< Tilbake til oversikten

Linfrø og fiberhusk-kjeks, noen som har prøvd?

#1

Yonah sa for siden:

Jeg fant en oppskrift her: kolhydrater.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=9bd91ea1-add1-42e3-87d4-8330f5500afe&GroupId=8c9a8e62-232a-4cb2-a1a4-4b7438189e28&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup

2ss smeltet smør
2 egg
2ss fiberhusk
2ss linfrø
1/2 ts bakepulver
2ss vann

Rør sammen, la svelle 15-30 min og trykk ut til kjeks, strø over grovt salt og evt solsikkekjerner og stek på 225g i ca 15minutter.

Jeg har disse i ovnen nå... glemte bakepulver i de da:p Men de lukter godt!


Oppdaget i dag at de må tørkes ca 2 timer på 100grader med døra på gløtt, da blir de spr og fine!


#2

Levita sa for siden:

Fortell hvordan det gikk da! :)


#3

Yonah sa for siden:

De ble ikke så sprø som jeg ville ha de, så jeg tørker de på lav varme nå...


#4

Levita sa for siden:

Stilig. Spent på utfallet. Jeg er en av disse som elsker sprø ting (matvarer altså... andre sprø ting liker jeg av og til :D)! Kjeks savner jeg, og er disse gode så skal det bakes i pinsen!


#5

Yonah sa for siden:

Jeg gadd ikke å vente på at de skulle bli helt sprø, så nå står de til avkjøling, så får de stå en stund fremme heller...
Men jeg tok en nå, og den var ikke så langt unna sprø, hadde på smør og edelost ( muggost på tube fra kavli ), og det var nydelig! Føltes veldig ulovlig ut;) Anbefales!


#6

Kanutten sa for siden:

:sikle: MÅ LAGE!


#7

Yonah sa for siden:

Nå gjenstår det å finne ut hvor lenge de kan holde seg da... Jeg laget dobbelt porsjon og fikk 18kjeks... Men de kan bli fort borte da....
Kanskje jeg ha ha med dette på den turen om 2 uker da vi skal på Frambu og jeg må ha med noe mat selv...


#8

Kanutten sa for siden:

Lar du "deigen" svelle ut først??? Husken trenger litt tid på å ekspandere :p Hadde ikke linfrø, skal prøve istedet med litt kli og sesamfrø.


#9

Yonah sa for siden:

Ja, lot den svelle, skal skrive det i hovedinnlegget. Jeg droppet vannet jeg da, for jeg var redd de skulle bli for løse...


#10

nomma sa for siden:

disse skal prøves, må jo være supre til ost og vin kvelder :ja:


#11

Levita sa for siden:

Hørtes godt ut! Skal prøves om jeg får tida i helga :) Takk for deling av oppskrift og prosess! God pinse!


#12

Yonah sa for siden:

Da har jeg laget en ny porsjon... Må ha noe i bakhånd om søstra mi plutselig finner på å føde og jeg skal være med henne... Må kjøpe en ny tube edelost også, og en bordpakning smør, da er jeg reddet.


#13

Sulphur sa for siden:

Så heldig du er som skal være med på fødsel.


#14

Yonah sa for siden:

Jeg håper jeg rekker da, hun har termin den 14.juni og vi skal bort den 8-14.... Så hun har fått beskjed om å føde før eller etter:lol:
Jeg har bare vært med på mine 3 fødseler, og det er liksom noe annet, jeg har alltid lurt på hvordan det er å sitte på sidelinjen..


#15

beristra sa for siden:

:DHar laget dette i kveld,kjempegodt.Brukte soyaflokker istedet for fiberhusk som jeg ikke vet hva er. Laget større porsjon enn i oppskriften.Har gått påekstrem lavkarbo i6 uker nå og har veldig lyst på "lovligbrød" Det er da lavkarbo dette vel???


#16

Iset sa for siden:

Disse skal jeg prøve i morgen, tror jeg. Om jeg husker det. Leste i den opprinnelige tråden at mange hadde bakt dem som brød/rundstykker også, laget dem tykkere.


#17

mija sa for siden:

Begynte nettopp på denne lavkarbo greia, er det noe jeg kan spise nå`?
eller må jeg vente?
Skal jeg male linfrøa? må jo spør,;P


#18

Charlott sa for siden:

Ser du har Atkins som kostholdsfilosofi og på induksjon skal du ikke spise slikt. Men dette står i boka ;)


#19

Ketorine sa for siden:

Jeg baker knekkebrød med linfrø, fiberhusk, sesamfrø, kli og vann. Funker veldig bra. Klarer ikke brødene med smør og egg. Kompanserer heller med masse fett pålegg:-)


#20

Smakfull sa for siden:

Jeg prøvde disse i helgen og de smakte bare egg. Ikke noe gode i det hele tatt.


#21

Yonah sa for siden:

Skjønner ikke hvordan du fikk de til å smake egg, stekte du de ikke sprø? Mine har aldri noensinne smakt egg..


#22

Rimpro sa for siden:

jeg gjorde om litt på oppskrifta:

4ss smeltet smør
4 egg
4ss fiberhusk
4ss linfrø
1 ts bakepulver
2ss vann
2 ss sukrin
Rør sammen og la svelle 15-30 min og så tar jeg røra og stryker utover en stor bakeplate, strør på litt salt og inn i ovnen på 225g i 15 min, Når det er stekt tar jeg pizzaskjæreren og ruter opp til kjeks. Så skal de tørke i åpen ovn på 100 grader i 2 timer.

Disse bruker jeg til frokost å kvelds.. nesten ikke karber.. å smaker digg med majones og jubelsalami! :D


#23

Smakfull sa for siden:

Kanskje fordi de omtrent bare inneholder egg?

De er ikke så aller verst, men de cottage cheese-kjeksene jeg fant inne på forumet smaker så alt for mye bedre.


#24

Carisma sa for siden:

Vi er i det positive hjørnet i dag? :p


#25

Smakfull sa for siden:

Neeei, men det er jo ikke så merkelig at de smaker egg, når de nesten bare inneholder egg! :)

Skal også si at de ble sprø og med mye krydderost på var de gode, men kommer ikke til å lage disse flere ganger ;)


#26

StegforSteg sa for siden:

Kan man bruke kruskakli istedet for fiberhusk? Jeg aner ikke hvor jeg kan få kjøpt denne fiberhusken her i denne småbyen liksom....


#27

Yonah sa for siden:

Prøv;)

Fiberhusk har jeg funnet på mega, meny og helsekost... Og til og med mega her hadde og vi bor langt fra i noen by;)


#28

StegforSteg sa for siden:

Ja jeg skal prøve :D

Er ingen CC-fan, så hadde litt trøbbel med lavkarbopannekakene kan man si....


#29

Kitt sa for siden:

Jeg kan ikke fordra CC, men etter en runde med stavmikseren, merker jeg det ikke når det brukes i pannekakerøre feks.
Er konsistensen, ikke smaken, jeg ikke klarer!:eek:


#30

StegforSteg sa for siden:

Usj ja - det er vel heller konsistensen jeg ikke klarer å.... ;) Men etter samlivsbrudd mm så mangler jeg endel eletriske artikler og deriblant en stavmikser - men den har førstepri når jeg får lønn igjen nå! Gleder meg til å lage smootie og slikt igjen :D


#31

Kitt sa for siden:

:eek:Har du måttet klare deg uten stavmikser???:eek: ;)

Er helt avhengig av min! En ettermiddag gikk den i stykker og av redsel for at jeg skulle tilte helt, dro gubben meg ut og kjøpte en ny så fort middagen var spist!:D

Hvordan i allverden skulle jeg lage blomkålmos feks uten stavmikseren min?:eek:


#32

Yonah sa for siden:

Stavmikser er en must-have i mitt lavkarboliv ja! Men jeg angrer bittert på at jeg kjøpte phillips med liten mikserbolle. Både er bollen for liten og man kan ikke justere hastigheten på maskina og da spruter det fløte utover hele kjøkkenet... Savner den gamle fra braun jeg..


#33

Kitt sa for siden:

Jeg har en av de siste modellene fra Braun, og rett og slett elsker den!:love:
Men mangler den lille hakkebollen, da. Den fulgte ikke med i settet på den nye og den gamle er totalt utslitt! Må somle meg (helst gubben) til å få dratt på andre siden av byen for å kjøpe en ny snart!


#34

StegforSteg sa for siden:

Ja jeg har det :p Men nå blir det andre boller. Står øverst på lista mi nå :D


#35

Yonah sa for siden:

Den jeg hadde til min gamle braun var litt større enn den jeg har til phillipsen og den funka bedre, men jeg tror braun har mange størrelser på de bollene..
Jeg må innrømme at jeg vurderer å kjøpe en braun enda den jeg har funker... Men jeg har ikke råd nå... Den mikserbollen er det mest geniale med hele greia og når den er for liten blir det teit.


#36

StegforSteg sa for siden:

Jeg lagde disse i går - men bytta ut fiberhusken med kruskakli. De ble kjempegode. Litt tynne - så enten må røra få svelle litt til, eller man kutter rett og slett bare ut vannet ;)


#37

Serenio sa for siden:

Jeg laget disse nå, og satte i gang med godt mot - og så hadde jeg visst ikke linfrø - så da kvernet jeg solsikkefrø i steden og hadde i en ss med kokosmel. Nammenam altså!


#38

Max sa for siden:

hvordan skal røra være? Løs eller fast?

Jeg lagde nemlig en porsjon, men ser nå at jeg har glemt å ha i smeltet smør, men får se om de blir spiselige lell, hadde i litt ekstra vann da jeg så røra var noget fast...


#39

Yonah sa for siden:

Fast, så du må trykke den ut..


#40

StineK sa for siden:

Disse må prøves - i rundstykke-utgaven. :suss:

Me 3! :ja:

Nå som jeg bor hos mamma har jeg den selvfølgelig med - men bollene ble pakket ned og står på et lager et sted. :eek:


#41

Kitt sa for siden:

Trippel:eek::eek::eek:

Kan bare ikke leve uten!:o;):p


#42

StineK sa for siden:

Jeg har allerede mikset og ødelagt ett av mammas litermål :rolleyes:


#43

Kitt sa for siden:

:lol:
Til pass for deg når du kan finne på å pakke ned slike livsviktige saker!;):p:rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.