< Tilbake til oversikten

Hvordan spiser du reker?

#1

Yonah sa for siden:

Har du noen spesiell miks med majones og rømme el.l. som er god, eller spise du bare reker i majones? Grønn salat er vel godt til.

Jeg har tatt opp en pose reker og jeg er liksom vandt med baguett og reker... Ikke lavkarbo. SÅ hvordan spiser jeg de? Salat, majones og reker på toppen?
Jeg har ikke avokado og liker det ikke ( kun som mos til baconchips;) )


#2

Summer sa for siden:

Jeg veldig finhakker løk/rødløk (og noen ganger bittelitt hvitløk) som jeg blander med rekene. Så smører jeg hvitløksmajones på knekkebrød og har rekeblandingen oppå. Eller så har jeg reker i salat sammen med nøtter og hvitløksmajones.


#3

Yonah sa for siden:

Høres godt ut, men jeg kan hverken spise knekkebrød eller nøtter, for mange karber og stopper vektnedgangen....


#4

Summer sa for siden:

Men salat med hakket purre eller rødløk, reker og hvitløskmajones er jo også godt?

Hvordan spiser du reker da?


#5

Yonah sa for siden:

Jeg har jo ikke spist noe særlig med reker, og når jeg har spist, har jeg spist med baguett, majones og salat....

Spekulerer på harkokte egg, reker, salat og majones, det må vel være bra nok mat til mannen også, hvis han får brødskive til. Litt hakket løk kan jeg spise...


#6

scartz sa for siden:

Kan du ikke lage oopsie-rolls? med salat, smør, majones og reker! :sikle: nam!


#7

Zincite sa for siden:

Har laget "salat?" med avocado, dill, reker og majones. Sprutet sitron over og spist med gaffel.


#8

Yonah sa for siden:

Jeg har ikke alt jeg trenger til oopsie rolls....


#9

scartz sa for siden:

Åja, du må ha det idag? :p Salat var god ide ja.


#10

Carisma sa for siden:

Maule de med masse majones! :ja: :D


#11

Elizabethcita sa for siden:

Jeg lager reke/eggesalat.

2-3 egg
En god mengde reker
Litt opphakka løk
Majones+litt rømme
Salt/sitronpepper

Dette spiser jeg enten alene, på oopsie rolls, i salat, eller sammen med tomat innrulla i spekemat... Nam :D


#12

Veggpryd sa for siden:

Åh, du tar ordene ut av munnen på meg! :D

#13

Kanutten sa for siden:

Surre dem i hvitløksolje?? Blir ala scampi! Server med salat... Du har forresten spist rekene dine nå.... :p Hvorda laget du dem til???


#14

Yonah sa for siden:

Nøyaktig slik gjorde jeg, fant en rest kremost i kjøleskapet og laget noen mislykke oopsie rolls... Men paddeflate oopsie rolls var fine å rulle rekesalat og hjertesalat inn i;)


#15

plinga sa for siden:

Hei.
Er helt ny på dette og leser alt her med stor appetitt :-) Hva er oopsie rolls? Noen som vil gi meg oppskriften?


#16

Lurer* sa for siden:

Her finner du oppskriften:) Jeg tenkte egentlig jeg skulle lage slike i kveld...men kommer ikke opp av sofan


#17

plinga sa for siden:

Takk Lurer*. :-) Da får jeg prøve dette i morgen. Er det godt? Bruker en det i stede for brød/rundstykker?


#18

Kitt sa for siden:

Smaker egentlig svært lite! Om du ikke har oppi noe krydder eller så!;)
Jeg fryser dem ned og tiner dem i brødristeren. Da har du alltid sprø og ferske oopsier!:sikle:


#19

Karbosara sa for siden:

Når min mann og jeg har rekeaften, er loffen byttet ut med salatblader. Hjertesalat er gjerne greie i str.

Så sitter vi der og koser oss med å rense disse rekene, vi legger mange nok i bladet så det nesten blir litt mye, så drypper vi noen sitrondråper over, tyter over ekte majones, drysser over ostebiter (Norvegia) og nykvernet pepper...:sikle: og drikker hvitvin til...


#20

Carisma sa for siden:

:eek: Majonesen må være UNDER reker :ja: :D


#21

Karbosara sa for siden:

Hehe, ja, det kan hende vi også varierer med å legge ostebiter innimellom rekene...men da har vi nok drukket litt mye hvitvin altså:lol:


#22

Lava sa for siden:

En gang da jeg skulle unne meg to små skiver av ferskt hvitt brød med frø på,
så knakk jeg ei tann.....:lol:

Så, hold dere unna brød... :ja: :lol:


#23

Carisma sa for siden:

Ikke så ferskt som de skulle ha det til kanskje? :lol:


#24

scartz sa for siden:

Ost på reker? Interessant, det har jeg aldri hørt om før!
Majonesen skal være under OG over rekene!! :D Nam!


#25

Karbosara sa for siden:

:sikle: :ja::heia:Hurra for rekeaften!:sikle:

#26

Stor dame sa for siden:

Prøv med hakket løk til, det er kjempegodt.


#27

surflover sa for siden:

Jeg spiser rekene mine på solsikkebrød som jeg har funnet oppskrift på her på forumet, men blogget om her. Også lager jeg hjemmelaget aioli. mmmm! Med avakado og litt grønt, sitron, salt og pepper = fullverdeig rekesmørbrød!


#28

AntoniaM sa for siden:

Min beste skalldyrsaus er meget enkel:

Ca 3 deler rømme og 1 del majones, litt salt, presset hvitløk og litt sukrin (eller annet søtningsstoff).

Hvis jeg skal lage den meget raskt bruker jeg ferdig hvitløksmajones. Hvis jeg bruker vanlig majones lar jeg den stå litt slik at hvitløken får smakssatt sausen ordentlig.

Sausen skal ikke bli veldig søt, men litt søtning "runder" den fint.

Denne sausen kan også benyttes som rømmesaus på pizza.


#29

Stor dame sa for siden:

Reker med dill, asparges, hakket rå løk og sitronmajomes er namnam.:)


#30

KarMa40 sa for siden:

Med hjemmelaget majones til far, seterrømme til mor og barn, hakket vårløk, frisk koriander, avocadoskiver på salatblad. Hjertesalat er passe store og stive !


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.