< Tilbake til oversikten

ED-dressing/Urtemajones

#1

grotingeling sa for siden:

Urtemajones med Kesam eller Creme Fraiche (blir 7-8 dl)
Ingredienser
2 hele egg
4 dl kaldpresset olivenolje (finn en med mild olivensmak)
1 ss fransk sennep (dijonsennep)
1 ss eddik (eplecider eller hvitvin)
1/4 ts salt
1-2 fedd hvitløk, finhakket (alt. 1/2 - 1 kinesisk hvitløk)
1 chili, finhakket (alt. 2 ss chilisaus
3/4 beger kesam eller creme fraiche
Urter - valgfritt (forslag ; basilikum, timian, bladpersille, estragon)

  • ved bruk av friske urter, bruk ca en neve av hver - finhakk før de tilsettes
  • ved bruk av tørkede urter, bruk 1 ss av hver - la majonesen stå minst 45 min før bruk slik at smaken fra urtene får utvikle seg.

Salt + pepper smakes til på slutten

Framgangsmåte;
Fin hakk de friske urtene, ha alle ingrediensene i en høy, smal bolle (litersmål fungerer bra). Kjør dette sammen med en stavmikser til alt er hakket og godt blandet. Smak til med salt og pepper.

Dressingen oppbevares i kjøleskap, og tåler å stå minst 2 uker.

Forslag til bruksområder:

  • ED fase 1: dressing på omelett
  • ED fase 2: Omelett, kjøtt og fisk (stekt,kokt, grillet), sjømat
  • Som utgangspunkt for bernaise, smakstilsetning i lyse sauser
  • I stede for kryddersmør

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.