< Tilbake til oversikten

Hjelp, trenger råd om vin!

#1

Miss B sa for siden:

Jeg skal på avslutning imorgen og hadde da tenkt å kjøpe meg en flaske vin til anledningen...Spørsmålet er om noen vet om en god rødvin som har lite carbs?? Og hvor mye kan jeg drikke??:confused:


#2

aslaug sa for siden:

Ken creek,en enkel og grei vin!
Drikk hele flaska du:D:D
Hvis du søker på rødvin så finner du flere!!


#3

Kanutten sa for siden:

Ken Creek er en vin som er bra for folk som reagerer på vin, den har dessuten lite sukker... Drikk hvor mye du lyster, men husk at du setter forbrenningen av fett til side så lenge du har alkohol i blodet. Dessuten kan det hende at du reagerer snarere på alkohol ved lavkarbo/ketose enn ellers. :full:


#4

Miss B sa for siden:

takker for tips!:DFlaska går nok den .........;)


#5

Jente 1980 sa for siden:

Hvordan søke opp rødvin feks?? Har ikke fått helt dreisen på dette enda jeg. Når jeg trykker søk og skriver inn feks. rødvin kommer det masse kommentarer som inneholder ordet rødvin. Er jo interessert i tråder OM rødvin. Hjelp!?


#6

Miss B sa for siden:

Da folkens er kent creek kjøpt inn til i kveld:pGleder meg til litt rødvin i godt selskap! Håper den er go dah;)Takk for tips!


#7

Anne sa for siden:

Gå på søk...avansert. Der kan du også krysse av for at du bare vil ha opp tråder med "Rødvin":)

#8

Areola sa for siden:

Jeg skulle også forslå Ken Creek. Det er den eneste vinen jeg husker navnet på :lol:


#9

Photobscura sa for siden:

Det har vært så mye snakk om Ken Creek her på forumet at jeg måtte kjøpe den. Den var IKKE god :geip: (synes jeg da). Min evige favoriett er St Lucas. Den har 2,8 gr restsukker pr liter (noe mer enn Ken Creek som bare har ett gram), men på en flaske så gjør ikke det så mye forskjell. De ligger ca i samme prisklasse også.
Ken Creek syntes jeg rett og slett ble for sur på smak, St Lucas er fløyelsmyk, og en perfekt festvin :)



#11

Jente 1980 sa for siden:

Tusen takk for hjelp Anne:)


#12

Miss B sa for siden:

Er den ikke god??:( skulle gitt meg ditt tips før jeg var på polet i dag... Får huske det til neste gang.... og håpe jeg liker kent creek bedre enn deg;)


#13

Photobscura sa for siden:

Som, sagt, det er min blotte mening ;) Ser at det er mange som liker den, men jeg er altså ikke en fan :)
Den er GREI altså, men for mine smaksløker så er den ikke noe særlig over gjennomsnittet.
Men jeg håper seff at du liker den!


#14

Kanutten sa for siden:

:spent: St Lucas???? Bare det?? Rett frem?? :spent: Skal kjøpe vin i morgen og elsker smake nye sorter. :p


#15

Kanutten sa for siden:

Jaaa denne er jo bare nyyydelig! :p


#16

karce sa for siden:

Murelle Montepuliciano d'Abruzzo 2006. Denne funker. Men pass på å drikk nok vann når du drikker denne. Gjorde ikke jeg og våkna opp med alle hodepiners mor:(


#17

Kanutten sa for siden:

Derfor Ken Creek skal være så bra!!! Du får ikke skallebank av å drikke Ken Creek, den er ment for dem som reagerer på rødvin. :p

#18

Photobscura sa for siden:

Jepp! St Lucas rett frem, det finnes ingen som heter noe lignende, og den er ganske vanlig, og lett å få tak i :)



#20

Jami sa for siden:

The slammer fra California kan jo være et alternativ, den har god fylde og bare 1g/l sukker:)


#21

Photobscura sa for siden:

Amigo? :eek:! For det første så har den bare 10% alkohol, for det andre smaker den husholdningssaft som har stått for lenge i solen :lol: (Igjen, min mening ;))


#22

Miss B sa for siden:

Jeg synes kent creek var en helt grei vin:)Det var en koselig kveld og det ble en liten utskjellelse med 2 vårruller, et par drammer og en sjokolade...:rolleyes:men tar det igjen!


#23

Kanutten sa for siden:

KJØPT! :p


#24

Elinf sa for siden:

Wæææ - har først nå sett hvor stor forskjell det er på sukkergehalten i vinene!
(Så tusen takk for denne tråden - hadde nok ikke sett det ellers).

Jeg har trodd at tørr hvitvin var det beste, men det viser seg jo å være stikk motsatt! Rødvin er et tryggere valg, fortalte de på polet, fordi rødvinen generelt gjærer helt til sukkeret er oppbrukt.

Jeg var nettopp på polet og spurte om karbohydrat-info, og fikk bruke en pc med scanner og læret å trykke på "vareinfo"-knapp og så scanne for å få opp informasjonen. Gikk greit å finne en rødvin med kun 1 g karbo - faktisk på 2. forsøket. Men rådgiveren min sa enkelte tørre hvitviner faktisk kan gå helt opp mot 10 g karbo.

Siden jeg liker italiensk rødvin blir det det i kveld :-)


#25

aslaug sa for siden:

Jeg har også bomma på hvitvin noe skikkelig. Jeg sjekka ikke en vin vi kjøpte på Arlanda, og etter vi hadde drukket av den viste den seg å inneholde over 20 g karbo/liter! :(
Sjokk, og nå står den i kjøleskapet og surner eller hva nå hvitvin på boks gjør.
Hvor lenge kan den stå? Noen som vet?:D
Jeg elsker australske rødviner og har laga meg ei liste over noen av dem jeg kan drikke!!!
[color=#0000ff][/color]


#26

Kanutten sa for siden:

De på polet sier at vin på dunk kan stå over en måned så lenge innholdet er OVER tappekrana..


#27

Jente 1980 sa for siden:

Jippi! Marques de Caseres, en av mine favoritter inneholder bare 1,99 gram sukker per liter fant jeg ut igår!:D

St.Lucas har 2,8 gram den...:rolleyes:

Lindemans som ble anbefalt lengre opp har 1(!) g sukker per liter:)

Tips hvis dere har lyst på litt bedre vin med lite sukker i:
Baron de Ley, 1,8 g per liter, og Coto de Imaz med 2,0 g sukker i!:cool:


#28

The Dude sa for siden:

Drikk til guttene blir fine nok. :full:


#29

Jente 1980 sa for siden:

Du vet at det er feks 1 g sukker per liter dem opererer med, og ikke 1 g karbo osv... :p Ikke for å være ufin her, måtte bare rette litt på deg;)


#30

Kanutten sa for siden:

Sukker ER karbo.... 1 gram sukker er 1 gram karbo..


#31

Jente 1980 sa for siden:

:p Der fikk jeg sannelig ris på egen bak gitt!!!!!!!!!!! Vet du, helt ærlig, det visste jeg ikke... :o

flau


#32

nalana sa for siden:

Skal på hyttetur i morgen og har kjøpt Valpolina og Lindemanns. Av de typene som er anbefalt i tråden her, og med 0,4 og 1 gram sukker/karbo pr liter.;) Husker ikke hvilken som hadde hva, men gleder meg til å smake. Rapport kommer om noen dager.:)


#33

Carisma sa for siden:

Jeg mener det er en tråd som heter noe sånt som vin-tråden her inne, men jeg klarer ikke finne den. Noen som husker?


#34

Photobscura sa for siden:

Av australske rødviner er Yellow Tail en av mine favoritter :) (4 gr sukker pr liter).


#35

Photobscura sa for siden:

Eh, det er ikke akkurat mye, da! Omtrent som rømme eller fløte, f.eks ;)
Jeg har en øvre "grense" på fem gram pr liter.


#36

Kanutten sa for siden:

Ja, og det er på en hel liter!!!! :D


#37

Photobscura sa for siden:

Nemlig!

#38

Lava sa for siden:

Min erfaring er at en pappvin med HVIT surner fort! :eek:
Hadde en som stod kaldt èn uke, og var ikke til å drikke etter det.
Hadde kun tatt 2-3 små glass, så den var jo nesten full.
Rødvin holder seg myyye lenger :p

De var faktisk enige på polet, i at en hvitvin kan fort surne :ja:


#39

Jente 1980 sa for siden:

Joda, det er ikke ille det:p Lurer veldig på hvor mye karbs det var i Cavaen vi drakk ute igår... Men var i ketose ikveld... Kansje liksågreit og ikke vite det;)


#40

Jente 1980 sa for siden:

Lindemanns har 1 g per liter;)


#41

aslaug sa for siden:

Nå har gubben drukket resten av den vinen , den var heldigvis ikke sur!


#42

Photobscura sa for siden:

Det spørs hvilken Cava, det. Cava er et vindistrikt i Spania. Det er i prinsippet det samme som Champagne, bortsett fra at det ikke er produsert i Champagne ;). Sist jeg drakk Cava var det Castellblanch Brut, og den har ni gram pr liter :rolleyes: (Men det var på utdrikningslag, så det var ikke jeg som plukka vinen, og jeg drakk bare ett glass). Men jeg vet det finnes Cava-viner som har helt ned under to gram pr liter.


#43

Kanutten sa for siden:

Han Lucas var knallgod!! :lol:


#44

Photobscura sa for siden:

Så bra!


#45

Kanutten sa for siden:

Ja, den var syrlig og god med myyye smak. Sikkert god til mat... vi drakk den uten. Og den hadde IKKE denne greia som gjør at man sitter med snurpemunn etterpå.. Dvs sånn tørrtørr følelse i munnen... Den er blitt heimens nye husvin :D

#46

Photobscura sa for siden:

God til mat, god til fest, generelt god :D


#47

nalana sa for siden:

Sånn var det ja. Jeg synes den var veldig god. Rundere enn Valpolinaen som var litt skarpere og sterkere på smak. Men bevares, begge var mer enn gode nok.:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.