Nå har jeg gått på atkins litt over 2 mnd, planen min er jo å fortsette for kroppen fungerer så bra på maten.. problemet er at jeg begynner å bli lei egg i alle variasjoner, lei eggemalk (synes det smaker æsj!) kjøtt i variasjoner går ennå greit, spiser ikke fisk. Pøver å ikke få i meg allt for mye søtstoff og heller ikke allt for mye fløte...
Kan noen gi meg forlag på mat jeg kan lage...???
Ingen typer fisk i det hele tatt? Stekt klippfisk syns jeg er nydelig, og det smaker ikke så veldig fiskete.
Nå i sommersesongen er det fint å spise salat. Man får ganske mye "mat for karbene" av bladsalat, agurk, spinat, avocado og reddiker, for eksempel, og så kan man fylle på med kyllingkjøtt, skinkebiter, ost, oliven og lignende etter smak. Masse fet dressing hører med.
I går lagde jeg bacon og sopp-gryte, det spiser vi i hvert fall en gang i uka. Den inneholder fløte, men det trenger ikke å være så mye...
Stek bacon i små biter, tilsett hakket sopp, litt løk for smaken (men trenger ikke å være mye), stek til brunet. Tilsett blomkål og brokkoli og til slutt fløte etter behag og la det putre i 4-5 min. Jeg bruker bare pepper som krydder, for det er så mye smak i baconet.
Datter'n min får litt grove pastaskruer til, mens vi voksne spiser det "bart".
ross: Sjekk linken lavkarbomat i signaturen min, kanskje du kan finne noe du liker? :)
Vet hva du mener med matlei, har det sånn selv innimellom.
Det blir gjerne til at jeg spiser mye av den samme maten i perioder, for så å gå lei.
Men, så finner jeg på noe nytt, eller spiser noe jeg ikke har spist på lenge.
Det er mye godt du kan lage i en ildfast form også.
Putt i det du liker; kylling, annet kjøtt, blomkål, brokkoli, løk, paprika, chili, fløte......så kan det stå i ovenen og godgjøre seg, gjerne med litt ost på toppen ;)
En rett jeg er veldig glad i og som er god å ty til når jeg ønsker noe kvess.
ca 3-4 porsjoner
4 kyllingfileter strimles eller du kan bruke ca 400 gr ferdigstrimlet svinekjøtt.
1 liten brokkoli - skjæres i små buketter
1 paprika strimles
1/2-1 løk - skjæres i tynne båter
1 fedd hvitløk - finhakkes
1-2 chili - finhakkes
1 squash - deles i passe biter
5-8 champingon - deles i mindre biter.
Alt surres lett i en stekepanne og helles oppi en gryte hvor du tilsetter ca 2-3 dl kraft, 2-3ss soyasaus og 1 boks seterrømme. smak til med eventuelt salt og pepper. Jeg har bare på litt salt når jeg steker kjøttet
Siden jeg har såpass med grønnsaker i gidder jeg ikke å ha noe annet til. Spiser det som suppe/gryterett.
pannekaker ( 2 egg, 50g cottage cheese, 1 SS kardemomme , litt salt ) med fyll! :) namm ! prøv og fyll pannekakene med noe kjøttdeig.. kansje lag "ostchips" i mikrobølgeovnen , og strå som knasende naco over, karbonadedeig, ost.. rull sammen og en " pannekake-naco"? :)
Kan også anbefale søtere varianter av lavkarbolapper og pannekaker, tilsatt f.eks Sukrin, vaniljedråper og litt sukkerfritt syltetøy. Metter godt, føles ikke som lavkarbomat, og er en fin variasjon til alt kjøttet og fettet. :)
Dersom du ønsker noe fetere og tyngre, er ostelasagne (oppskrift ligger her på lavkarbo.no et sted og kan lett søkes frem) god og kraftig mat!
Selv pleier jeg å ta en runde på oppskriftforumene her, hvis jeg føler meg demotivert og tom for ideer. Der finner man masse inspirasjon!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.