< Tilbake til oversikten

For mye salt

#1

Mt2t sa for siden:

Jeg ser det er en fare for at jeg får i meg for mye salt...Er det noe jeg må tenke på på lavkarbo?


#2

Carisma sa for siden:

Salt binder mye vann i kroppen, det er en av bakdelene. Utover det er det uansett sunt å kutte ned på saltintakket.
Selv har jeg begynt å synes alt smaker veldig salt, lurer på om det er en "bivirkning" av lavkarbokost. At behovet for krydder og salt minker etterhvert som smaksløkene ikke er bedøvet lenger (hjalp sikker å slutte å røyke også :D)

Forøvrig inneholder ferdigmat mye salt, så ved å lage mat fra bunnen av vil du minke inntaket betraktelig. :ja:


#3

LenaBeatrice sa for siden:

Bortsett fra at for mye salt ikke er sunt, så føler jeg meg rett og slett ikke vel med for stort inntak av salt.
Jeg binder mye vann i kroppen, og det er ubehagelig.
Jeg merker det særlig i hender, føtter og ansikt.
Blir hoven og får slike "pølsefingre".
Samme reaksjon kan jeg få av for mye søtningsstoff, spesiellt brus, som jo er ganske lett å helle i seg for mye av.
Men saltet er aller verst.


#4

Carisma sa for siden:

Brus inneholder faktisk overraskende mye salt, i tillegg til mye annet rart.


#5

LenaBeatrice sa for siden:

Ja ikke sant, og når man først begynner å drikke brus er det lett å få ned noen glass :o


#6

Mt2t sa for siden:

Ja, jeg merket et ubehag lørdag kveld, da jeg proppet i meg en halv pose bacongull til lørdagskos....

Når jeg lager mat selv, går det kun i havsalt, vet ikke om det er bedre eller verre enn f.eks. LO salt?


#7

Photobscura sa for siden:

Både havsalt og LO-salt er vel mineralsalt? Selv bruker jeg bare havsalt i kvern (ingen grunn til at jeg kverner den bortsett fra at det er innmari billig :D) og urtesalt fra helios. Men jeg merker det de dagene jeg er så lat at jeg bare spiser egg og bacon hele dagen, da drikker jeg også minst fire liter vann :o
Men, uansett. Mineralsalt vil alltid være bedre enn vanlig bordsalt. Om du har en kvern (man kan kjøpe billig på Ikea) og kjøper en sånn gigapose med havsalt, så sparer man mye penger i lengden :)


#8

Mt2t sa for siden:

He he, det er nettopp det jeg har gjort:)


#9

trillian78 sa for siden:

Du, dette har jeg også merket (til tross for at jeg fortsatt røyker som en skorsteinspipe). Det er helt merkelig. Jeg får i meg massevis av salt fordi jeg gjerne spiser en halv pakke bacon hver dag. Men ellers har jeg overhodet ikke salt i maten. Lager jeg kjøttkaker eller gryterett går det ikke et gram salt i maten. Bare andre typer krydder og krydderurter. Jeg glemmer det og savner det ikke. Og hvis jeg kjøper meg en ferdigkarbonade eller noe annet ferdiglaget, så smaker det så salt at jeg nesten ikke klarer å få det i meg.


#10

Tidl. medlem sa for siden:

En gigapose?! Kjøpte en bitteliten boks med salt for et år siden og den er nesten full. Sjelden jeg bruker salt når jeg lager mat


#11

Photobscura sa for siden:

Jeg bruker fortsatt en del salt, om enn en god del mindre enn før.
Jeg kjøpte denne posen for flere år siden, og har ikke tømt kvartparten en gang :p (Husker ikke hvor mye den veier, men det er i alle fall noen kg ...)


#12

Tidl. medlem sa for siden:

Hehe, godt å høre at du ikke bruker mange store poser. Husker jeg kjøpte en svær pose engang for å lage badesalt i julegaver


#13

Chantelle sa for siden:

ja de er lett å få i seg mye salt på dette kostholdet. Jeg bruker bare usaltet smør eller cocosa til bacon og saltet kjøtt...all mat som er salt i. Og heller bruker litt annen krydder for smak..
Jeg bruker nesten ikke salt i det hele tatt så jeg går for de mer "eksklusive" saltene..himalya salt/rosa salt(blanda med litt havsalt for å få ned pris...men det går knapt en eller to "saltbøsse" i året så det utgjør ikke mye for meg uansett),
Der hvor jeg synes maten trenger litt salt bruker jeg heller saltet smør..
Når det går 100-150 g smør hver dag så blir det mye salt hvis man ikke bruker usaltet smør/olje.


#14

Carisma sa for siden:

Mengden salt i saltet smør er nok forsvinnende liten i forhold til mengden i f.eks posesaus og lignende som "vanlige" folk spiser.


#15

Sulphur sa for siden:

Har du lyst til å fortelle meg hva som er greia med den typen salt?


#16

Chantelle sa for siden:

bare at de innholder mer mineraler og sporstoffer enn vanlig havsalt....ikke noe annet


#17

Chantelle sa for siden:

Du kan få i det bra mengder salt bare på smør og bacon ja...det er 2.5 g salt/100 g smør..
Jeg spiser fort over 100 g smør i døgnet.. + 100 g bacon. Bare dette alene tilsvarer nesten anbefalt ØVRE grense av myndigheter(som jeg mener er 6 g)..+ at jeg salter også feks eggerøre, avokado...
det blir for mye for meg såfall... derfor bruker jeg usaltet smør til bacon

Jeg sammenligner ikke med posesauser etc...men hva som er regnet som max anbefalt inntak og grenser for god helse;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.