og legge med noen gram under i tilfelle det ligger noen skjulte karber her og der.

Håper noen kan ta nytte av dette! Vel bekomme!
Til alle retter anbefales kaldt springvann tappet fra en kjøkkenkran! Har du noen isbiter oppi vil du få en "ku" linarisk opplevelse! :ku:

Meny Uke 29

Mandag:

Frokost:
2 Speil egg
100g Bacon
Totalt ca 1g karbohydrater

Lunsj:
2 tynne skiver Lavkarbobrød
2 ss Kavli Salamiost på tube
1 lite blad hjertesalat
4 skiver agurk
Total ca 4,5g karbohydrater
Middag:
2 Nakkekoteletter
200g blomkålmos
1 dl peppersaus
Totalt ca 7,5g karbohydrater

Kveldsmat:
2 skiver Ostebrød
2 skiver kokt skinke
1 ss majones
2 skiver agurk
Totalt ca 3,5 g karbohydrater

Samlet karbohydrat inntak denne dagen: 16,5

Tirsdag

Frokost
Osteomelett
1 kjøttkake
Totalt ca 1,5g karbohydrater

Lunsj
2 sk Ostebrød
2 skiver kokt skinke
1 ss majones
1 blad hjertesalat
4 skiver agurk
Totalt ca 4g karbohydrater

Middag:
Fyllt kyllingfilet med baconbånd
200g smørdampet brokkoli
Totalt ca 5g Karbohydrat pr porsjon

Kveldsmat:
1 skive lavkarbobrød
1 speil egg
100g bacon
2 ss majones
Totalt ca 3 g karbohydrat
Samlet karbohydrat inntak denne dagen: 13,5
Onsdag:

Frokost:
2 Ostebrødskiver:
2 skiver kokt skinke
2 ss majones
2 skiver grønn paprika
Totalt ca 2,5g Karbohydrater

Lunsj:
Bacon omelett
5 skiver agurk skåret i småbiter
2 salatblader hjertesalat
3 skiver tomat
30g raspet gulrot
Totalt ca 4g karbohydrater

Middag
Fiskegrateng
Eggesmør m/ 1 kokt egg
totalt ca7g Karbohydrater

Kveldsmat:
2 skiver lavkarbobrød
4 skiver roastbiff
30g rødløk i skiver
2 ss majones
Totalt ca 6g karbohydrater
Samlet karbohydrat inntak denne dagen: 18,5

Torsdag
Frokost:
2 speil egg
100g Bacon
Totalt ca 1g karbohydrater

Lunsj:
2 ostebrød
2 ss kavli salamiost
2 runde ringer grønn paprika
Totalt ca 2,5g karbohydrater

Middag:
2 kjøttkaker
100g kokt blomkål
1 dl peppersaus
Totalt ca 4g karbohydrater

Kvelds:
2 skiver lavkarbobrød
2 skiver kokt skinke
1 ss Kavli mexicanian smøreost
50g ost
Totalt ca 2,5g karbohydrater

(Inn i mikroovn! 1:30 min PLING! Ha på gressløk NYT!)
Samlet karbohydrat inntak denne dagen: 10g

Fredag:
Frokost:
2 skiver lavkarbobrød
1 kokt egg
1 blad hjertesalat
2 ringer grønn paprika
2-3 ringer rødløk
2 ss majones
Toalt ca 4g karbohydrater

Lunsj:
Bacon omelett
Totalt ca 1.5g karbohydrater

Middag:
Laks med bacon og ostefrakk
Totalt ca 3 g karbohydrat pr porsjon

Kveldsmat:
1 skive lavkarbobrød
1 GØL Taziki Pølse/Grillstad Bratwûrst grov
Toppes med ost rett før servering slik at osten smelter litt! NAM NAM!
Totalt ca 2,5 g karbohydrat

Samlet karbohydrat inntak denne dagen: 10g

Lørdag:

Frokost:
2 skiver lavkarbobrød
4 skiver ost
4 ringer grønn paprika
1 ss kavli mexicana smøreost
Totalt ca 3g karbohydrat

Lunsj:
Osteomelett med 1 GØL Tazikipølse/Grillstad Grov Braûtwurst
Totalt ca 2g karbohydrat

Middag:
Tacotalerken
Totalt ca 7,5g karbohydrat

Kveldsmat:
Sein middag om sulten spis 1 ostebrød med kavlisalamiost

Om du spiser 1 skive er det ca 1g karbohydrater i den

Samlet karbohydrat inntak denne dagen:13/14g

Søndag:

Frokost:
2 skiver Lavkarbobrød
2 skiver skinke
1 ss Kavli smøreost Mexicanian
Ost
(Inn i micro! 1:30 min PLING! På med gressløk NYT)
Totalt ca 2,5g karbohydrat

Lunsj:
Bacon omelett
Hjertesalat
4 skiver agurk

totalt ca 3g karbohydrat

Middag:
Grillribbe
200g blomkålmos
1 dl fløtesaus
Totalt ca 6g karbohydrater

Kveldsmat:
2 ostebrødskiver
2 skiver kokt skinke
1 ss majones
totalt ca 3g karbohydrater
Samlet karbohydrat inntak denne dagen: 14,5g

Oppskrifter:

Lavkarbobrød:

Du trenger:

  • 300 gram cottage cheese
  • 7 egg
  • 1 1/2 dl smeltet smør
  • 90 gram sesamfrø
  • 90 gram kruskakli
  • 150 gram linfrø (KNUST!)
  • 50 gram soyamel
  • Litt natron
  • Litt salt

Cottage cheese må være klumpfri, bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin.
Eggene må piskes til eggedosiskonsistens
Bland alle ingrediensene, men vær forsiktig med natron. Har du i for mye av det sprekker brødet voldsomt på toppen. En liten teskje er mer enn nok.
Brødet stekes i form på 190 grader i to timer. En form som rommer 1,5 liter er passe.
NB: formen må kles med bakepair, ellers setter brødet seg fast.
Når brødet er ferdig hvelves det over på rist, og det kan med fordel stå sånn natten over uten å dekkes til.
Brødet er ganske fuktig, men det skal ikke forveksles med at det er dårlig stekt.
Jeg liker det sånn, men smaken er forskjellig. Liker du det tørrere er det fritt frem å eksperimentere, kanskje ha i litt mindre smør?
Brødet oppbevares i kjøleskap, gjerne i en papirpose eller noe annet som ikke er helt tett. Det holder seg fin i en uke i kjøleskap.

Oppskriften er fra www.lenabeatrice.net

Blomkålmos:

1 blomkålhode (ca 600g) renses og settes oppi gryta. Skjær det opp i alle fall i 4 biter. Hell på 4 dl vann og sett på plata + lokk. La det koke mens det andre ordnes. Ble det 30-40 min? Det er ikke så nøye.

Hell av vannet og mos godt med en mikser, stavmikser er greit. Ha oppi en klype salt, en klype muskat og litt pepper og en smørkladd til slutt.

Peppersaus:
# 1 dl fløte

1 eggeplomme

Salt

Hele sorte pepperkorn

Malt muskatnøtt

Kok opp 1 dl fløte i en kjele. Ha i en eggeplomme. Kok opp fløten og rør inn eggeplommen. Skru ned varmen og rør til det tykner.
Smak til med salt,hele pepperkorn og knust muskatnøtt.

Ostebrød:

# 3 egg

1/4 boks kesam 125g

1-1/2dl revet ost (Ridder Ost ga meg best resultat den rives lettest i en foodprossessor)

Urter og krydder etter eget ønske

Slik gjør du:
Stivpisk eggehvitene-Ha gjerne i litt salt for å få dem virkelig stive. Er du ikke nøye nok med vispingen, får du et temmelig omelettlignende brød.
Bland kesam og eggeplommer med en stavmikser eller en skje.
Rør inn den revne osten med en slikkepott. Krydre så med salt, hvit pepper og friske krydderurter, alt etter smak og behov. Bruk pizzakrydder hvist du føler for det.
Vend så forsiktig inn den piskede eggehviten.

Dermed er brøddeigen klar. Hvis du akter å lage noe mettende kan du blande inn finskåret skinke eller finskåret, bacon i deigen.
Porsjoner ut deigen på bakepapir med en skje. Husk på at brødene eser ut under stekingen. Stek på ca 175 "c i omkring 20 minutter eller til de har fått gyllenbrun farge.

Mindre enn 1g karbohydrater pr brød!

Kilde: GI-NULL Kokebok av Sten Sture Skaldemann

Osteomelett

# 3 egg

1 skvett fløte

50g ost

Dette er enkelt.
Alt i en foodprosessor BRRRRRRRRRRRRRROOOMMMM!!! i 2 minutter smør i en panne slå på plata snu etter en liten stund og server!

Kjøttkake:

Så feit kjøttdeig som mulig (Jeg ba kjøpmannen min lage meg en 75% fett innholdig deig, Prøv deg fram! Beklageligvis er Norsk kjøttdeig bare 14% fettholdig

egg

kremfløte

ost (Cheddar,Ridder eller port salut)

smør til steking

#matpapir

Slik gjør du:
Bland en valgfri mengde kjøttfarse/deig med ett egg pluss en skvett kremfløte. Målet er å få en smidig. ikke altfor løs farse. Kryddre noe mindre enn vanlig. Tenk at osten tilfører smak. Bland farsen godt og la den få hvile i kjøleskapet.(Gjærne over natten) Når det er på tide å gå igang med matlagningen, tar du fram et matpapir og lager en farsebolle om gangen. Den skal omtrent være så stor som en tennisball eller større.
Rull ballen til den blir alang og klem den flat. Så legger du godt med ost på den ene siden. Med hjelp av matpapiret bretter du over den andre halvdelen slik at den sjuler osten. Og så jevner du til biffen litt.
Deretter fortsetter du med den neste biffen. Hivs jeg steker tre-fire biffer, gjøre jeg dem ferdige i stekepannen.
Jeg vender dem noen ganger, og når osten pipler ut er dem ferdige. Ofte heller jeg en skvett fløte og legger på lokk.
Etter et kvarter på svak varme har jeg en ferdig rett med saus. Hvis jeg skal lage mange biffer, bruner jeg dem godt i stekepannen og legger dem etter hvert over i langpanne i stekovnen. Der steker jeg dem ferdig på middels varme.

En stor biff (Drøyt 200g) inneholder omkring 1-2 karbohydrater.

KILDE: GI-NULL Kokebok av Sten Sture Skaldemann

Fyllt kyllingfilet med Baconbånd

# 1 stor kyllingfilet

4 bakonskiver

#2 Tykke skiver cheddar eller annen smakrik ost

smør

Slik gjør du:
Kylling bør være godt stekt. Stek derfor fileten i stekepannen til den nesten er ferdig. Deretter fyller du den med ost.
Ta fileten opp av pannen, skjær et snitt i den og fyll den med osteskiver eller ostemasse (revet ost). Avslutt med å surre baconskivene rundt fileten slik at den dekker fileten godt.
Ok varmen litt og stek til baconet har fått fin farge og osten begynner og smelte. Det tar bare noen minutter.
Visp ut pannen med litt hvitvin og fløte og hell sausen over kyllingen.

En normal porsjon inneholder 3 g karbohydrater

KILDE: GI-NULL Kokebok av Sten Sture Skaldemann
[color=Black][/color]
Fiskegrateng

[size=5][/size]

1 porsjon grateng: 4,6 g. karbo (hele 16,25)
100 g. brokkoli: 1,9 g. karbo
Totalt: 6,5 g. karbo
Ingredienser til fiskegratengen:
600 g. fisk, 180 g. løk, 4 egg, 2 dl fløte, dill, salt, pepper, Fish and Seafood krydder (Santa Maria)
Fremgangsmåte:
Bland kokt fisk og hakket løk, ha det i en ildfast form.
Bland alt det andre og visp det sammen før det helles over fisken og løken.
Stekes på ca 225 grader i omtrent 30 min.
Jeg har bare laget denne på slump, uten oppskrift.
Men, jeg synes den ble vellykket og det smakte veldig godt med smeltet smør (Tine meierismør) og noen dråper sitron :-)
Ble veldig mett!
NB! En porsjon = 1/4 grateng

KILDE: [url]www.lenabeatrice.net[/url]

Tacotalerken

  • 1/2 ts salt
  • 2 ts cummin
  • 1/2 Kebabkrydder Santa Maria (Denne setter en fin smak)
  • 3 ts chilipulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 6 ts paprikapulver
  • 3 ts løkpulver
    25 gram issalat, 50 gram tomat, 20 gram løk, 70 gram creme fraiche, 50 gram tacosaus uten tilsatt sukker (kjøpesaus), ost og kjøtt etter ønske.
    Totalt 7,2 gram karbo. Det skader ikke å helle litt olje på grønnsakene :-)

KILDE: [url]www.lenabeatrice.net[/url]


#2

Kanutta sa for siden:

FANTASTISK! :hungry:

Utrolig imponert over at noen gidder å bruke så mye tid på å skrive dette ned og ikke minst dele det med andre. Du fortjener en bukett roser!

Vurderer å printe ut hele innlegget ditt og overrekke det til mannen som skal stå for matlagingen denne uken. :D

-Hva skal vi ha til middag?
-Spør kosebamsen!

TAKK! :hearts:


#3

Kosebamsen sa for siden:

Dette er hva jeg jobber med privat. Jeg setter opp menyer for sykehus og institusjoner over hele landet. Lager ca 30-40 menyer av forskjellige former vær mnd.

Noen enklere en dette selvfølgelig.


#4

nalana sa for siden:

Denne skal jeg lagre og ta frem en gang jeg blir lei av å tenke og planlegge. Helt supert var dette. Stor takkeklem til kosebamsen. :klem:


#5

Areola sa for siden:

Wow!!!


#6

vera82 sa for siden:

Åh så bra, er så glad for at det er så mange oppskrifter her inne, også så mye godt :)
Så flink du har vært :)


#7

Grovsnus sa for siden:

Fantastisk
Du fortjener en kg Røros-smør (tror det er formye carber i blomster,så derfor)

Mvh Grovsnus


#8

frustrert frue sa for siden:

Tusen takk. Menyen var jo som skrevet til meg personlig:D.
er ikke så glad i å regne ut karb.Nå har du gjordt det så lettvindt for meg.


#9

Kanutta sa for siden:

Mannen spurte og kona svarte :) I dag ble det kottiser til middag og det var gøtt!


#10

tingel sa for siden:

Dette var helt genialt, Kosebamsen. Akkurat det jeg trengte denne uka!
Legg gjerne inn nye ukesmenyer med jevne eller ujevne mellomrom :)


#11

Mirakel sa for siden:

Toppen! Tusen takk for att tok deg tid til dette, det er gull vert for oss som behöver litt planlägging. Har du tid og lyst så gör gjerne fler det er virkelig oppskattet :-)


#12

Indianeren sa for siden:

Hei der KOsebamsen!!
Jeg planlegger å komme meg i gang men vektreduksjon, og har bestemt meg for å satse på lavkarbo, eller i beste fall ketolyse....
Blir utrolig inspirert når jeg leser sånne innlegg som dette ditt!!!
Har et spørsmål i forhold til ostebrødet du skriver om: Kan de fryses? Hvilke andre oster kan brukes?
Takk for et lass med insirasjon:)


#13

Kosebamsen sa for siden:

Hei Ostebrødet kan ikke fryses. Det blir som en svamp når det tines opp. Men det holder seg ok i kjøleskap ca 5-7 dager.


#14

Kanutta sa for siden:

Jeg fryser ostebrødet og det går strålende. :)
Lager opp doble porsjoner og fryser de i tett boks med mellomleggspapir i mellom.


#15

Indianeren sa for siden:

Takk for svar:)
Gleder meg til å prøve det:)


#16

Kosebamsen sa for siden:

Hmm. Prøvde det men da smakte dem vaskesvamp. Men prøv dere fram.

Tar bare 10 minutter og lage 8 stk da hehe


#17

Filakia sa for siden:

Det bør vel være greit å bruke ferdig revet ost i ostebrødet? (Snakker da om OST, ikke ostelignende jukseprodukter)


#18

Yonah sa for siden:

Ja,da, men sjekk at den ikke inneholder potetmjøl. De tilsetter ofte det for at osten ikke skal klistre seg. Jeg bruker aldri ferdigrevet, smaker æsj, selv om det er ekte ost.


#19

Filakia sa for siden:

Takk! Sjekket nå på nett alle Tine sine revet-ost-produkter (igjen, de som virkelig er ost), og ingen av dem hadde oppgitt potetmel på ingrediensoversikten. Og alle hadde enten 0 eller 1 g karbohydrat per 100 g.


#20

Yonah sa for siden:

Da er det bare å bruke de! Den med 4 oster gir kanskje mere smak enn bare norvegia.


#21

Carisma sa for siden:

Skulle akkurat til å si at den med 4 oster absolutt ikke smaker æsj! :lol:


#22

Filakia sa for siden:

Synes flere av variantene smaker helt ålreit jeg. Det er jo ganske mange å velge mellom etter hvert. (Ikke alle man finner i enhver butikk da)


#23

Kosebamsen sa for siden:

Her er min osteblanding:

Jeg lager noen kilo revet ost og fryser ned i små poser av gangen

1 kilo norvegia
1 kilo Jarlsberg
1 trekant sveitserost
1 liten klump cheddar ost
ca 200g ridderost

Dette blandes godt å blir som amerikansk pizzaost som du ser på tv.

Lykke til alle sammen!

PS: Jobber nå med neste ukes meny!


#24

Indianeren sa for siden:

hei igjen..
har prøvd meg på ostebrødene, men fikk det ikke helt til...
hvordan konistens har du på deigen?? min ble veldig tynn, og brødene ble kjempetynne når de var ferdigstekte...


#25

Carisma sa for siden:

Vispet du eggehvoten for seg, og passet på at den ikke falt for mye sammen? Veldig viktig ¨på oopse-rolls, antagelig samme med dise....


#26

Indianeren sa for siden:

vispet eggehvitene stive ja.. men jeg får prøve igjen, kanskje jeg lykkes da:)


#27

CocoNut sa for siden:

Åååååååå tuuuuuusen takk:D Dette trengte en nybegynner som meg. Jeg har mistet litt motivasjon, og syntes det var vanskelig å finne noe jeg orket å spise. Dette skal jeg prøve ut ja, kanskje det er dette som får vekten videre nedover.
tank ju tank ju:suss:


#28

shayla sa for siden:

Nå har jeg nettopp laget lavkarbobrødet. Det var fantastisk godt! Thank u :-)


#29

Mellon sa for siden:

Fantastisk, denne skal lagres. Tusen millioner takk for flott tråd, bøyer meg i støvet.


#30

annama sa for siden:

Kosebamsen: Hvordan har det gått med din vektnedgang og denne menyen? Eller bruker du den ikke selv?

Hadde vært fint å høre om noen her inne har forsøkt å følge denne ukesmenyen og resultatet av det! :)


#31

vf1000 sa for siden:

Dette var akkurat det jeg så etter, helt genialt. Nå fant jeg i farta ikke handlelisten, men skal finlese senere. Noen som har flere menyer, handlelister osv?


#32

Festina lente sa for siden:

Abonnerer på denne - kjempeflott! :)


#33

Anitafur sa for siden:

Hei, kjempe bra meny denne skal jeg prøve men har du mål på hvor mye av ingrediensene på kjøtt- kakene?


#34

sylwester sa for siden:

Ved forste øyekast ser det ut til at du får i deg mye mindre grønnsaker enn meg siden det går mye i brøderstatninger. Her er min:

Sylwesters ukesmeny:

Man-Fre
Frokost: Hva er det?
Lunch: 200g grønn salat, 100g kjøtt, 4ss olivenolje, + eventuelt ost/tomat,paprika,mais (lite mengde så nesten alt går) (50g fett, 25g protein, 8g karbohydrater)
Middag: 1 boks gryte fra fryseren, kokes på 10 minutter. (50g fett, 25g protein, 10g karbohydrater)
Kvelds: Vaniljerømme (1 bokx seterrømme, frøene fra 1 vaniljestang, litt flytende natreen) + noen bær (18g fett, 2g protein, 5g karbo)

Andel grønnsaker/ dag ca. 600g.

Lørdag-Søndag:
Frokost: hva er det?
Lunch: Taco! 200g salat, 4ss olivenolje + tacokrydret kjøttdeig, rømme, paprika, ... (60g fett, 35g protein, 15g karbohydrater)
Middag: Taco!
Kvelds: Bacongull + 70% sukkerfri sjokolade.

1 Boks gryte er ca. 500g med gryterett ala Tikka masala, Biff Stroganoff, Suppelapskaus, Chilliconcarne, GreenCurry, Moussaka eller Rattatoi med kjøtt. Jeg lager 2 retter hver 2-3 uke med ca. 14-18 porsjoner. De gangene jeg er for lat til å lage Taco (eller andre ting) spiser jeg det som alle måltider i helga.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.