Jeg har skjønt det sånn at det er viktig å få i seg nok fett i ketose. Hva spiser dere og hvor mye av det pr dag?? Jeg spiser omelett, kylling el svinekjøtt, brokkoli, salat, ost,creme frache,cottege cheese m kanel, løvbiff...bruker olje når jeg steker kjøtt, melange når jeg steker egg. Føler det kanskje blir lite fett?:confused:Man skal vel ikke bryte på for mye heller, det er jo en del kalorier i fett. Noen som har erfaring?
Hei,
Dette er et tema som dukker opp med jevne mellomrom her på forumet, se nederst på denne sida der finner du flere linker vedrørende det samme tema.
IKKE stek kjøttet ditt i olje! De fleste oljer ryker når de blir såpass varmet opp, og det dannes farlige stoffer! Bruk smør! Kast melangen!
Du kan alltids lure inn litt ekstra fett her og der ved å blande i smør, eggerøre er genialt sånn sett, for det absorberer fett veldig bra.
Ikke tenk på kaloriene, det stabiliserer seg selv, og du skal spise deg behagelig mett, og følge signalene kroppen gir på sult og metthet ;)
Olje kan du, som det nevnes over her, helle over en salat. Om du kjøper extra virgin olivenolje, så kan du gjøre masse spennende med den, ved å lage din egen lukus-olje med hvitløk, chilli, feta og diverse urter, og la stå en stund :)
Bruk smør ja, på alt. Kjempegodt på grillede grønnsaker og kjøt!
Og når du spiser cottage cheese som er så fettfattig, så få på litt creme fraiche. Jeg spiser 50g creme fraiche og 100g cottage cheese og evt litt paranøtter på, da får jeg i meg fett.
Favoritten min av grønnsaker er aspargesbønner som jeg koker, deretter har jeg på en mengde meierismør som smelter, litt pepper og saften av en halv sitron. naaam.
Jeg slet med å få i meg nok fett på starten av dagen (og ble gående å fyse på alt mulig store deler av formiddagen, fram til middag). Fikk et kjempegodt tips her inne (takk, bee), nemlig eggemelk. Så nå starter jeg stort sett hver dag med eggemelk til frokost, og det holder meg gående lenge.
Gode fettkilder:
Enkelte typer oster, som gräddost og ridderost (38% fett). NB ikke alle oster er fete
Eggeplomme (33%)
And og gås (37 og 33%)
Lettsaltet fårekjøtt (35%)
Bacon med svor (31,5%)
Familieribbe (29,5%)
Svin sideflesk (36%)
Pinnekjøtt (37%)
Fleskepølse (34,5%)
Reinsdyrpølse (43%)
Salami (35%)
Stabburspølse (45%)
Torskelever (60%)
Ål (32,5%)
Sesamfrø (55%)
Paranøtter (68%)
Hasselnøtter (63,5%)
Pekannøtter (70%)
Valnøtter (68,5%)
Usaltet smør (83%)
Kokosfett (100%)
Ekte majones (80%)
Fransk dressing (46%)
Remulade (66%)
Baconcrisp (46%)
Spis laks, ørret og makrell i stedet for hvit fisk/torskefisk/skalldyr og stek den i smør i stedet for å grille. Unngå kyllingfilet og ren biff, som har svært lav fettprosent. Spis kjøttdeig i stedet for karbonadedeig.
Hadde VGs vektklubb sett dette innlegget hadde de anmeldt meg :o
Du er jo litt selvmotsigende i ditt første innlegg, der du både skriver at du vil ha i deg nok fett, men samtidig er du redd for kaloriene i det. Det er det du må slutte å være, men det er en overgang som mange av oss sliter litt med. Vi er så godt oppdratt til å tro at fett er farlig at vi ikke skjønner at vi skal kunne gå ned i vekt med å stappe i oss masse fett, men det funker!
Jeg var også litt sånn i begynnelsen, om enn ikke bevisst så i hvertfall ubevisst, men nå som jeg har vendt meg går alt veldig bra! Cocosa i teen min var veldig fint i overgangsperioden da jeg hadde problemer med å få i meg nok fett, jeg drakk kanskje tre kopper te hver dag med noen skjeer cocosa i. Pyramideteene med fruktsmak var min favoritt, det er veldig godt med cocosa i dem!
Glem fettskrekken, så går det så mye lettere å få i seg nok fett, og pass på å bruke smør og ikke bare oljer, og som andre har sagt; dropp margarinen! Makan til kjemisk smørje skal du lete lenge etter!
:confused:Takk for svar allesammen. Jeg får i meg en del fett iløpet av dagen via creme fraiche, oster, og sånn, men det meste av kjøtt jeg spiser er av svin el kylling og det er jo ganske magert... noen andre forslag, utenom kjøttdeig, for det er vanskelig å variere med. Oxo ser jeg at jeg skal kaste melangen?? Hva skal jeg bruke istede???
Hei..
Jeg ser problemet ditt;) en endring i kostholdet ditt er at u bør bytte ut melange og olje med meierismør.. mye mer fett, men bedre for hjertet..;) bruke masse fløte og smør i omeletten, og en pk bacon ved siden av.. da blir u mett og har fått i deg nok fett, skal jeg love deg..:) sleit med det i begynnelsen jeg også.. blir liksom litt metta av all fettet!
-Renate
Jeg tror nok ikke det er uvanlig at smør har blitt en slags fellesbetegnelse på alt man smører på brødskiva. Men det er altså bare smør som er smør! Enten Tines meierismør eller setersmør, eller så finnes det noen velassorterte butikker som har Kvitseidsmør (nam!), og andre lokale typer
Men det skal i alle fall stå SMØR på pakka!
Jeg klæsjer på meierismør på alt jeg spiser som er varmt, pluss at jeg steiker i det (baconet også). I tillegg bruker jeg gräddost i omeletter og på egg, og også en dæsj fløte i omelettene :)
edit:
"smør på flesk" er det jo noe som heter, og det blir ikke lenger feil!
En typisk frokost: steike bacon i smør, legge bacon til side, steike egg i det resterende baconfettet, slenge i mer smør om det trengs. Skjære flere skiver med ost og legge oppå eggene, stek under lokk. Før hadde jeg fått hjerteinfarkt bare ved tanken, men jeg synes det funker fint til frokost nå :p
Bør man spise mye fett om man ikke er på ketosekuren men heller "vandrer rundt å prøver å bestemme seg for hvilken retning"?
Jeg er nok av de synderne som bruker margarin istede for smør, men det er av den enkle grunn at jeg blir sykt kvalm av smør. Men det kommer, må bare venne kroppen til å spise fett først:p
Kanskje du kan, som jeg, ha nytte av at fettet smaker litt godt?
Så her er en oppskrift på Konfett :D
en grei måte å få i seg nok fett på
100 g cocosa
ca 20 g kakao
Vaniljeessens
evt søtstoff om ønskelig
En liten dæsj fløte
ca 50 g kokosmasse eller evt litt hakkede nøtter/mandler
Smelt alt i vannbad, ha i kokosmassen til slutt, rør godt og ha det hele i små konfektformer (tror jeg kjøpte på MENY, men vanlige muffinsformer går også). Sett i kjøleskapet for avkjøling.
Disse ser litt merkelige ut, for de har en tendens til å skille seg litt. Men de er en grei måte å få i seg ekstra fett på.
Men vær obs - de smelter ganske fort i romtemperatur, så ikke la de stå ute lenge...
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=272&pictureid=1606[/img]
Tror rett og slett ikke det vil smake så godt akkurat, men i utgangspunktet er det ikke noe i veien for det!
Men de vil vel smelte enda fortere i romtemperatur. Cocosa har 24 grader som smeltepunkt, så vidt jeg husker.
Er det ok at mye av fettet kommer fra ost? Jeg spiser stortsett norvegia.. men liker de fleste oster. Jeg begynte i går så er veldig ny, men hittil har jeg spist omelett med ost, brokkoli med tunfisk og ost, og oste skiver.. Blir det feil? Jeg skal selvfølgelig spise mer variert, men det er en fare for at ost er i bilde de fleste måltider, hvis jeg kan? Noen tips? Jeg er ikke veldig overvektig, men vil gå ned noen kg og likte dietten.
Et spm til: Væske?? må det være vann?
Etter å ha lest denne tråden her så har det løsnet seg for meg også :D For min del så kjøpte jeg meg cocosa, og tar ett par eggemelker om dagen. Så nå går vekten nedover :D Ble litt frustrert, og ikke minst lei av egg og bacon. Men nå er dagen så myyye enklere :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.