Iselilja sa for siden:
Noen som har oppskrift på lavkarbovennlig rødvinsaus?
EDIT: Jeg fant, jeg fant! :) Her: www.matoppskrift.no/sider/oppskrift9974.asp
Iselilja sa for siden:
Noen som har oppskrift på lavkarbovennlig rødvinsaus?
EDIT: Jeg fant, jeg fant! :) Her: www.matoppskrift.no/sider/oppskrift9974.asp
hanne42 sa for siden:
Hvis du klarer å begrense deg til en/en og en halv dl saus per porsjon, så synes jeg sjysaus fra pose er helt ok som basis for en mengde sauser. Bare ha oppi fløte eller rødvin eller det du vil (begrens vannmengden tilsvarende). Det er lettvint, godt og få karber (2,5 gram i en hel desiliter).
Sulphur sa for siden:
Jeg tror nok du kan hive en klunk rødvin oppi en av disse sausene. forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4534&highlight=saus
Iselilja sa for siden:
Takk for svar. :) Posesauser kan være gode, men de kan ikke måle seg med ekte rødvinsaus laget fra bunnen av, med kraft/sjy, rødvin, rødvinseddik osv.
Men det blir muligens for mange karbs?
Sulphur sa for siden:
Det kommer vel an på ha du bruker for å jevne sausen. Noen syns johannesbrødkjernemel funker greit, eller man kan f.eks bruke egg og fløte.
Iselilja sa for siden:
Ah, never mind. :) Jeg fant oppskriften jeg var på utkikk etter. Denne har jeg nemlig testet før, og den er aldeles fantastisk!
Legger inn linken her, i tilfelle noen andre også skulle være intressert. Det er en oppskrift på hjortestek med rødvinsaus. Kan sikkert lages med annet type kjøtt også.
5 g karbohydrater pr posjon, i følge nettsiden.
Zincite sa for siden:
Legger inn en oppskrift på en rødvinssaus til. Hentet fra en svensk LCHF blogg. FettBraMat
[INDENT]
[INDENT]Mustig rödvinssås
Jag älskar krämiga gräddsåser och fluffiga majonäsröror. Det känns verkligen helt sjukt att jag äter sådant och ändå går ner i vikt?!? Jag har en kompis som inte tål vare sig grädde eller crème fraiche, smör däremot fungerar. Den här mustiga rödvinssåsen, med en diger mängd smör, passar därför bra för både henne och mig.
Det här behöver du:
4 msk soltorkade tomater
3-4 sharlottenlökar
4 dl rödvin
4 dl stark buljong
100 g osaltat smör
1 kvist färsk dragon
ev. 1 dl gräddeSå här gör du:
- Finhacka soltorkad tomat och sharlottenlöken. Fräs dem i smör och häll sedan över buljong och vin.
- Reducera såsen till mindre än halva mängden och sila sedan av den till en slät sås.
- Tillsätt smör och finhackad dragon precis före servering.
- Om du vill ha en mjukare och fylligare sås har du i grädde och låter såsen koka ihop till önskvärd konsistens.
- Om du vill kan du spara tomat- och lökhacket du silat av för att göra en enkel lättsötad "marmelad" att servera till dessertost. Tillsätt bara 1 msk honung och 1 dl vatten och låt koka ihop tills vattnet fullständigt kokat in i tomat- och lökröran. Mixa försiktigt med en mixerstav en aning och häll sedan upp "marmeladen" i en burk med tättslutande lock. Då sötningsmängden är liten håller "marmelden" inte längre än några veckor. Även om sötningsmängden är liten bör du som är känslig för kolhydrater bara tillåta det som "krydda" på osten.
[/INDENT]
[/INDENT]
Iselilja sa for siden:
Takk. :) Den så herlig ut!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.