< Tilbake til oversikten

Problemer med å starte dagen med fett

#1

Bærtolina sa for siden:

Jeg er et særdeles dårlig frokostmenneske. - Normalt sett har jeg spist en yoghurt til frokost. Det har gått helt greit. - men nå sliter jeg. Fett er ikke noe jeg normalt sett vil starte frokosten min med.

I dag har jeg spist omelett med bacon til frokost. Greit nok, men nå sitter jeg her - sulten og kvalm. En dårlig deal - jeg tenker BARE at jeg vil ha salat, eller noe lettere. (ikke karbocravings altså) Hva er gode frokoster?


#2

Carisma sa for siden:

Jeg spiser som regel cottage cheese med bær og nøtter til frokost. Da er det fett i nøttene :) Noen ganger litt fløte i tillegg.


#3

Bærtolina sa for siden:

Så bær går greit? Smoothie appelerer egentlig til meg, men så var jeg usikker på dette med frukt av vettu...

Jeg er usikker på hvor lite karbo jeg skal gå for, egentlig. Lutz har jo ganske mye.



#5

luringen sa for siden:

smoothie er genialt. Eller frokostpannekakevariant. Evt lavkarbobrød.


#6

Iset sa for siden:

Frokostpannekaker ja! Det er godt, med smør og rørte bær på. Kan fint lages kvelden før, så slipper man å stresse om morgenen. Ungene mine elsker sånt også. Mye sunnere enn Kneipp (som de heller aldri spiser da, men). :glis:


#7

Carisma sa for siden:

Glemte jo helt Mock Danish som jeg bruker mye. 2 egg, 50g pahiladelphia, 1 stor ts smør, proteinpulver (jeg bruker ca en halv måleskje) blandes med stavmikser. Pleier å ha søtning, kanel og noen vaniljedråper oppi. Så nukes det i mokroen i 2 minutter (3 i min gamle haug), og nytes :) Gjerne med bær eller lettsyltetøy.


#8

Liv:) sa for siden:

Jeg spiser en del av de Mild og Lett Naturell yoghurtene, men en liten sånn boks har jo 8 gr. karbo i seg, så det spørs jo helt hvor du vil legge lista. Jeg blander de med litt bringebær, bjørnebær, blåbær eller hva slags bær jeg nå har i huset.

Orker heller ikke ofte så mye fett til frokost, men det er blitt bedre nå som jeg er blitt vant med det.


#9

Mistral sa for siden:

Avocadosalat er min favoritt når jeg er lei av egg.


#10

Iset sa for siden:

Åh jaa, Mock Danish er fantastisk godt. Jeg har masse frosne blåbær i selve røra før jeg mikser den sammen og så har jeg en neve i den ferdige røra etterpå før jeg nuker den. Nammis!


#11

Carisma sa for siden:

Prøvde det med bringebær, og det ble bare kliss-klass.. :rolleyes:


#12

Bærtolina sa for siden:

Masser av gode tips her! Jeg er jo så ny i gamet at jeg legger til at jeg har karbvegring - må finne min mengde og den er nok høyere enn jeg har fått i meg hittil idag. (enn så lenge 4 g, nemlig)

Vaniljedråper - hvor kjøpes det?


#13

Iset sa for siden:

Synes ikke det blir kliss klass med blåbær hvertfall, men jeg spiser det med kniv og gaffel og steker den litt lenger enn vanlig. Liker den ikke dissete, må være helt gjennomstekt synes jeg.

Vaniljeessens selges i alle butikker. Vil du ha ekstra god smak kan du bruke vaniljepulver fra helsekosten, knallgodt.


#14

Bærtolina sa for siden:

Å, vaniljeessens altså! - Men det lukter vel mer enn det smaker:) Jaja.

Hvordan smaker smothies som er laget kvelden i forveien, tro?

  • Sorry at jeg spør så mye her - jeg er jo klar over at jeg kan søke, men det er ganske vanskelig å finne ting på en effektiv måte i og med at all informasjon ligger inne i journalene - som ikke heter det man ønsker å finne ut av, liksom;)

#15

Carisma sa for siden:

Smoothier har en tendens til å skille seg.... :rolleyes: Men kan raskt mikses sammen igjen med en stavmikser. Ellers tar det 2-3 minutter på morgenen om ingrediensene er klare.

Bruk google å søke med, skriv lavkarbo først og så det du søker etter. Jeg bruker nesten bare den :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.