< Tilbake til oversikten

Jædersylte, godt fettpålegg

#1

nomma sa for siden:

Jædersylte:
218 kcal
14 prot
0 karb
18 fett


#2

Carisma sa for siden:

Men hva inneholder det?


#3

Kanutten sa for siden:

Det er ala skinkerull på boks!
Det er nyyydelig!


#4

Carisma sa for siden:

Njaaa, skeptisk! Sambo spiser det, og jeg syns det ser ut som sånn vom bikkjene får :rolleyes:


#5

nomma sa for siden:

Jædersylte

Ingredienser:
Svinekjøtt(64%), vann, svor, salt og krydder, konserveringsmiddel(natrumnitritt).

Det er ett salt og godt pålegg, det er litt grovt. Konsistensmessig minner det om hjemmelaget kaviar :eek: men smaker selvfølgelig ikke som kaviar men som kjøtt. Det er en kryddersmak som er veldig fremtredene men jeg finner ikke ut hva det er....kan det være nellik?
Noen som vet?


#6

Kanutten sa for siden:

:lol:


#7

nomma sa for siden:

:lol:

Googlet litt fant denne oppskriften: persesylte er vist det samme som jæder?

Persesylte
1 kg utbenet svinebog
11/2 kg kalvekjøtt av høyrygg eller bog, spekk eller svor
1 ss salt,
2 ts knust allehånde
1/z ts knust hvit pepper
1/4 ts nellik,
1/4 ts ingefær
2 ts gelatin pulver

Hadde rett i nellik-smaken, kjenner godt ingefærsmaken også.


#8

Gerd sa for siden:

Hmmmm..... kanskje jeg skal prøve å smake jædersylte igjen....
Har bare smakt det en gang for mange år siden.... :cool:


#9

Luna* sa for siden:

Ååå det er godt det :sikle:


#10

StineK sa for siden:

Jædersylte og fleskepølse var favoritter i barndommen. Men så ble de byttet ut med "sunnere" mat.

Men nå er de tilbake i kjøleskapet! :D


#11

Nannah sa for siden:

Jædersylte er nydelig synes jeg...Svenskene har noe som heter Kalvsylta...ligner veldig men er kansje ikke så feit og mer kryddra..Finnes i ¨ganske store forpakkninger/bokser.



#13

camryn sa for siden:

Haha, klikka meg inn og trudde det stod Jordbærsylte.

Jadda.... jædersylte altså? Kanskje får prøve det ein dag. :]


#14

annex sa for siden:

Prøvde Jædersylte, godt - men veeeeldig salt.

Jeg blandet den med litt Creme Fraiche, syns det ble bra. Dempet saltsmaken.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.