< Tilbake til oversikten

"Potetsalat"

#1

Ivory sa for siden:

Nå i disse grilltider...:)

Ivorys "potetsalat" ca. 4 porsjoner:

300 g squash (ca 1 stor eller 2 små - vekta er når den er ferdig oppskjært)
55 g purreløk
75 g majones
200 g rømme
2 ss eplenektar
1 ss sitronsaft
Gressløk
Hvitløk
Salt
Pepper

Skrell squash, ta ut kjernen og del i terninger. Kokes i ca 3 min i lettsaltet vann. Ha squashen over i dørslag for avrenning og avkjøling. Legg den så over på godt med tørkepapir for å trekke ut mer fuktighet.
Skjer purreløk i ringer og finhakk gressløk. Gni innsiden av en bolle med hvitløk. Bland rømme og majones i bollen. Bland inn litt salt og pepper, sitronsaft og eplenektar. Tilsett purreløk, gressløk og squash. Bland godt. La salaten trekke en stund så smakene får "satt" seg.

Har laget denne i dag, og spist det til grillskiver av svin og stekegrønnsaker. Kjempegodt synes vi:D Tror det også smaker veldig godt til spekemat.

La inn alt på "mat på data" og kom fram til 2,5 karbohydrater pr. 100 g.

Velbekomme! :)

EDIT: Har nå prøvd å lage den med rå squash (fremdeles skrelt), uten å ta ut frøkjernen, og jeg hadde oppi litt sukrin. Ble nesten enda bedre da. Og raskere å lage. Ble etter hvert litt bløt, men man kan sikkert sløyfe eplejuicen så vil det hjelpe litt.


#2

Gerd sa for siden:

Hørtes godt ut :)

Hvor mange karber sier mat på data at det er i rømme pr. 100 gram?
(Vet at det har vært feil der med 1,6 før, rømme har 2,9)


#3

Lemen sa for siden:

Smart å bruke squash i stedet for potet, det har jeg ikke tenkt på. :D


#4

Ivory sa for siden:

Mat på data viser visst 1,6 på rømmen ja...:eek: så da blir det litt feil.. Det blir da 5,8 karber rømme istedet for 3,2. Og det blir da 19,6 karber i hele oppskrifta i stedet for 17. Hvis total vekt på 675 g stemmer da... Beklager feilen - visste ikke at det programmet viste feil:o


#5

Gerd sa for siden:

Det er en del feil i det programmet :ja:

Så det beste er å dobbeltsjekke :)

Husker ikke allt som er feil, for jeg fjerna det like etter jeg lasta det ned. Bruker kalkulator, penn og papir :ja:


#6

Ivory sa for siden:

Da blir det 2,9 karber pr 100 g hvis jeg ikke er helt på jordet i regninga i dag, hehe;)


#7

Ivory sa for siden:

Ble litt skvetten jeg nå ja, så jeg får gå over til penn og papir jeg også:) Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette:)


#8

Gerd sa for siden:

:)

Det værste er at Tine gjorde endringer på bl.anna rømme tidlig i 2007.... Ennå er ikke programmet oppdatert....


#9

Ivory sa for siden:

Såpass ja...:eek:


#10

Lemen sa for siden:

Jeg lastet ned ny versjon for noen dager siden, der er lettrømmen endret på men ikke seterrømmen. :rolleyes: Dårlig at det ikke er rett, er ikke noen vits i å bruke programmet når det inneholder feil...


#11

Ivory sa for siden:

Mills ekte majones har 2 g karber pr 100 g, men "mat på data" viser 2,5 karber pr 100 g.....:confused: Skal IKKE bruke det programmet mer...:mad:


#12

luringen sa for siden:

nammenam...og så kan man variere med å bruke blomkål, forvellet...namme det og. Litt hvitlø...vårløk...åååh...vil grille nåå!


#13

Ivory sa for siden:

Nå har jeg regnet om igjen antall karber, brukt kalkulator, penn og papir, og kommet fram til 2,81 karber på 100 g - totalt 19 karber i hele oppskrifta. Får håpe det er riktig, hvis ikke er det slik omtrentlig i alle fall. Finner ikke ut noe annet jeg. ;)

På matvareguiden bruker de også 1,6 karbo pr 100 g i sæterrømme! :eek:


#14

Carisma sa for siden:

Der stakk squash av med enda noen poeng i kampen om å bli favorittgrønnsak! :D
Men jeg glemte jo å lese at de skulle skrelles da... Ble litt bitter smak av skallet, men helt klart spiselig! :ja:


#15

Ivory sa for siden:

Nå har jeg prøvd "potetsalaten" med en liten vri. Har endret/lagt til i oppskrifta på første innlegg;)


#16

Nannah sa for siden:

Om du tar bort frøene og salter squashbitene og lar dem stå å gi fra seg vann, så blir de ikke like bløte:)
Tørk av saltet før bruk.


#17

Ivory sa for siden:

Takk for tipset Nannah:) Det skal jeg prøve neste gang;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.