< Tilbake til oversikten

Hva heter denne grønnsaken på norsk?

#1

Mistral sa for siden:

Jeg greier ikke huske hva denne heter på norsk... :o


#2

The Dude sa for siden:

Hva heter den på et annet språk enn norsk da?


#3

Areola sa for siden:

Knutekål?


#4

Mistral sa for siden:

Ja, det er knutekål. Jeg kom på det selv etter at jeg hadde lagt meg i går.

På fransk heter den chou-rave.

4,4 karber pr 100 gram ifølge matvaretabellen... det er jo ikke ille. :)


#5

Adriane sa for siden:

Om du søker på knutekål i dette forumet, så finner du en tråd.
Ellers har jeg goglet, og fant en haug med oppskrifter hos svenske ICA.
Den er mye mer vanlig der.


#6

Mistral sa for siden:

Det er en virkelig god grønnsak, så jeg skjønner ikke hvorfor den ikke er vanligere. Jeg ser ikke mye av den i Frankrike heller.

Men nå har jeg to fine knoller i kjøleskapet, så jeg skal absolutt søke etter oppskrifter. :)


#7

LineJM sa for siden:

Veldig god sak! Prøvde for første gang i helga.


#8

trillian78 sa for siden:

Dette er en av mine yndlingsgrønnsaker på lavkarbo. Knutekålmos er fantastisk godt :)


#9

Mara sa for siden:

Knutekål er kjempegodt å spise som den er. Bare skrell den lett og knask i vei!:spisesnak


#10

Mistral sa for siden:

Ja, det er det jeg pleier å gjøre - men denne gangen tenkte jeg skulle prøve å lage mosen alle skryter sånn av. De siste dagene har jeg imidlertid brukt opp for mye av karbokvoten tidligere på dagen, så jeg har ikke kommet så langt ennå...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.