< Tilbake til oversikten

Hjemmelaget sopp-fløtesaus-stuing

#1

Susanne87 sa for siden:

Denne sausen pleier jeg å ha til grillmat :-)

Man tager ønsket mengde sopp (sjampinjong), jeg pleier å bruke 10-12 stk.
Skjæres opp i skiver og stekes i smør med litt salt og pepper.
Hell kremfløte over (2,5g karbohydrater per dl) og la det koke til det er blitt tykt (30-45 min). Til 10-12 mellomstore sjampinjonger bruker jeg 2 pakker med kremfløte. Dette er nok til ca 4-5 personer for det er veldig mektig :-)

Jeg synes iallefall den er kjempegod :-) Det skal egentlig litt sukkerkulør oppi også for å få riktig farge, men jeg dropper den.


#2

Susanne87 sa for siden:

Åja, og så må man passe på når det begynner å koke, for det skummer veldig fort over. Jeg pleier å skru ned varmen til det akkurat koker når det har begynt å koke. Pleier å steke sjampinjongene i en liten kjele og så heller jeg bare fløten over når de er ferdig stekt :)


#3

Kanutten sa for siden:

Denne er herrlig! Men jeg har litt creme fraiche sammen med rømmen for å få det litt syrligere...

Skal jeg sette en spiss på hele stuinga har jeg litt sprøstekt bacon oppi.. Herrlig!


#4

Susanne87 sa for siden:

Det gjør seg med litt crème fraîche oppi også ja, det hender jeg har oppi noen løkbåter og. Og litt buljong :)



#6

Kanutten sa for siden:

OOOOg hvis du freser litt indrefilet av svin og litt av storfe og har oppi, samt litt brokkoli, så har du med en gang en egen rett... Vi spiser det på den måten i allefall en gang i uka.


#7

Ignite sa for siden:

Susanne, dette så godt ut.

Takk for oppskriften :)


#8

Kanutten sa for siden:

Enig med IG! Jeg prøver bare automatisk tilsette de smaker jeg liker hver gang jeg ser ei oppskrift....:rodme:


#9

maya sa for siden:

Hei hei. Jeg er nybegynner, men denne sausen var virkelig god :) Jeg tilføyde litt sitronpepper og hvitløkspulver + en liten dash med koriander.
Nyyydelig :p


#10

maya sa for siden:

Og husk 1 laurbærblad i alle sauser og gryter gjør susen !!!!!


#11

nomma sa for siden:

Dette er kjempegodt :sikle:
Tips:det går mye fortere å få den tykk hvis du koker den i steikepannen. :ja:

jeg elsker denne kald også jeg,men det er veldig det blir noen rester igjen da :p


#12

Iset sa for siden:

Denne (med litt soyasaus i) har jeg ofte hatt til fullkornspagetti sammen med kjøttboller. Nydelig til det meste, egentlig. Nammm!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.