
lille_trille sa for siden:
Er det noen som har erfaring med Splenda? Jeg bruker litt av dette på CC. 2 ts. splenda + kanel og hakkede mandler på Cottage Cheese. Bruker dette som lunsj. :confused:
lille_trille sa for siden:
Er det noen som har erfaring med Splenda? Jeg bruker litt av dette på CC. 2 ts. splenda + kanel og hakkede mandler på Cottage Cheese. Bruker dette som lunsj. :confused:
Yonah sa for siden:
Jeg bruker litt nå og da, og bare litt. 2ts til en prosjon cc hadde jeg ikke klart, tror jeg hadde synes det var for søtt.. I tillegg kan jeg ikke spise kunstig søtning hver dag, siden vektnedgangen stopper helt opp.
Da jeg spiste cc hadde jeg vaniljeessens på og trengte ikke noe søtning på... Men cc stoppet meg også.
Sulphur sa for siden:
Vet du at de finner store mengder sucralose, som det er i Splenda, i kloakken rundt om kring nå? Sucralose har vel ikke eksistert så innmari lenge, så jeg er superskeptisk. Tenk på hva det kommer til å gjøre med naturen etter hvert.
Også vil jeg råde deg til å få en litt mindre signatur. :)
Yonah sa for siden:
Dette er grunnen til at jeg har kjøpt en boks og ikke kjøper noen ny... Men når jeg først har kjøpt den, så bruker jeg den, kan ikke tro det er noe bedre om jeg slår den ut, den havner i naturen åkke som. Men ikke mere splenda.
Yonah sa for siden:
Kanskje du heller skal lage deg en ticker hos tickerfactory.com slik jeg og mange andre har?
Ivory sa for siden:
Jeg kjøpte en boks Splenda for en stund siden fordi jeg trodde det var helt OK å bruke, men der tok jeg forferdelig feil.... :eek:
Det er mange uheldige og direkte farlige bivirkninger som forårsakes av Splenda. Og det er til og med dokumentert vektøkning (på både mennesker og rotter) av alle ting...
Ta en bl.a. en titt her: tuberose.com/Sucralose.html
Så min boks med Splenda har jeg kastet, selv om den var ganske full, og jeg kjøper aldri en til;) Og varer jeg handler blir sjekket for sucralose og aspartam, og andre skumle saker. Har gått over til sukrin. Ikke funnet noe negativt om det, foreløpig... Bare så synd det ikke finnes tyggegummi uten alle disse giftene! Og jeg har faktisk oppdaget det i varer som skal inneholde vanlig sukker, som f.eks. godteri som ungene ville ha en dag:mad:
Runegutt sa for siden:
Vektøkning på splenda?
Kan Splenda være årsaken til at vekta ikke liker meg?
Iselilja sa for siden:
Jeg synes Splenda har en besk, ekkel bismak. Dessuten inneholder det karbohydrater. Ikke mange, men noen. Jeg foretrekker Sukrin, som ikke inneholder karbohydrater i det hele tatt, og som dessuten er naturlig, og uten noen markant bismak.
Carisma sa for siden:
Jeg takler ikke Sukrin pga at det svir intenst i halsen. Vet flere også opplever dette.
Merker forøvrig ingen bismak på splenda, men det er sikkert en vanesak.
Liv:) sa for siden:
Jeg tror jeg er den eneste som ikke kjenner noen som helst ettersmak på Splenda, synes det er utrolig godt. Langt bedre enn sukker (som jeg ikke liker noe særlig), smaker litt melis-aktig, synes jeg.
Men bruker det ikke, bare når det er absolutt krise. Merker ingenting på vekten eller kroppen forøvrig av det, så er miljøhensyn som gjør at jeg ikke bruker det.
LineJM sa for siden:
Synes at Splenda gir en besk bismak ja. Jeg har nå gått over til stevia når jeg trenger noe søtt, men det er jo ikke så ofte. ;)
Bulldog sa for siden:
LineJM sa for siden:
Takk. Den var særdeles informativ. :)
En annen ting jeg lurer på. Dette om at sucralose ikke brytes ned og legger seg rundt omkring i naturen. Hvor har folk hørt om dette/funnet den informasjonen? :confused: Har bare hørt det nevnt i sammenheng med andre ting herinnpå jeg.
Runegutt sa for siden:
Med andre ord, splenda til det tyter ut av ørene er greit?
Sulphur sa for siden:
Jeg har sett litt forskjellige artikler, bl.a. denne: www.dagbladet.no/dinside/2008/04/29/533922.html
Skal si ifra hvis jeg kommer over noen flere.
LineJM sa for siden:
Takketakk. :)
Ivory sa for siden:
Her er noen flere linker:
www.varsleren.com/lightprod.htm
www.holisticmed.com/splenda/research-adverse.html
Skikkelig skummelt med tanke på alt de putter kunstig søtning i :eek:
Lilli sa for siden:
Å jøye meg, nå mistet jeg lysten på mat. Jeg er målløs. Hva med fruktose da?:confused:
Areola sa for siden:
Fruktose er om mulig, enda verre. Og har like mye karber som vanlig sukker.
Liv:) sa for siden:
Det har Splenda også. De fleste søtningsstoffer er omtrent 100% kh, men poenget med de fleste er at de enten er sukkeralkoholer eller du trenger så liten mengde at det blir en liten andel kh likevel, evt. begge de to.
Lilli sa for siden:
Å hjelp. Er ikke fruktose bare vanlig fruktsukker da?:(
Sulphur sa for siden:
Jo, fruktose er ikke kunstig, og ikke farlig. Det kan bare ikke brukes på lavkarbo (bortsett fra Lindberg) fordi det er like "ille" som sukker.
Knuffle sa for siden:
Jeg leste på næringsinnhold på en Splenda boks i butikken, og der stod det at det var ganske mye carbs i..:confused: er litt forvirret, siden jeg har lest flere steder her inne på siden at man kan bruke Splenda til matlaging når man er på lavkarbo..? Eller har jeg bare misforstått helt? :p
Gerd sa for siden:
Splenda er veldig lett i vekt, og man bruker lite om gangen. Så det kan du bruke. 1ts er ca 0,5 karber i.
Knuffle sa for siden:
Aha :rolleyes: er ikke direkte fristet til å bruke det akkurat :p
Cornelia sa for siden:
Jeg bruker litt splenda, har kjøpt en boks (kjenner ingen bismak på den i det hele tatt) men kommer når den er tom til å gå helt over til Stevia - som jeg bruker mest av nå og eventuelt Sukrin.
Jeg kjøper Stevia på iherb, de har veldig bra utvalg og den jeg kjøper er ikke bitter i det hele tatt.
Jeg bruker den fra Nu Naturals.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.