Ja, tittelen sier vel det meste. Hvilke oljer bruker du til hva?
Her er min liste.
Olivenolje
"Allround-oljen" jeg bruker til det meste, spesielt til steking (gjerne i kombinasjon med smør) og til dressing over blandet salat. Jeg har også stående en liten flaske olivenolje med masse tørket chili i, som jeg bruker over italienskinspirerte retter for litt ekstra piff.
Valnøttolje
Valnøttolje bruker jeg til dressing over grønn salat.
Rapsolje
Jeg liker ikke smaken av oppvarmet rapsolje, men prøver å bruke den kald når jeg kan fordi den er rik på Omega 3. Jeg bruker den i hjemmelaget majones, og blander litt med oliven- eller valnøttolje i salatdressingen (bare rapsolje i dressing blir for kjedelig).
Peanøttolje
Tåler høy temperatur og er den oljen jeg foretrekker til woking.
Druekjerneolje
Jeg har en flaske stående, men kan ikke huske sist jeg brukte den... Men dette er visst også en sunn olje, kanskje jeg skal bytte ut litt av rapsoljen i majonesen eller salatdressingen neste gang for variasjonens skyld?
Sesamolje
Denne bruker jeg noen dråper av til å smaksette asiatiskinspirert mat. Jeg tror den helst ikke skal varmes opp, så jeg blander den inn etter at maten er ferdig kokt eller stekt.
Oliven, raps og sesamolje har jeg også, brukes omtrent som over :ja:
Chiliolje: Olivenolje smakssatt med chilli. Gir litt piff på maten, kan brukes til "alt"
Mandarinolje: Olivenolje med mandarin tilsatt. Litt usikker på denne, ble "lurt" til å kjøpe den :) Brukte den i kesøm, var ganske godt. Og i smoothie. Skal prøve den i mousse av noe slag tror jeg.
haha, det høres ut som noe man smører kuene med så de ikke blir solbrente :lol:
Forøvirg sa de på tv engang (og alt de sier på tv er jo sant! :p) at det var kjempefint å smøre sykkelen med matolje. Så veit vi hva vi kan bruke all den ikke kaldpressa til... :rolleyes:
Til mat bruker jeg smør, og jeg steker kun i smør.
Det hender jeg bruker kjøpa-dressing med soyaolje i, men en gang jeg ikke hadde dressing til lunsjen min, smeltet jeg smør i mikro'n. Det ble veldig godt! :)
Jeg bruker stort sett bare smør, men nå har jeg tenkt å marinere kjøtt, og da må man vel ha olje... Eller er det noen som bruker smeltet smør til å marinere kjøttet i?
Flott! Da skal jeg straks flytte den ut av kjøleskapet! Takker!!! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.