Denne omeletten mener jeg at jeg fant i en Nigella Lawson-bok for flere år siden, men nå som jeg er på Skaldeman har den blitt en ny frokostfavoritt!
Geitosten og mynten er en så god/uvanlig kombinasjon at det "bryter" den vanlige eggesmaken, slik at dette funker veldig bra som et alternativ i "frokost-rutinen" hjemme (som er egg/bacon, eggerøre/røkelaks, snøfriskomelett)..
Oppskriften (ca 1 person):
Mye smør i panna
3 egg
3 ss fløte (vann går sikkert også bra)
litt salt
1/2 pk snøfrisk eller ca 50 g. chevre
5-6 friske mynteblader (har ikke prøvd tørket, men tror litt av piffen forsvinner da)
Smelt rikelig med meierismør i panna. Pisk egg og fløte + salt lett med en gaffel, tøm i panna på medium/høy varme.
Når omeletten begynner å bli litt stiv legger du på snøfrisk eller chevre på halvparten av omeletten (ta "passelig" mye ost til å dekke). Skjær myntebladene i tynne striper og strø oppå.
Snu halvparten av omeletten uten ost over ostesiden og gi den et par minutter til å varme opp oster.
For en større/mindre porsjon - ta passelig antall egg og bare juster opp ost/myntemengde litt ift. stekepannestørrelsen.
Jeg spiser ikke meieriprodukter (bortsett fra smør) for jeg tåler det dårlig, og kommer ikke til å gjøre det på en stund ennå. Men jeg har hørt om folk som tåler geit- og bøffelmelkeprodukter mye bedre enn fra ku, så jeg har tenkt på å lage saus av snøfrisk en gang i tiden. Chevre gjør jo utvalget ennå bedre. Og er sinnsykt godt!
Smørsmak liker jeg :D (Men ikke mynte :p).
Er ikke Mozarella (ekte mozarella) bøffelmelkost??? Jeg bruker ofte snøfrisk i stedet for rømme når jeg lager sauser. Blir liksom en mer skarpere syrlig smak da. Og Chevre med slik rosiner i en knallsøt saus (husker ikke navnet) er nammis, eller honning.... eller ymse sirupstyper..., men akk en saga blott :o
MÅÅ bare spore av litt her... Photo?? Du aner ikke hvor mange herrlige oster og osteretter og viner vi smakte på da vi var i et såkalt Vinotek i Praha! Skulle ha vært slike steder her i Norge... Vi gikk å plukka vin og oster som om det skulle ha vært smaksprøver på Coopen.. Og de lagde akkurat de osterettene vi ville ha. Vi tok seff fondue.. Med myyye forskjellig rødvin til. :p
Hm - tror egentlig ikke at emmenthaler kommer til å passe så godt sammen med mynten - men kanskje med flatbladet persille??
Og skjønner at en del her drømmer om chevre med honning og nøtter. Men et forslag: varm/grillet chevre i ovn er kjempegodt på en "seng" av ruccola. Og med ristede valnøtter eller pinjenøtter (er det lov?) og en dressing på olivenolje og rødvinseddik (eller bringebæreddik) så begynner det å ligne på lavkarbosnadder :-)
Eller balsamicodressing! Ble sååå glad da jeg fant den! Og enig med deg, grilla chevre er godt, jeg visste ikke at det var det jeg spiste før lang tid etter... :rodme: Men grilla camembert er også godt...
Jeg likte ikke chevre før jeg fikk den med honning og pære på Dattera til Hagen. Det er kanskje en av de 5 beste tingene jeg har smakt noensinne! :sikle: Før syns jeg den smakte brunost, og jeg kan'ke fordra brunost... :rolleyes:
eller mynte! :blæh: :D
Haha, klarte fullstendig å glemme å svare i tråden.
Jeg har vært i Praha (:love:), men aldri på ostesmaking! Tipset sitt det!
Åh, Prahaaaaa!
Jeg må kjøpe chevre når Festivalen avblåses, altså! Som sagt, folk sier at bøffel- og geiteost har et litt annet protein, ellerno enn ost av ku, men lurer på om det også gjelder laktose?
En venn av meg har ikke påvist intoleranse for verken kasein eller laktose, men selv funnet ut at han ikke tåler det og går opp i vekt av det (det trigger skikkelig junk food-entusiasten i han), men han kan spise mozarella f.eks, om den er av bøffelmelk, og oster av geitemelk. Så, det er jo håp ;)
nam nam, beste omeletten jeg har smakt!!! (og jeg hadde ikke mynte ei gang. Tok litt fersk gressløk i stedet) mmmmmm...Supert tips!!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.