Er ny, og sitter og leser masse på trådene her inne. Har snappa opp at det finnes sjokolade med veldig høyt kakaoinnhold. Hvor får jeg kjøpt det?? Har ikke der jeg handler til daglig (Ica). Ellers håper jeg noen kan tipse om glutenmel (eller hva det var), johanneskjernemel, splenda (søtningsmiddel?) og andre ting som gjør det letter å leve med et lavkarbo-kosthold.
Har tidligere gått ned 25 kilo med ketolyse kuren:D:D, men det blir for strengt for meg i lengden. Har ikke så mange kilo å ta av denne gangen, 10-15 tenker jeg. Hvor mange karber bør jeg ligge på? Nå ligger jeg på omtrent 50-60.
Og ja, TACO savner jeg alstså!! Noen som aner hvordan jeg kan erstatte tortilla?? Greit å bruke sausene selv om de inneholder sukker??
Hvis jeg er fysen på sjokolade går jeg på Spar (har sikkert andre steder også) og kjøper mørk sjokolade med 86% kakaoinnhold. Den ligger sammen med de "vanlige" sjokoladene stort sett, veldig tynn plate. Jeg er egentlig ikke så glad i mørk sjokolade, men jeg tar en bit i ny og ne :p Hvis jeg husker riktig er det ca 19g karber pr. 100g.
Husker ikke i farten om dette er bocca-sjokolade eller hva det nå er, men den lå sammen med noen andre sjokolader av samma ulla, bare med mindre kakao-innhold, pluss alle de andre (melkesjokolade, snickers etc).
Rema har også tacokrydder fra Black Boy, står ikke noe om at det inneholder sukker. Der har de også Tandori uten sukker. Ellers har de både glutenmel, jbk og det meste du trenger på helsekost.Splenda finnes i de fleste butikker. Anbefaler på det sterkeste å kjøpe Sukrin på helsekost, supert til å ha på frukt eller andre kalde desserter, den har ikke den typiske søtnings ettersmaken til splenda. Noen sier den ikke bør varmes, da den krystaliseres igjen når den blir kald. Når det gjelder noe søtt, så kan man fremdeles få kjøpt Atkins barer på enkelte steder, selvom jeg ser en stygg tendens til mer og mer fravær i hyllene:mad: De er jo kjempemektige, så jeg klarer ikke å spise stort mer enn 1/8 bar av gangen! Finnes i 2 utgaver en med mye sjoko og en mer med nøtter o.l. dyppet i sjoko. Trenger du noe å forfriske pusten med, så er Fribol serien på apoteket fult lovlig. Det må være de harde sukkertøyene. De finnes i en mengde smaker, nå også med typisk halslindrende ingredienser, forfriskende for en med ketose-ånde:D Det var alt jeg kom på i slengen, og kl nesten 3 på morgenkvisten:eek: Tror nesten jeg tar senga nå!
Takk takk,folkens:D Finner nok utav det i denne matjungelen etterhvert:D Dette forumet er jo supert, synd jeg ikke har oppdaget det før nå! masse gode råd å få her, såååå mye kjekkere og få ideer til mat :)
Heisann. Man trenger ikke bruke tacokrydder i det hele tatt. I mexico der tacoen kommer fra ville ingen tatt i en norsk pose tacokrydder med illtang engang. For å lage taco på ekte mexicansk vis gjør du følgende :
Stek kjøttdeig.
Ha i finhakket hvitløk og finhakket løk.
Finhakk tomater (så mange som du ønsker)
Og tilsett vann - minst 1 dl, men kommer an på hvor mye du har i av resten.
Tillsett så malt cumin (malt spisskummen) ( 2.1 karber per t-skje)
Smak deg frem til hvor mye du trenger. Start med 1 teskje. Dette er et konsentrert krydder så man trenger ikke så mye.
Om ønskelig kan man også tilsette finhakket koriander. Koriander er svært vanlig i mexicansk matlaging og ineholder ingen karbohydrater. Koriander er en frisk urte som fåes kjøpt i de fleste dagligvarebutikker.
La alt dette steke sammen til tomatene har farget tacoblandingen rød og spis med en god salat og rømme til.
Tortillalefsene kan jeg desverre ikke hjelpe med. Vet man får kjøpt lavkarbolefser i USA, men det står vel kanskje dårlig til med det her hjemme.
Hey! Har akkurat oppdaget sukkerfri sjokolade på spar, søtet med maltitiol!!! Faktisk kjepegode. Får dem med hasselnøtt, mandel, melkesjokolade eller ca 50% mørk sjokolade. De har noe karber, men hvis man er flink og ikke spiser hele sjokon, men bare et par ruter til kaffe eller dessert, så er det nesten ingenting det man får i seg. Og husk, mange reagerer på maltitiol, så man bør jo ikke overdrive uansett! God nytelse ;o)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.