< Tilbake til oversikten

Egg i skinke-frakk

#1

Iset sa for siden:

Disse er så enkle og veldig gode. Rett og slett bare kle en muffinsform (jeg bruker muffinsbrett) med et par skiver skinke og knekk et egg oppi. Stek på 225 grader i noen minutter, til egget er stivt. 6-7 minutter kanskje?

Fikk tips av en bruker om å ha ost på toppen før man steker dem. Det må jeg prøve neste gang!

Server med en god salat.


#2

Iset sa for siden:

Beklager det dårlige mobilbildet.


#3

Bee sa for siden:

Så genialt!

Jeg pleier også og lage noe lignende, men da har jeg bacon langs kanten i silikonformer, og så blander jeg sammen egg med diverse krydder og smør+ vann.


#4

Iset sa for siden:

Høres godt ut! :D


#5

Kanutten sa for siden:

Tartar light??? Litt mere stekt?? Ser snadderdeilig ut! :sikle:


#6

Iset sa for siden:

Hehehe litt mer stekt ja. :lol: Tartar well-done.


#7

trillian78 sa for siden:

Næh, de var søte :snill: Også så festlig navn. I frakk :love:


#8

Iset sa for siden:

Ja tenk, det navnet fant jeg på helt selv også. skryte

:fnis:


#9

Kanutten sa for siden:

Egg med svinepels..... egentlig :lol:


#10

Kanutten sa for siden:

Eggende svinepels......:p


#11

Gerd sa for siden:

:D :sikle:
[color=darkgreen][/color]
Nå står det 12 egg i bacon-frakk i ovnen her ;) Hadde ikke skinke, men skal prøve det også :ja:

Men hvorfor laget jeg 12 på en gang???? Håper de er gode kalde også :D


#12

Kanutten sa for siden:

12 eggende svinepelser i ovnen gir også en goood følelse! Mentalt sett! :o


#13

Gerd sa for siden:

:lol:


#14

Kanutten sa for siden:

Fordiatte en stor kartong med egg inneholder 12 egg!


#15

Gerd sa for siden:

Jeg bruker First Price sine og der er det 18 egg i..... Muffinsforma mi tar "bare" 12 :p


#16

Kanutten sa for siden:

Bra du ikke kjøper hele brett med egg da.....


#17

Iset sa for siden:

Haha dere er nå søte altså. :D Og ja, de er gode kalde. Jeg synes faktisk de er best kalde.

Håhåhåååå jeg kom over en svæær pakke med spekeskinke i butikken i dag, til halv pris pga. dato. Og i dag reiste svigerfar "hjem" til Italia for å besøke slekten sin, og om 10 dager kommer han tilbake med flere kilo parmaskinke og parmesanost til oss. :hyper:


#18

Gerd sa for siden:

Gode var de varme også :D

Gubbelille har spist 4 stk :eek: Jeg er stappmett etter 2 :D


#19

froken sa for siden:

Spiser dere de som de er, eller har dere noe til?:confused:



#21

Lemen sa for siden:

Åh, akkurat en slik oppskrift jeg trengte nå. Noe enkelt og godt å lage for å kunne ta med som lunsj på jobb. :D


#22

Iset sa for siden:

Spiser de som de er eller med salat, alt etter hva jeg har lyst på eller gidder å lage til.


#23

Bee sa for siden:

Jeg laga 6 stk i går kveld. Hadde litt salt og en dæsj smør på toppen. Det var kjempegodt! :sikle:

He-Bee spiste 4 og ville helst hatt mer, men da var det så sent at jeg gidda ikke lage flere. :lol:


#24

Jabba sa for siden:

Hmmm - disse må testet ut! Ser kjempegodt ut!


#25

Gerd sa for siden:

De var kjempegode kalde også :D


#26

Mosepjusk sa for siden:

Fantastisk! De ser skikkelig fancy og gode ut!
Må testes!
Tusen frakk for oppskrift :smile: :D


#27

Bee sa for siden:

Jeg simpelhelten ELSKER disse! :sikle:


#28

Veggpryd sa for siden:

Wow! Så smart! Det er rett og slett genialt! :D Skal lage noen med én gang!


#29

annama sa for siden:

Har 6 stk i ovnen nå...:D
Gleder meg, men måtte bruke 3 mufffinsformer per egg...
eller rant det bare utover...:rolleyes:
kanskje jeg burde kjøpe et slikt muffinsbrett...:confused:


#30

Carisma sa for siden:

Jeg kastet mitt, for syns ting var umulig å få ut. Men bruker silikonformer, de er kjempefine.


#31

Viclin sa for siden:

Herreminhatt, dette var jo vanvittig godt! Og så enkelt! Hvorfor har jeg ikke laget sånn før? :D


#32

annama sa for siden:

Disse gikk dessverre i søpla...:mad:
Men det var nok min feil, satte ovnen på for høyt og i tillegg glemte jeg dem litt...
Resultatet ble knall-grønn eggeplomme!!!
...blæææ...

Skal prøve igjen neste gang det er min tur til å lage frokost!!
I morgen er det nemlig min tur til å sove...;)

Natta, folkens!:)


#33

Life_Tone sa for siden:

Disse MÅ testet til kvelds om ett par timer :D


#34

Kanutten sa for siden:

Har noen spørsmål angående skinkefrakken:

-kan det varmes opp etter at det er stekt?
-hva serverer man til?
-får man plass til ett helt egg i en vanlig silikonmuffinsform?
-har noen prøvd å la frakken inneholde eggerøre med fetaost i??


#35

Kanutten sa for siden:

Jeg laget ti slike i dag, med to skiver stranda spekeskinke i hver muffinsform. Hadde tre-fire terninger av marinert jarlsbergost oppi før jeg helte ei sila eggerøre oppi. Det ble snaddergodt! Men kanskje vel salt selv om jeg ikke salta noe i tillegg.. Blir servert i morgen til lavkarbosjefen min med salat attåt!
Ikke sjefen med salat attåt da, men disse eggene i frakk...:p


#36

LineJM sa for siden:

Sjef med salat......


#37

Kanutten sa for siden:

Likte smådjevern din! :lol:


#38

LineJM sa for siden:

En nyttig fyr.... ;)


#39

Minsten sa for siden:

Står i ovnen nå. Men ikke med skinke. Med bacon. :)


#40

Tunrida sa for siden:

Det høres nammis ut!
Men.. Jeg har angst for egg som ikke er "skikkelig"..Altså, det skal ikke være vått.. Skjønner? :p
Blir eggene helt stive?


#41

Carisma sa for siden:

Det velger du selv utfra hvor lenge du steker de


#42

Iset sa for siden:

Ja, jo lenger du steker dem jo stivere blir de. Jeg har ofte stekt mine hakket for lenge og da er de nesten litt FOR stive. Føler jeg spiser på gummi, på en måte.


#43

Tunrida sa for siden:

Det er det jeg er redd for.. Gummi eller grønne egg er jo ikke godt :eek: Jaja, får vel bare prøve meg fram..


#44

Carisma sa for siden:

Du kan stikke i de med en pinne (de trespydene til å grille på funker fint) så ser du når de er ferdig inni, og merker konsistensen.


#45

Tiki sa for siden:

Denne skal prøves i dag. Rart jeg ikke har prøvd de for lenge siden, men nå er det dags.


#46

sistegang sa for siden:

Disse likte jeg godt.


#47

Mellon sa for siden:

Har enda et tips- ha en skje rømme før osten, det er godt det


#48

knh sa for siden:

Disse skal prøves :D


#49

Glorfinia sa for siden:

Testa disse i dag, og det var godt. Jeg brukte salami, hadde ikke noe annet. Og jeg brukte muffinsbrett med en papirform oppi. Det funka ikke så veldig bra, var en del som satt igjen i formene, både egg og deler av papirforma. Neste gang tester jeg nok med silikonform.


#50

littleme sa for siden:

Interessant! Kanskje jeg må prøve dette. Litt redd for bløte egg, though!


#51

mammaia sa for siden:

Gammel tråd, men like aktuell fordet :)

Har 6 egg i silikonmuffinsform i ovnen as we speak.

Hadde spekeskinke i bunn, ett egg i hver, purre på noen, champignon på noen, og begge deler på noen.

Toppet det med 1ts CF, krydder (salt, pepper, peppermix eller allroundkrydder) og hadde en skive ost på hver!

Nå venter jeg i spenning på at timeren skal si fra :D


#52

Rottis sa for siden:

Jeg hadde med 12 egg i frakk på 17. maiselskap i går. De forsvant på null komma svisj!

Hadde to skiver Strandaskinke i ei form, ett egg og litt pepper og annet krydder på toppen. Kjøpte silikonformer for anledningen, og det tror jeg var veldig bra. Hadde ikke fått de ut av noen annen type form.

Samboern digga det, så det blir mer eksperimentering med egg i frakk framover.


#53

nellie sa for siden:

Tester ut nå!:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.