< Tilbake til oversikten

Sjokolade smørkrem

#1

Iset sa for siden:

Denne kan du bruke alene eller til kaker, feks rullekake eller Hasselnøtterte (se oppskrift på fase 2).

4 eggeplommer
2 ss cognac
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 ss hakket usøtet mørk sjokolade
4 pakker splenda (eller annet søtstoff etter smak)
8 ss usaltet smør, romtemperert

Pisk sammen alle ingrediensene i en mikser i ca 2 minutter.
Ha blandingen i en kjele og sett den i et vannbad med kokende vann. La den stå der i 7 minutter under omrøring. Ta den av varmen og server med en gang (står det her i boka, men den er vel best kald??).

Pr 2 ss:
Netto karber: 1 gram
Fiber: 0 gram
Protein: 1,5 gram
Fett: 15 gram
Kalorier: 153

Fase: 1-4


#2

Aline sa for siden:

hvor mye splenda er det i en pakke? har ikke splenda, så jeg må bruke noe annet.

:)


#3

Iset sa for siden:

Hmm det er vel ca en ts tror jeg.... Toppet kanskje...
Natreen funker sikkert også bra, jeg pleier egentlig ikke å følge dosene slavisk med søtstoff, jeg SMAKER meg til. :)


#4

Aline sa for siden:

takk!

det er jo ganske lurt , ja ;) :D


#5

Aline sa for siden:

men atte... hvor er sjokoladen? ;)


#6

Iset sa for siden:

Hehe den står der, men den står ved siden av vaniljeekstrakt. Skulle egentlig vært en linje ned.


#7

Aline sa for siden:

ok, jeg er litt blind idag ;) regner med at jeg så det forrige gang jeg var innom, siden jeg ikke kommenterte det :)


#8

Iset sa for siden:

Jeg forandrer det nå, for det er ikke alltid så lett å få øye på sånn som det står nå. :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.