300 g squash (ca 1 stor eller 2 små - vekta er når den er ferdig oppskjært)
55 g purreløk
75 g majones
200 g rømme
2 ss eplenektar
1 ss sitronsaft
Gressløk
Hvitløk
Salt
Pepper
Skrell squash, ta ut kjernen og del i terninger. Kokes i ca 3 min i lettsaltet vann. Ha squashen over i dørslag for avrenning og avkjøling. Legg den så over på godt med tørkepapir for å trekke ut mer fuktighet.
Skjer purreløk i ringer og finhakk gressløk. Gni innsiden av en bolle med hvitløk. Bland rømme og majones i bollen. Bland inn litt salt og pepper, sitronsaft og eplenektar. Tilsett purreløk, gressløk og squash. Bland godt. La salaten trekke en stund så smakene får "satt" seg.
Har laget denne i dag, og spist det til grillskiver av svin og stekegrønnsaker. Kjempegodt synes vi:D Tror det også smaker veldig godt til spekemat.
La inn alt på "mat på data" og kom fram til 2,5 karbohydrater pr. 100 g.
Velbekomme! :)
EDIT: Har nå prøvd å lage den med rå squash (fremdeles skrelt), uten å ta ut frøkjernen, og jeg hadde oppi litt sukrin. Ble nesten enda bedreda. Og raskere å lage. Ble etter hvert litt bløt, men man kan sikkert sløyfe eplejuicen så vil det hjelpe litt.
Mat på data viser visst 1,6 på rømmen ja...:eek: så da blir det litt feil.. Det blir da 5,8 karber rømme istedet for 3,2. Og det blir da 19,6 karber i hele oppskrifta i stedet for 17. Hvis total vekt på 675 g stemmer da... Beklager feilen - visste ikke at det programmet viste feil:o
Jeg lastet ned ny versjon for noen dager siden, der er lettrømmen endret på men ikke seterrømmen. :rolleyes: Dårlig at det ikke er rett, er ikke noen vits i å bruke programmet når det inneholder feil...
Nå har jeg regnet om igjen antall karber, brukt kalkulator, penn og papir, og kommet fram til 2,81 karber på 100 g - totalt 19 karber i hele oppskrifta. Får håpe det er riktig, hvis ikke er det slik omtrentlig i alle fall. Finner ikke ut noe annet jeg. ;)
På matvareguiden bruker de også 1,6 karbo pr 100 g i sæterrømme! :eek:
Der stakk squash av med enda noen poeng i kampen om å bli favorittgrønnsak! :D
Men jeg glemte jo å lese at de skulle skrelles da... Ble litt bitter smak av skallet, men helt klart spiselig! :ja:
Takk for tipset Nannah:) Det skal jeg prøve neste gang;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.