< Tilbake til oversikten

Steking, ovnsbaking, koking osv ... når smør og når olivenolje?

#1

celma sa for siden:

Jeg har jo studert ernæring, men der lærer vi bare at man kan steke i rapsolje og bruker olivenolje på kalde retter. Ja, og som dere vet, smør er fy fy....:rolleyes:

Selv bruker jeg smør til steking, olivenolje på salater, og til ovnsbaking....

Men jeg må innrømme at jeg kan dette litt for dårlig. Jeg ser jo at noen anbefaler olivenolje til wok feks, men her bruker man jo høy temperatur, blir ikke fettsyrene ødelagt?

Kan noen som KAN dette svare meg?



#3

Liv:) sa for siden:

Bruker smør på absolutt alt som skal varmes på en eller annen måte, over salater har jeg som regel ingenting eller rapsolje.


#4

Mistral sa for siden:

Jeg bruker peanøttolje eller druekjerneolje i wok. Begge inneholder dessverre mye Omega 6, men så mye wok lager jeg ikke at jeg ikke tror jeg tåler det.

Jeg bruker smør eller olivenolje til vanlig steking og ovnsbaking. Det er mulig smør er sunnest, men jeg lager mye mat inspirert av middelhavets kjøkken og der passer olivenolje så mye bedre.

Til grønn salat bruker jeg helst valnøttolje, til blandet salat bruker jeg en blanding av oliven- og rapsolje.

Til hjemmelaget majones bruker jeg bare rapsolje.


#5

Veggpryd sa for siden:

Gunnar Lindgren har studert olje- og margarinfremstilling svært nøye, og foreleser om akkurat kunstig matfett (olje- og margarin). Kommer han til Norge, skal jeg være den første til å melde meg på!

Her intervjues han av Kostdoktorn (Andreas Eenfeldt) etter en LCHF-konferanse i Sverige: Gunnar Lindgren intervju


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.