Bæremæ sa for siden:
Er det å ikke ha for mye karbohydrater da også?
(tenker da på hvordan det vil bli å ha så mye fett i kosten osv)
Eller skal man gå over til å begrense kaloriene?
Bæremæ sa for siden:
Er det å ikke ha for mye karbohydrater da også?
(tenker da på hvordan det vil bli å ha så mye fett i kosten osv)
Eller skal man gå over til å begrense kaloriene?
Iset sa for siden:
Det er veldig, veldig viktig å se på dette som en livsstil og ikke en kur, egentlig. Så ja, man skal begrense karbene hele tiden etterpå også, men de fleste kan øke litt på dem når de er i mål. Feks. spise mer grønnsaker, nøtter, litt mer bær og kanskje litt frukt og grovt knekkebrød. Men man bør alltid (i det daglige) unngå poteter, hvit pasta og ris, sukker og brød, eller hvertfall begrense det veldig.
luringen sa for siden:
gradvis opptrapping...da ser du når du har nådd "smertepkt" ditt, og legger på deg... Det er når du spiser litt for mye karbs..
Så det må du nesten utforske. Atkins sier vel + 5 karber om gangen i en periode.
Bæremæ sa for siden:
tusen takk for svar:)
Torkil sa for siden:
Hei
Etter slankekuren (ketolysekuren) bør man velge "generell lavkarbo" man kan legge seg på 100-150 gram KH pr dag, men disse bør ikke komme frta godteri, kaker og stivelse (loff,pasta,poteter) men overveiende fra frukt,salater, grønnsaker og belgfrukter frø/nøtter. Man må da redusere mengden av fett noe.
Flere har skrevet om dette: Fedon Lindberg, Atkins fase 4? og undertegnede i Etter Slankekuren. Bøkene kan lånes på biblioteket.
Da dette er et kosthold for hele livet, er det viktig med gode fettklilder. Jeg anbefaler klaret smør til steking eller rapsolje. Til salater og ellers i matlagingen bør kaldpressede oljer foretrekkes. Bruk gjerne forskjellige, jeg har pt. tistelolje, valnøtteolje og olivenolje i kjøleskapet, i tilleg til tran som jeg tar som kosttilskudd.
Mosjon er viktigere nå da det er viktig for å unngå å gå opp i vekt igjen.
Lykke til
Torkil :)
Photobscura sa for siden:
Atkins, som luringen er inne på, DENNE er helt genial for å finne sin toleransegrense på karber før man går opp i vekt!
Dette er Atkins fase 2 (av fire), og det er en god vei mot vedlikehold :)
Bæremæ sa for siden:
såpass mye karbohydrater:eek: det høres jo helt greit ut det da;)
har ennå mange kilo til jeg er "ferdig", men ønsker jo å holde vekta nede når jeg er kommet dit jeg vil...Føler ketolyse har gitt meg mere mening i hverdagen, selvtilliten øker å jeg har aldri følt meg så vell med meg selv som nå:)
Det er en utolig deilig følelse å stille seg på vekta å se at kiloene bare raser av, aldri opplevd noe lignende før over en så lang periode:)
Er nå 2 måneder siden jeg starter og føler at dette går strålende, er så motiverende å se restultater å at kuren/livsstilen funker! Energien er nå på topp å mosjon er blitt en del av hverdagen igjen:)
Photobscura sa for siden:
Du MÅ ikke spise 100-150 gr kh om dagen, det Torkil foreslår antar jeg at er et ganske generelt Fedon-nivå :)
Jeg kan ikke spise så mange om dagen, da legger jeg på meg. Men vi er alle forskjellige, man må bare prøve seg fram ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.