Jeg er ganske sær i matveien. Jeg tror jeg har pco da, og jeg sliter noe veldig med å bli gravid. Ja jeg må begynne og holde meg unna poteter, pasta, ris osv..men å spise salat til middag hver dag eller bare grønnsaker? DET BLIR JO veldig kjedelig og ensformig? seriøst finnes det ikke noen andre alternativer enn disse??? Samtidig spiser min samboer middag for 3. Jeg har prøvd kun grønnsaker/salat med kjøtt flere ganger, men blir ikke mett.
Kanskje jeg er krass..Jeg liker ikke mye. Liker ikke tomat, ananas, squash, og eksostiske grønnsaker generellt.
Jeg er nødt til å gå ned om jeg skal bli gravid, men det frister ikke å prøve om jeg kun skal leve på grønnsaker og salat.
Frokostblanding smaker ingenting uten sukker, ikke havregrøt eller, brød og knekkebrød kan jeg jo ikke spise. Kan ikke bare leve på egg eller..
Mat uten sukker er et must og en vanesak:)
DU kommer fort inn i hva du kan spise hvis du går på kostholdsidene våre og kikker litt. Vi har alle vært der du er i dag, med spørsmål om ;HVA???:p
Målet helliger middelet er det noe som heter. Hva man orker og klarer kommer vel an på hvor kraftig man ønsker noe, enten det er å gå ned i vekt, bli gravid eller andre ting.
Selv var jeg også skeptisk i starten, siden jeg er oppflakset på et rotnosk gardskosthold :rolleyes: Litt etter litt vendte jeg meg av med ting, og til nye ting. Nå kunne jeg aldri gå tilbake :o (har forøvrig selv PCOS). Både helse og kropp generellt har det MYE bedre nå!
...så poteter etc hver dag er ikke kjedelig?
...trives du der du er idag?
...salat og grønsaker som TILBEHØR til all verdens godsaker og sauser er langt fra kjedelig.
Uhorvelige mengder lettost og kliknekkebrød og grapefrukt osv derimot...
Salat kan være så mangt. Salatgrønnsaker er en del av det, men du kan fylle på med ost, skinke, kyllingfilet, stekt bacon, tunfisk, røkelaks eller hva du nå måtte like i tillegg.
Jeg har stort sett ikke spist poteter, ris og pasta de siste 4-5 årene, og har ingen problemer med å spise kjøtt, fisk, grønnsaker og en saus med en del fett i til middag. Det blir en vanesak og potetene og pastaen er overhodet ikke noe savn lenger.
Hvilke grønnsaker liker du? En god del grønnsaker kan med hell moses med rømme eller smør og serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk. En saus med smakfullt krydder i kan gjøre mange grønnsaker veldig mye mer spennende.
Tja liker dette: Gulerøtter, Blomkål, brokkoli, agurk, stangselleri, purre, sellieri, hodekål, løk, rødkål, alle slags typer salater.. var vel det jeg liker..asparges, mais, og sopp og da..
Det kan for mange være fint å ta en gradvis overgang, mens andre mener en brå overgang er det beste. Det er opp til deg selv egentlig. I følge Wolfgang Lutz er det lurt å gradvis tilpasse seg.
Hvis du tror lavkarbo dreier seg om å spise bare salat, så tar du feil.... Det kommer selvsagt ann på hvilken filosofi du velger, men du kan uansett spise veldig variert. Mange lavkarboretninger tillater også at du kan spise litt potet etc (Fedon, OE, Atkins).
Skaff deg kunnskap om de forskjelllige lavkarboretningene, eller de du er mest interessert i.
Sist men ikke minst:Om du egentlig ikke harmotivasjon til å skaffe deg et bedre liv, er det kanskje like greit å droppe det.
Det kommer an på hvilken retning man velger. På fedon kan man spise rugsrpø og wasa fiber pluss (tror jeg den heter). Men bare til ett måltid om dagen.
Ja, men jeg spiser ikke det så ofte til frokost. Bruker det mer som mellommåltid før trening osv. Til frokost spiser jeg som regel enten cottage cheese (som jeg ikke kunne fordra inntil for et års tid siden :D) med litt nøtter, eller en slags omelett.
Å legge om kostholdet tar tid og er ikke gjort over natten.
Eller jo, det er vel gjort over natten, men det tar tid før vi venner oss til det :-)
Kanskje lurt om du setter deg ned og planlegger litt i forveien?
Hva du liker, hva du ikke liker, hva du kan spise, hva du ikke kan spise osv...
Rådfør deg gjerne her inne, men bestem deg aller helst for en kostholdsfilosofi og les boka!
kanskje lage en dagsmeny/ukemeny for starten?
Det som er så rart er at ting du ikke blir mett av når du er vant til karohydratrik mat, blir du helt mett av når du er avvent karbohydratrik mat. Merkelig, men sant.
kan du ikke lese litt om kostholdsvariantene? Alt dette finner du masse om inne på forumet her på sidene viet f.eks ketolyse. Og evt lån/kjøp boka. Bruk søkefunksjonen her når du lurer på ting.
Ja da har du jo allerede funnet en masse ting, og det er uendelig mye mer å velge i :)
Snart kommer du ikke til å ha lyst på hverken brød, poteter, pasta eller søtsaker. Hvertfall ikke i samme grad som før. Og om behovet melder seg finnes det alltids noen lavkarbo varianter å skeie ut med som ikke ødelegger opplegget dit helt.
I starten kan det være vanskelig å finne di riktige råvarene, les på innholdsfortegnelsen. Ungå ferdig mat med mye karbo, etterhvert blir det ganske lett å handle:)
også handler du det du trenger og ikke det du får lyst på der og da, fordi du ikke handler med lavt blodsukker:D
Lykke til med matlagning og lavkarbo livet. det er så herlig å ha stabilt blodsukker!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.