Denne er grei induksjonsmat - eller vedvarende - eller vedlikehold, alt etter hva man har i og til. Her er grunnoppskrift (originalen). Den passer nok best på vedvarende:
CHICKEN FAJITA CASSEROLE - 4 porsjoner
750 gr kyllingbryst
2 - 3 fedd hvitløk
1 mellomstor løk
1-2 gul paprika
2-3 tomater
koriander (urten)
1/2 glass taco saus
150 gram cheddar ost (eller den osten du liker best)
2 avocadoer
sitronsaft
Mariner kyllingbrystene i enten 2 poser Santa Maria Fajita Marinade - Original eller taco krydder blandet med olivenolje. Bør stå et par timer for best resultat.
Stek kylling filetene hele og legg til side. Kutt løk i to, så i skiver, paprika deles på langs og deles i strimler, hvitløk hakkes (legg til side litt løk og hvitløk) stekes et par tre minutter til løken blir blank. Fileter skjæres i strimler på tvers, legges i ildfast form. Legg paprika og løk, hvitløk over. Kutt tomatene i små terninger og hakk koriander. Et par spiseskjeer er nok. Bland sammen med tomat og fordel over paprika og løk. Hell 1/2 glass med taco saus over (fordel). Til slutt has osten på toppen.
Stekes midt i ovnen 175 grader til osten begynner å bli gylden og boblete.
Imens lages guacamole. Mos avocadoene, ha 1ss sitronsaft i, litt salt, litt hakket løk, tomat og hvitløk, litt tacosaus kanskje.
Retten serveres med grønn salat, guacamole og rømme
Hvis det deles på 4 personer er dette pr person - 11 netto karber.
Total: 389 Fat:19 168 44% Sat:10 87 23% Poly:2 15 4% Mono:6 51 13%Carbs:13 43 11% Fiber:2 0 0%Protein:42 168 44%Alcohol:0 0 0%
Guacamole og rømme + salat kommer i tillegg.....mener jeg å huske.
Den var god! :D
Det var artig at jeg ser at jeg kan spise mexikansk å være i ketose - jeg som elsker den maten!
Neste gang skal jeg lage den med tacomarinade og istedenfor fajitamarinade. Synes det er bedre smak.
Takk for oppskriften Nille. :)
Jeg og. Vi har ofte skikkelig taco her i huset, da sløyfer vi bare tortillas og skjell og spiser krydret kjøttdeig, revet ost, løk, jalapenos, rømme, salsa og guacamole. Mann og barn får litt mais og evt. bønner ved siden av. :D
Vi skal ha denne fajita-formen til middag i dag. Mmm. Og der ble jeg påminnet om at jeg må legge kyllingen i marinaden, jo lenger den ligger, jo bedre blir den.
Denne hadde vi til middag idag igjen. Jeg er helt forelsket i Nille som har lagt ut så mange NYDELIGE oppskrifter. Til helgen tror jeg jeg skal lage Donalds fantastiske kylling, den holder virkelig det overskriften lover.
Jeg skjærer forresten de rå kyllingfiletene i biter før jeg legger dem i marinaden, da trekker den ekstra godt inn i alle bitene synes jeg. Og så finhakker jeg løken og hvitløken sammen i food processoren og bruker et helt glass salsa over. Mmm.
Takk for oppskrift! Denne skal jeg lage. Lurer på om det er en idé å la kyllingfiletene (som likevel er frosne) tine i marinaden? Tanker?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.