Hva tenker dere om lavkarbo med fettrestriksjon? :rolleyes:
Jeg ser for meg at kroppen må bli skikkelig forvirret når man spiser lite karbohydrater i tillegg til at man passer på fettinntaket. Og hvordn føler man seg da egentlig? Hvor får man eneregi fra? :confused:
hehe godt spørsmål. Jo jeg tror det er så enkelt at om man sulteslanker seg og ikke spiser fett og ikke mye karbo og protein, ja da må jo kroppen spare skikkelig på det den har da.
Seigpining kalles dette ;-)
Energien kommer fra fettreservene, og den lille maten man spiser og også gjerne noe fra egen muskelmasse.
Men energinivået og forbrenning kan godt hende legger seg på et sparebluss.
Jeg har ikke noe tro på lavkarbo/lavfett, for meg vet jeg at det ville ført til sukkerhunger og ulvehunger og sprekk gang på gang. Og det er jo derfor jeg har sprukket før, fordi jeg ikke spiste nok fett!
Kan nok med handa på hjertet si at feks south beach ikke er noe for meg.
Jeg har prøvd, en ganske ekstrem variant. Jeg gikk ned 12 kilo på tre måneder, så det funker. Sukkerhunger hadde jeg heller ikke, men maten ble jo drepende kjedelig når man ikke kunne bruke noe annet enn soyasaus og 0% yoghurt til alt kjøttet og fisken. Ketolyse er mye lettere å leve med.
Har lurt litt på det selv, fordi jeg går jo på ED, og det er jo lavkcal/lavkarbo. Satt og lurte på hvor energien hentes fra, da legen sa veldig klart at muskelmassen vil bli bevart.. Og siden jeg er i ketose (i følge legen en "sterkere" grad enn ved ketolyse) så har ikke jeg noe søtsug, til tross for at jeg lever på plehr! pulver..! :p
Jeg oppfatter at Fedon Lindberg i alle fall ikke går for høy-fett-kosthold. Om det kan kalles lav-fett vet jeg ikke, men det legges opp til å velge magre varianter der man kan. Energien kommer vel primært fra proteiner da, i tillegg til kroppens fettreserver.
Jeg går også på ED, men anser ikke dette som en sunn måte å gå ned i vekt på. Det er rett og slett sulting det går ut på. Men jeg er desperat akkurat nå, og dette funker. :rolleyes:
Jeg har ingen planer om å fortsette med fase tre og fire, (mer fedonish) - til dét er jeg altfor godt vant med smør :D
Hos Fedon henter man energien fra nøtter, avocado, olivenolje, og til en viss grad langsomme karbohydrater. Jeg hadde ikke problemer med energien, men jeg hadde større svingninger, og måtte spise oftere så derfor holder man vel energien oppe også ved jevnere inntak.
Ja du sier noe der, jeg går også veldig ofte sulten, men har blitt så vandt med det nå at jeg ikke tenker over det/plages av det.
Har du snakt med legen din ang det å ikke fortsette på fasene? TEnkte å snakke litt med min egen lege om det, men er redd hun skal bli sur på meg :p hehehe...
Men til frokost og gjerne en sen kveld syntes jeg det er helt greit med pulvermaten.. da er jeg bare ute etter ett raskt, enkelt måltid som fyller litt i magen, trenger ikke et gourmet måltid liksom.. Så fase 3-4 blir nok kjekke! :)
Jeg er av samme oppfatning som deg Iset.
Jeg har liksom begynt og stusse litt på lavkarbo ala Fedon i det siste. Hvorfor skal man ikke spise så mye fett? Har man ikke skjønt poenget med lavkarbo da?
Jeg lurer på hva som skjer med kroppen til de som spiser sånn i lange tider. Hjertet f.eks, trenger jo fett for og fungere optimalt.
Fedon sier ikke at man ikke skal spise fett, han er bare litt mer restriktiv på hvilke typer. :ja: Nøtter, avocado, oliveoljer, gresk yooughurt...
Men litt av tankegangen bygger jo på at mye karbo gjør at kroppen lagrer mye fett. Og siden han har høyere andel karbo, må det naturlig nok minskes på fettet.
Å spise mye fett, som ved ketolysekuren skal jo bare skje over en viss periode til man har gått ned en viss mengde kg. så skal det stabiliseres, altså spise litt mer karbohydrater og litt mindre fett, akkuratt som ved lindberg. Det har jo torkild sagt selv, bare at hans ide om stabilisering etter vekttapet er basert mer på norske matvarer, enn fedon sin ide som går på mye greske matvarer..
Det er ikke nødvendigvis slik at man bare skal spise mye fett til man har gått ned et antall kilo. Mener jeg. Tror at LCHF er en sunn livsstil - som gir kroppen det den trenger over tid. Tenker først og fremst at det fremmer god helse - og at en vektnedgang/vektoppgang er en justering kroppen gjør på vei til god helse. Har tenkt å fortsette å spise godt med fett jeg :)
Teller ikke karber - og har ikke gjort det. Men lasser innpå med store mengder smør, fløte, fett kjøtt - og spiser alt fra noe til godt med grønnsaker. Går inn og ut av ketose - kjenner det dessverre på lukt.... Stresser ikke med å holde meg i ketose, og ketose har ikke vært et mål i seg selv for meg. Mere en konsekvens av maten.
Men har gått ned til en passe vekt - mistet 20 kg på litt over et år. Har pendlet rundt 74 kg i noen måneder, er 184 cm høy , og tenker jeg får se om kroppen justerer litt mer etterhvert. Uansett trives jeg og kroppen min mye bedre med mye fett og lite karber.
Helt enig. Jeg mener det er tullball at ketolyselignende kosthold kun skal brukes en viss tid, så fremt kroppen trives med det. Jeg tror det er ganske så optimalt å leve slik resten av livet.
Gerd - et lite spm til deg .... ser du har lagt på deg ca 5 kg på 1 års tid som du nå jobber med å fjerne igjen.....hvordan snek de seg på ? For jeg forstår at du lever temmelig LCHF i hverdagen ?
ÅHHHHH JAAAA ------ beklager så mye GERD!
Jeg kjenner jeg ble letta nå....siden ditt spisemønster er på en måte mitt ideal (ren mat) så hadde det vært så kjipt hvis en la på seg av å spise slik som du.....
Beklager så mye - jeg misforsto signaturen din....
Jeg lever LCHF til hverdags.... Fordi jeg trives så godt med maten. Kroppen har det sååå mye bedre :)
Er vi borte så spiser jeg det som blir servert, prøver å få det til så lavkarbo som mulig. Ikke like lett hele tiden....
Har jeg en og annen helg med mye raske karber, hopper vekta gjerne opp 1-2 kilo... Som igjen er borte etter 1-2 uker med min vanlige kost.
Så noen nevnte Kimkins i samme åndedrag som LCHF. Det blir helt feil. Hvis jeg husker riktig er Kimkins lavt på både fett og karber og kan derfor ikke kalles LCHF-kosthold.
Ooops! Fort gjort å lese disse forkortelsene feil. :o
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.