Jeg har en oppskrift på "potetsnadder", hvor jeg rett og slett kutter opp poteter i tynne skiver, legger dem i en smøret form, og legger over pølsebiter og oppkutta grønnsaker. Ost og piffi på toppen :)
Rett og slett snadder, men potet er jo ikke så bra på lavkarbo...
Så hva har ca samme konsistensen, og ikke så dominerende smak?
Jeg har brukt en del neper når det er å få tak i. Fungerer ikke så godt som potetmos, men som grateng med fløte, hvitløk, løk og ost, er det kjempegodt :)
Aubergine!
Konsistensen er ihvertfall ganske lik, og smaken mild.
(Har prøvd både potet og aubergine i moussaka, og det smakte ihvertfall så og si det samme:))
Sellerirot. Den kan etter det jeg har hørt brukes omtrent akkurat som potet. Jeg lager mos av den - sammen med litt blomkål - og i dag lagde jeg den fløtebakt, som om det var poteter. Jeg har også lagd chips av den. Britiske TV-kokker påstår at den også kan bakes - som bakt potet.
Haloumi? Riktig nok en ost, men om man steker/griller den gir den litt mer tyggemotstand.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.