< Tilbake til oversikten

Sommerlig tilbehør til grilla laks?

#1

Yonah sa for siden:

Ja, hva forslår du?
Det er meldt fint vær i de neste 3 dagene her, og vi kommer til å grille... Tenkte på laks en dag, men hva er godt og frisk til i varmen?


#2

scartz sa for siden:

Jeg elsker agurksalat :)
Og revet gulrot (er ikke heelt ketolysevennlig da men..)

Ellers kan du jo koke noen egg, skjære dem opp i biter og ha dem i smelta smør med baconterninger og noe gressløk! Det er godt å helle over fisken :)


#3

Yonah sa for siden:

Hvordan lager du agurksalat? Det er sånn skiva agurk? Kan noe rømmedressing være godt til kanskje? Hva slas krydderier har man i da? Sitronsaft, kverna peppe og hvitløk?


#4

agathe85 sa for siden:

jeg pleier å bruke raita til kjøtt-friskt og godt!

kutt 1 agurk, 1/2 gulrot, 1 rødløk og 2 tomater (fjerne frø massen inni). Tilsett 5 dl matyoughurt, salt og pepper, paprikapulver og litt koriander. La stå litt kaldt før servering. Netto karbohydrater er 7,3, og posjonen er beregnet på 8 styk.


#5

Zincite sa for siden:

Tror tzatziki vil være godt til :)

Har tenkt å teste ut med tyrkisk yoghurt en dag det passer slik :)

Fra tine.no :

  • Skrell slangeagurken (bruk ostehøvel ) og riv den grovt på rivjernet. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca.15 minutter.
  • Finhakk hvitløkbåtene og bland med matyoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.
  • La Tzatzikien stå minst 1 time å trekke før den serveres

#6

froken sa for siden:

Det beste jeg får til laks er reke og egge salat. nam:D
Da er jeg så god og mett lenge.


#7

Bee sa for siden:

Coleslaw er jo kjempegodt til laks. :)


#8

luringen sa for siden:

salat med rømme!
agurksalat
aioli
grilla tomater
sukkererter, cherrytoamter og olje/balsamico


#9

scartz sa for siden:

agurksalat, da skiver man opp agurken med ostehøvel ja, lar den stå i litt salt og trekke. imens lager du en blanding av vann, sukker/søtning, salt, pepper og litt eddikk. Alt blandes sammen og står i 20 min i kjøleskapet. Veldig godt :)

Nøyaktig oppskrift finner man lett på nettet.

Salat blandet med noe creme fraiche og krydder er også godt!


#10

Safir sa for siden:

Ta de grønnsakene som frister, kutt de opp, putt de i en pakke av aluminiumsfolie sammen med smør, urtesalt og en dæsj creme fraiche. Legg på grillen i ti minutter.

Så enkelt og enormt godt. Ikke noe oppvask heller :D!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.