Iset sa for siden:
Serveres med pisket krem eller sjokoladesmørkrem (se oppskrift på induksjon)
1,8 dl pluss 2 ss malte hasselnøtter
1 ss whey protein (uten smak)
3 pakker splenda
1/2 ts bakepulver
2 egg
1 ss rømme
smør til smøring av formen
Sett ovnen på 175 grader. Ha 1,8 dl pluss 1 ss hasselnøtter, whey, splenda og bakepulver i en bolle. Tilsett egg og rømme og pisk det i ca 2 minutter til en lett deig med en elektrisk mikser.
Smør en 20 cm rund kakeform med rikelig med smør og strø resten av hasselnøttene utover bunnen. Fordel deigen jevnt i formen med en glatt overflate.
Stek kaken i 25 minutter til en testpinne er ren. La kaken være i formen i 10 minutter før den legges på rist til avkjøling. Når den er FULLSTENDIG avkjølt, deles den i 4. Server.
Pr porsjon:
Netto karber: 4 gram
Fiber: 1,5 gram
Protein: 6 gram
Fett: 13,5 gram
Kalorier: 159