I dag har jeg laget fylte paprika. fins oppskrift på matprat.no som man faktisk ikke trenger å tulle så mye med!
her kommer kortversjonen;
-hul ut noen paprikaer. kan deles på langs så du har 2 båter eller skjær av toppen.
-lag en bolle med kjøttdeig (eller annen deig), løk,masse fet ost,krydder og urter (alt valgfritt av type). feta er også godt i. bland oså i ett egg og litt fløte.
-fyll paprikaene med guffen du får og sett i en stor form, og ha seff masse ost på toppen. hell 3 dl fløte i formen.
ovn på200c i 45 min og pang! god middag!
passer nok ikke de som kjører ekstrem av skaldeman,men lavkarbo og 10+ best?
Jeg fikk helt vann i munnen når jeg leste oppskriften din..
jeg fylte mine med sopp,chili, squash,fetaost, bacon og fløte - og skal ha det sammen med kyllingfilet til middag :)
Står i ovnen og jeg gleder meg stort !!
Alltid gøy med noe nytt! :D
..... nå må det bli ferdig snart .........................
leste at man kan hule ut tomater og bruke det og, ser for meg at de blir veldig gode! skal prøve denne uka!
det som også er bra,er at det er litt restemat,bare hiv oppi ymse man har i kjøleskapet! :)
Minner meg om noe annet... fantastisk godt.. for de som liker fetaost.
Det finnes en blek hvit/grønnlig laaang paprikatype.. som er litt røffere i skallet enn de røde søte laaange paprikaene.
Får i de aller fleste innvandrerbutikker, kan og bruke de røde som man får på feks. Rema 1000.
..... kutt toppen av.. dvs der stilken sitter, fyll med fetaost som du har most med tabasco saus. Prøv deg fram på mengden. Fyll paprikaen og prøv og 'stapp' lokket på slik at det sitter best mulig. Stek i ovnen på ca.. 200c til du ser at osten flyter litt.. spis de varme.... aiai...perfekt tilbehør til kjøtt.
Jeg vet at de fleste av dere lavkarboere ikke teller kalorier, MENNEH...jeg HÅPER disse blir mat for flere personer, evt. mat for flere måltider :P ; nesten tusen kcal i fløte, nesten 800 kalorier i kjøttdeig, 400 kcal + i ost, ca 150 kcal i egg, samt fett.
Åh, denne oppskrften er digg! :) Hadde helt glemt hvor godt dette smaker. Skal garantert lage det til uka. Takk for oppskriften - og påminnelsen.
Levde mye på fylt paprika som veggie-mat da jeg bodde i England for 7 år siden.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.