< Tilbake til oversikten

Poteter

#1

Lilli sa for siden:

Når det gjelder poteter så har jeg fått med meg det at det er fyfy, men jeg leste en plass at poteter som er opp igjen varmet for eks dagen etter har mindre GI enn ny kokte. Stemmer det?


#2

Ignite sa for siden:

Stemmer, og om du venter i en fem, seks uker, så er de nærmest ufarlige.


#3

Lilli sa for siden:

Så med andre ord så kan man spise poteter som er ett par dager gammel da, av og til når lysten blir for stor?:)
Hvorfor er det slik da?


#4

Imp sa for siden:

Du, skjetving: Etter fem-seks uker har vel tilberedte poteter mugnet eller blitt dårlige? Hadde ofte gamle poteter i kjøleskapet lenge før. Var de i en eske, holdt de formen, men mugnet eller ble dårlige, var de ikke i esken bare skrumpet/tørket de inn.

Det er vel Fedon som snakker om at kalde poteter har lavere GI enn varme?

På South Beach kan man forresten spise søtpoteter - hvis du er skikkelig potethungrig. ;)


#5

Photobscura sa for siden:

Jeg tror Ignite tøyser :cool:


#6

Lilli sa for siden:

Ja det tror jeg også. At Ignite tøyser. Men altså til saken hehe, kokte poteter som er noen dager gamle har lavere GI ikke sant?
Men kan ikke se for meg samme potetene etter fem-seks uker. :rolleyes:


#7

Photobscura sa for siden:

Jeg tror egentlig det der er en myte. Jeg vil dog anbefale sellerirot, knutekål eller jordskokk som erstatning for poteter. Og hvor godt er det egentlig med kokte, dagersgamle poteter? Det finnes jo så utrolig mye mer spennende i grønsakshylla enn den kjipe knollen :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.