Har ikke sjekket maisbrød, men kan med stor sikkerhet si at dette ikke er noe å satse på. Sannsynligvis mer karbohydrat i det enn i vanlig brød. Angående søtpotet, det er mer karbohydrat (20 gram pr 100 gram) i de enn det er i vanlig potet(ca 15 gram pr 100 gram. Glykemisk index på søtpotet er imidlertid mye lavere enn potet, jeg tror dette er fordi det er er en del fruktose i søtpoteten.
Dette er overforenklet. Ja, stivelse har høy glykemisk indeks, men fører likevel til lavere insulinnivåer enn enkle sukkerarter. Det er insulin som er nøkkelen til vektoppgang. Øl består forresten mest av enkle sukkerarter, ikke stivelse (malting spalter stivelsen til druesukker). Dermed er det umulig at øl har en høyere glykemisk indeks.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.