< Tilbake til oversikten

Kokt torsk med hvitløksdampa scampi og dill-grønnsaker

#1

Gerd sa for siden:

[font=Times New Roman][/font]

-Torskefileer (etter ønske/behov)
-Rå eller ferdigkokt scampi (jeg brukte ferdigkokte)

Gjør klar scampi: Ta en god bit aluminiumsfolie, legg på en god klatt smør. Legg i ønsket mengde scampi. Dryss på most hvitløk eller hvitløkspulver Pakk folien godt.

Kok opp vann i en stor kjele, ca 2 liter, tilsett salt etter ønske
Legg i torskefileene, og når vannet begynner å lee på seg, skru ned til svak varme. Torsken skal ikke koke, bare trekke.
Legg posen med scampien oppå fisken og legg på lokk.

Del opp ønskede grønnsaker. Jeg brukte
-Blomkålbuketter
-Løk
-Grønn og rød paprika
-Skivet sjampinjong.

Stek grønnsakene i smør, og hell over 0,5-1dl vann. Strø over tørka dill. La koke opp, skru ned varmen og legg på lokk. La stå 10-15 minutter. (Jeg syns det er best med litt ”bitefasthet”)

Smelt smør i en liten kjele, tilsett dill eller gressløk.

Voila, anrett maten pent på en tallerken, ha på smelta smør og spis :D Selv kjedelig torsk kan bli smakfull!
[font=Times New Roman][/font]
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1482&amp;albumid=130&amp;dl=1245095878&amp;thumb=1[/img]


#2

LenaBeatrice sa for siden:

Takk for tipset om å dampe scampi!!
Høres utrolig godt ut :-)


#3

Sophie sa for siden:

Hvor lenge skal scampi dampes?

Jeg har frossne ferdigkokte. Skal man ta av "haletuppen"?

...har aldri tilveredt scampi før, men liker det godt :o


#4

Gerd sa for siden:

La ferdikokt scampie ligge på 2-3- minutter. Viss den er tint. Ellers tar det vel litt lenger tid.
Den skal bare bli varm, ikke kokes. (Da blir den seig)
Jeg lar haletuppen være på :ja:


#5

Sophie sa for siden:

tusen takk :) Kan de tines i micro eller tiner du i kjøleskap/benk, hvor lang tid bruker de i såfall på tining der?

Hvor lenge trekker du torsken ca? Jeg har fersk torsk som buttikken har skjært opp i normalstr og tykkelse


#6

Gerd sa for siden:

Best å tine i kjøleskapet eller på benken. De kan bli seige i microen.

Jeg er ikke sikker på hvor lenge fisken trekker.... 15 minutter ++ Det er lett å kjenne etter med en kniv etterhvert om fisken er gjennomtrekt :)


#7

Sophie sa for siden:

da har jeg lagt de på benken og håper de er passe tint om en times tid :)


#8

Sophie sa for siden:

Fantastisk deilig rett!

Jeg var så lei av fløte og cf, så dette var gull!

Mann og barn på snart 3 og 5år likte dette også :p

Jeg hadde mye smør i pakken med scampi + 2 ts med sweet chilli (sikkert ikke mest riktig, men alternativt kan man sikkert bruke fersk chili). Jeg brukte "sausen" i pakken som saus over fisken og klippet litt gressløk over.

Av gr.saker i pannen brukte jeg gul,rød og grønn paprika + blomkål.

Supernydelig, dette kommer jeg til å servere gjester også!


#9

Gerd sa for siden:

Så bra at du likte det :D

Ja det er godt å variere maten litt, ellers så går man så fort lei :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.