< Tilbake til oversikten

Torkil, hvilken fordeling på ketolyse?

#1

Yonah sa for siden:

Hvilken fordeling av fett, protein og karbohydrater er det man opererer med på ketolyse?


#2

Kitt sa for siden:

Og hvordan er det man regner ut energi- %?:confused:
Fett er 9kcal pr gram etc..... eller......

Det er jo det mange bommer på, de tror det er snakk om gram, ikke %!

Jeg kan bare aldri huske utregningen!:o


#3

Yonah sa for siden:

Energiprosenten finner jeg lettest ved å legge inn all mat for en dag på diett.no og velge kakediagrammet... Jeg har ikke helt skjønt hvordan man regner ut dette selv...
Men det står helt sikkert her et sted.


#4

Kitt sa for siden:

Da må jeg jo veie alt etc. Det blir for mye GR for meg.

Jeg bare lurte fordi noen (det var denne tråden, da vet du) ikke kan forskjell på gram fett og energi% fett!!!


#5

Cyan sa for siden:

1 gr fett = 9 kcal
1 gr Karbohydrat = 4 kcal
1 gr protein = 4 kcal

:)


#6

Yonah sa for siden:

Dette vet jeg, og sannsynligvis Kitt også.

Spørsmålet er hvordan man regner ut i prosent og hva Torkil sier om hvor mye av hvert i prosent.


#7

Cyan sa for siden:

Hvis man f.eks. har et totalinntak på 1500 kcal og av dette er 500 kcal fett, så vil fettinntaket i prosent være:

500/1500 x 100 = 33.33%

Hva Torkil mener om sammensetningen vet jeg desverre ikke ...


#8

Kitt sa for siden:

Så langt har jeg blitt litt klokere:p, så får vi se hva Torkil sier om saken!;)


#9

Yonah sa for siden:

Nå ble jeg klokere på utregningen! Takk Cyan!

Også var det å vente på Torkil sitt svar...


#10

Gerd sa for siden:

Et lite tips:

Viss dere vil han skal lese tråden, send en pm med link.
Ikke regn med at han har tid til å se gjennom alle uleste innlegg som kommer opp når han er innom :)


#11

Yonah sa for siden:

Sender PM... Jeg skrev denne tråden mens han var innlogget i går,så jeg tenkte han så den...


#12

FrøkenBianca sa for siden:

Hei alle sammen:) Håper kanskje dere med litt erfaring kan hjelpe!
Jeg har desverre ikke fått kjøpt boka enda, men har lest mye her på forumet og ellers på nett og er kommet frem til at det blir anbefalt at et kosthold på ketolyse bør bestå av en energifordeling på 75% fett, 20% protein og 5% karbohydrater.. Jeg har også skjønt det slik at en inaktiv person trenger ikke mer enn ca 1 g protein pr kg kroppsfett.. Og da kommer casen.. Jeg gjør i hovedsak dette for helsa sin del, sliter ikke med overvekt, men har en del ekstra kilo på magen jeg vil bli kvitt (flott eplefasong, og mange spm om graviditet.. hurra). Jeg er 1,60 høy og veier nå 62 kg, og håper å komme ned på 55 og at det blir for det meste det farlige magefettet som forsvinner.. Jeg har lest at man bør legge seg på antall gram proteiner for ønsket kroppsvekt, mao. 55 g proteiner for min del.. Rundt regnet kommer jeg da til ca 200 g fett og 14 g karbohydrater.. Har satt opp en dagsmeny på diett.no som utgjør dette og legger seg på 2200 i energi-mengde.. Menyen består av oste-omelett som jeg spiser 2 ganger om dagen og en brokkoli/blomkål-ostegrateng 2 ganger.. I tillegg noen bringebær og avocado.. fløte, smør, purre, bacon, baconost er ingrediensene.. Spørsmålet mitt er da... Hvordan ser dette ut? Er det for mye fett/energi i forhold til proteiner og karbohydrater? Jeg har prøvt ut en del menyer de siste ukene, regnet og styrt, men problemet mitt har vært at det har blitt alt for lite karbs, for mye protein og midtpåtreet med fett.. (120/90/10).. Dette har også resultert i bare et par måltider..noe som kanskje er litt lite.. Jeg er forøvrig diabetiker med type 1, og har slitt med høyt blodsukker i mange år.. Etter jeg begynte å legge om for få uker siden har blodsukkeret vært tilnærmet perfekt! Har holdt på med ketogen kost med veiing og regning halvannen uke og hadde 2 uker nedtrapping før det.. Har ikke hatt noen "bivirkninger" og føler at energien min er blitt en helt annen..gått ned ca 3 kg. Har tatt multivitaminer frem til nå, men kuttet de i går og tar nå bare omega 3 tilskudd.. Noen som har noen tips/råd/erfaringer i forhold til energifordelingen?? :)


#13

hope10 sa for siden:

Å fy søren hva dere kan :eek: å er dette noe jeg skal holde på å regne ut som nybegynner også :eek:
har sett mange snakker om dette, å forsøkt å regne det ut, men gitt opp i prosessen, er det meningen jeg skal holde på å regne sånn som dette hele tiden??? :o


#14

FrøkenBianca sa for siden:

Hehe.. Jeg er ganske så ny på dette her selv, men er vel kanskje i overkant ivrig:p Derfor jeg prøver å få svar på om jeg er på riktig spor.. Tror nok det blir litt sånn at man får det under huden etterhvert... Merker at mengder og slikt er noe jeg blir mer og mer bevist på.. Hadde en utrenskning av skuffer og skap før jeg satt i gang, noe som resulterte i 4(!) bæreposer med mat jeg ga bort.. og 1 som gikk rett i søpla..og deretter enda en med godteri som ikke smakte godt etter 2 ukers nedtrapping :D

Vi får det nok til etterhvert tror jeg! Forresten så er kost-dagboken på www.diett.no veldig grei å bruke syns jeg, man må bare være litt obs på noen verdier har jeg skjønt.. Ellers finnes mat på data, som er et gratis program du kan laste ned og bruke.. Jeg husker vi brukte det når jeg studerte mat og helse (også kalt heimkunnskap).. og så er d jo .. om jeg har skjønt riktig.. finne protein = antall kg kroppsvekt, dele det på 4 og du har antall gram kh, og gange det med 15 igjen og du har antall gram fett... sånn jeg har skjønt det ihvertfall... så er d spennede og se om jeg har skjønt det riktig :)


#15

hope10 sa for siden:

Jammen har du komt godt inn i det allerede da :snill: jeg beg 3 januar, å det eneste jeg har fått med meg, etter utallige timer med lesing i boken, er at man skal holde oss under 15 karner til dagen, at dersom det stopper opp over lengre tid så kan man se etter evt partstoppere, å så har jeg sett en prosentinndeling av hva som er en grei inndeling men den finner jeg ikke nå, men tenkte å sette meg mer inn i det hele tiden, men har vært så mye nå, så så lenge jeg klarer å holde meg i ketose, så er jeg super fornøyd.

har vært veldig safe i matveien til nå, men begynner å føle meg tryggere nå, så har såvidt begynt med å teste litt nye oppskrifter :)

For meg skal dette være en livstilsendring, i la om til rene produkter ifjor, lenge før jeg tenkte på denne kuren, så jeg syns ikke det er så vanskelig lenger, men noe er selfølgelig det for det om, å nå når jeg må holde meg i ketose, må jeg jo virkelig tenke, å planlegge, men det går greit, å jeg nyter hver dag enda ihvertfall:)

testet diett siden nå, å fikk opp dette:

Energi
Fett 79 %
Protein 16 %
Karbohydrat 5 %
Alkohol 0 %

Finner ikke siden som jeg abonnerte på nå, om hvordan kakeinndelingen min er i forhold til hva den bør være,men skal lete litt å se om den ikke dukker opp, har ikke så mange trådene å lete gjennom :)
Den siden var jo kjempesmart, skal se om jeg ikke begynne rå bruke den litt jeg også, men jeg veide bare maten min i begynnelsen, nå bare spiser jeg...:o..men spiser så jeg holder meg i ketose altså, selv om jeg har vært i mange selskaper, og ute med jobben, å det er jeg stolt over, jeg får det til sakte men sikkert, satser på at jeg lærer det siste nå da, denne tråden så veldig grei ut å lære det i, tusen takk for enkel forklaring, nå vil jeg også få det til :D


#16

FrøkenBianca sa for siden:

Hehe, ja.. OM jeg nå har skjønt det riktig da ! Jeg har som sagt ikke boka og har samla litt info fra forumet her og rundt om, så boka skal anskaffes og leses så fort som råd! Er livsstilsendring for min del også, da jeg har en diabetes jeg har slitt med i mange år.. Og nå fikk jeg da bekrefta noe som jeg syns var litt facinerende.. Kjøpte ketostix i dag, målte 1 gang kl 18.. ingen utslag.. målte igjen kl 20.. negativ.. spiste da bringebær med fløte.. målte nå.. UTSLAG! og blodsukkeret mitt har holdt seg stabilt i hele dag, så da er det ikke en såkalt diabetes-ketoaceidose.. Det har jeg hatt noen ganger, så det er ikke til å ta feil av! Skal måle i morgen tidlig også, bare for å sjekke.. Syns dette er kjempespennende! For første gang på evig mange år har syns jeg det er "spennende" å ha diabetes.. Måler blodsukker som aldri før og det ligger tilnærmet perfekt! Tror nok virkelig det her er en livsstil jeg kan leve med!


#17

Charlott sa for siden:

Stixa viser sikkrest resultat ca 2 t etter kveldens siste måltid, så spar stixa til kvelden du :)


#18

FrøkenBianca sa for siden:

ja, det har jeg fått med meg, men siden jeg har diabetes så vil jeg sjekke om morgenen også.. bare for å se hvordan utslaget er da :)
Er det forresten noen tommelfinger-regel for når man bør spise kveldens siste måltid?


#19

Charlott sa for siden:

Spis når du er sulten du :)


#20

FrøkenBianca sa for siden:

Ja, det gjør jeg.. "Problemet" er bare at jeg er ikke særlig sulten etter jeg la om .. Ikke sånn skikkelig sulten liksom.. Redd jeg får i meg for lite både av det ene og det andre.. De siste dagene har det liksom blitt frokost og middag .. og så en snack.. har skrevet litt om problemet mitt lenger opp :)


#21

Charlott sa for siden:

Den perioden der er det flere som går gjennom, det pleier å jevne seg ut etterhvert :D Mye som skjer i en forvirret kropp etter slike omlegginger :D

Edit: Noe du kan forsøke er å prøve på litt faste måltider, se om kroppen responderer på det? Forsøket verdt?


#22

FrøkenBianca sa for siden:

Det er heeelt sant, men jeg tror det er bra ting! søtsuget er bortevekke og jeg sover bedre.. (selv om jeg drømte om karbohydrat-telling noen netter) Jeg skal prøve å bli flinkere til å lage stort så jeg kan spise utover dagen tenker jeg.. og få bakt noen knekkebrød :) Da blir det bra! Har sendt PM til Torkil og håper han (eller noen andre) vil se på energi-fordelingen/inntaket mitt og si noen fornuftige og veiledende ord :) Det er ihvertfall en ting som er sikkert, og det er at det ikke er vanskelig å lage god mat når man lever ketogent! Det blir en del nye smaker og en del utprøving, og det er jo alltid morro!:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.