15 store sterke chilier
3 sjallottløk
9 fedd hvitløk
1 ts finhakket galangal
1 ss skivet sitrongress
1/2 ts finhakket kaffir lime blad
1 ts hakket koriander rot
5 pepperkorn
1 ss ristet koriander frø
1 ss ristet spisskummen
1 ss salt
1 ss rekepasta
Ha korianderfrø, spisskummen og pepper i en morter, knus godt. Ha det i en skål og sett til side.
kna/knus chili og godt sammen. Ha i resten av ingrediensene utenom rekepasta, bland så alt blir godt blandet.
Ha i krydderblandingen og fortsett å mixe til blandingen er glatt og fin.
Du kan bruke maskin til jobben. 1 ts (15g) er vanlig pr person. Frys de ned som porsjonskuler og ta opp det du trenger når du trenger det. Rett fra fryseren :)
ca 600 g scampi, renset for skall og tarm, la litt av halen sitte på.
200 g straw mushroms eller champignon, Store delt i 4 små delt i 2.
5-6 sterke chilli (De bitte små typene), med/uten frø, finhakket.
5 skiver ung galangal
2 strå sitron gress, kuttes diagonalt.
2-3 kaffir lime blad, revet i biter.
2 koriander planter, kuttet i korte lengder.
3 ss fish sauce
6 cl lime juice
7,5 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong
Kok opp kyllingkraften og ha i sitrongress og galangal. Kok det noen minutter til de er møre. Ha deretter i scampi og sopp og kok til de er gjennomkokt (kanskje 5 min, avhenger av størrelsen).
Ha så opp i lime juice, chili og fiske saus. Strø over koriander og kaffir lime blader. Slå av varmen. Ha i en serverings skål og server kokende varm.
7,5 dl finhakket kylling, gjerne kyllingkjøttdeig.
3 vårløk, kuttet i korte lengder.
2 ss frisk koriander, finhakket.
6 cl mynteblader.
5 sjalottløk, i tynne skiver.
1/2 ts chili pulver.
2 ss malt ristet ris eller brødrasp (eller hva du har som er mest lavcarbo. Eller dropp det.)
1 ts salt.
6 cl lime juice.
1 ss fish sauce.
Ha kylling og salt i en wok, stek over medium varme til kyllingen er gjennomstekt og ferdig. Slå av varmen og ha det i en bolle. Ha på løk og bland godt (Hold gjerne noen tilbake så du kan bruke som garnityr).
Smak til med limejuice og fiskesaus. Dryss over chili og ristet ris og bland godt.
Legg på et serveringsfat, pynt med løk og server med grønnsaker som
400 g biff, skjæres i tynne skiver 0,5-1 cm tykke. (Bruk gjerne kylling istedenfor)
3 ss grønn curry pasta.
6 dl kokosnøttmelk
5 små eggplant, delt i 4.
2-3 røde små chili, med/uten frø, delt diagonalt.
2 kaffir lime blad, revet i biter.
6 cl sweet basilikum blader (ikke den vanlige).
1 1/2 ss fish sauce.
1 1/2 ts palmesukker (kan fint bruke splenda)
1 ss olje
Sweet basilikum og chili til pynt.
Stek curry pastaen i olje i en wok, over medium varme til den er varm. Slå ned varmen. Ha i litt og litt av kokosnøttmelken i om gangen og rør godt mellom hver gang du har i. ca 4 dl av total mengde. Når du rører skal det komme frem en film av grønn olje.
Ha så i biff og kaffir lime blader, fortsett og koke i noen minutter til kjøttet er gjennom kokt. Ha det over i en kjele (Det gjør somregel ikke jeg). Kok opp. Ha i resten av kokosnøttmelken. Tilsett sukker og fiskesaus. Når gryten koker, ha i eggplant. Kok til eggplanten er mør (omtrent like lenge som med brokkoli og asparges). Bland i sweet basilikum og chili og skru av varmen.
Ha i en serveringsbolle og pynt med basilikum og chili.(Jeg setter hele wokpanna på bordet :D )
Denne retten er det ikke nødvendig å ha ris til. Selv om det er godt, så spises den som en suppe og er nydelig.
STIR FRIED CHICKEN WITH CASHEWNUTS Kai phat met mamuang himmapaan
4 personer
300 g kyllingbryst, i tynne skiver.
1,2 dl cashewnøtter (jeg bruker de usaltede)
0,6 dl tørket chili, kuttet i 1 cm store biter (frøene bare detter ut, jeg bruker ikke noe særlig av dem, det blir for sterkt for ungene)
1 rød liten chili, kuttet diagonalt.
1 liten løk, i skiver.
1 dl vårløk, kuttet i 2,5 cm biter.
1/2 ss finhakket hvitløk.
1/4 ts salt
1 1/2 ss fish sauce.
1 ss mørk soya saus
2 ss olje
frisk koriander til pynt.
Wok Stek hvitløken i olje over medium varme til den er gylden og mør, ha i kylling og stek til den er gjennomstekt.
Ha i løk, cashewnøtter, tørkede chili og vårløk og stek sammen, rør godt.
Ha i fiskesaus soyasaus og salt og rør godt. Slå av varmen.
Ha i serverings fat og pynt med koriander og rød chili.
Her trengs det heller ikke noe karbo tilbehør. Den spises som den er..
RED CURRY WITH MUSHROOMS Kaeng phet het
4 personer
300 g straw mushroom (Jeg bruker champignon om jeg ikke får tak i)
1 ss rød curry pasta.
4 dl kokosnøttmelk.
1 rød eller grønn vanlig chili, delt diagonalt.
3-4 kaffir lime blad, revet i biter.
1/2 ss palmesukker (eller splenda)
3 ss fish sauce.
1,2 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong eller vann.
Rød og grønn chili til pynt.
Rens sopp og del i 2 på langs (Store sopp i 4).
Varm halparten av kokosnøttmelken på medium varme til en film med olje kommer frem, ha så i rød currypasta og rør og kok i noen minutter til det er varmt og en rød olje kommer frem.
Ha i resten av kokosnøttmelken og kyllingkraft, deretter sopp. Kok til alt er gjennom kokt og ferdig. Ha i fiskesaus og sukker. Ha i kaffir lime blad og chili. Kok opp. Ta vekk fra varmen.
Ha opp i serveringsbolle og pynt med rød og grønn chili. Server varm.
Denne kan du godt ha i kylling eller krabbe eller annet godt kjøtt. Bruk ca 400 g kylling i tynne strimler. Jeg har renset krabben og hatt i, og latt en klo eller fler ligge i for det visuelle.
Har en variant her... Denne er uten currypasta, men det tilsetter du bare selv etter smak.. :)
CHICKEN GALANGAL IN COCONUT CREAM SOUP Tom khaa kai
4 personer
500 g kyllingbryst (evt reker, skampi, krabbe mm)
8 dl kokosnøttmmelk
7-8 skiver av ung galangal
300 g angel mushrooms (bruk gjerne en vanlig sopp du får tak i)
9 knuste sterke chili, rød/grønn små. (finhakket)
1 strå sitrongress, kuttet i 2,5 cm lengder
4-6 kaffir lime blader, revet i halve.
2 ss hakket koriander.
3 ts sukker (evt splenda el om du i det hele tatt vil ha)
2-3 ss fiskesaus.
0,8 dl lime juice.
2,5 dl vann.
Kaffir lime blader til pynt.
Vask kylling, kutt den i munnfulle biter, sett den til side.
Ha kokosnøttmelk i en kjele, ha i vann og kok opp på medium varme. Når det begynner å koke, slå ned varmen. Ha i galangal, sitrongress og kaffir lime blader, fortsett å koke i noen minutter. Det lukter nå svært godt.
Ha i kylling og resten av smakene (vent med sopp og chili) og putre til kyllingen er gjennomkokt. Ha så i sopp og kok til den er ferdig. Ha opp i knust chili og ta vekk kjelen fra varmen.
Fordel suppen i serveringsboller og pynt med kaffir lime blader.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.