Er små mengder fint mel bedre enn små mengder grovt mel? Er det ok å spise dette i små mengder daglig?
Er hvetekim ok?
Det går ofte ned mye smør, er det slik at frykten for overdose av vitamin D kun er en myte? Ved 200 gram smør i døgnet, får man i seg cirka 300% av dagsbehovet.
Hvor mye Omega 3 er det egentlig i smør? Jeg sliter veldig med å finne noen som helst kilder på mengden... Vet bare at forholdet omega3 og og 6 er veldig fint. Jeg har ikke tro på overdrevne mengder omega 3..
Regnes proteinpulver som Ok i små mengder av og til?
Jeg vet ikke om Kwasniewski har tatt noe standpunkt på hvitt vs. grovt mel. Hvitt mel er bare mer raffinert og inneholder mindre kli. Hvetekim er sikkert tillatt, men det er jo der forsvarsmekanismene til kornet sitter.
Engelske O. e-ere supplerer med hele 10 000 IE vitamin D3 daglig. Les mer her.
Kyr som beiter har mer Omega-3 enn de som spiser kraftfôr. Vet dessverre ikke noe særlig om mengdene i norsk smør.
Proteinpulver er nok OK, men pass på at du velger et med høy biologisk verdi.
Jeg vet ikke om det vil gjøre det. Kanskje varer med høy gi utløser mer insulin på kort tid, samt de med lav gi utløser like mye insulin men bare over lenger tid? Dette har jeg ikke peiling på, men det høres ikke ulogisk ut.
Dessuten var spørsmålet om fint mel kontra grovt mel, ikke med tanke på vektoppgang/gi , men mer med tanke på at grovt mel inneholder en del ting som ikke er bra, som du slipper om du velger fint mel. Dette spørsmålet var basert på et innlegg Danish hadde tidligere i en annen tråd.
Det var ikke en moderator, det var meg :D
Og det var ikke egentlig i forhold til fettlagring, men stabilt blodsukker og blodsukkertopper. Om hvorfor raske karbohydrater ga mer insulinutskillelse enn trege.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.